Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tárcsaféket ajánlotok 12-13000 körül. Fõleg városba kellene, néha könnyû terep, a legnagyobb lejtõ meg egy gát lesz neki kb.(szolnoki vagyok...) Fontos lenne, hogy mindenhol megfogjon!!
Mechanikus/hidros elõnyei/hátrányai érdekelnének.
Fontos megjegyeznem, hogy Shimano ST-EF50 fékváltókart használok és RST Capa T6 telom van, ez esetleg csavarodás szempontjából lehet fontos. Gondolom azért ilyen árkategóriában még nem eszméletlenül csavarodós a dolog...
Néztem pár féket, pl:
Mechanikusból:
- Avid BB5
- Avid BB7
Hidrosból:
- Hayes Stroker Ryde (kereten kicsit túlmegy...)
- Avid Juicy 3 (ennek az árát is sokallom)
- Tektro Auriga 180mm tárcsával (éppen még beleférne...)
Néztem még Shimano mechanikusokat, mivel azt olcsón be tudnám szerezni, mivel csak a testet árulják külön, és mivel most is tárcsafékem van, így tárcsával nincs gond.A mostani fékem 1 sz*r Promax, ami alapból a biciklimen volt. Ez már 1 éves, bõven bekopott, amikor meleg, akkor 1 kicsit jobb, de jónak semmiképp sem nevezhetõ, középkategóriás V-fék leveri. Nekem olyan kellene, ami legalább úgy fog, mint egy jobb V-fék.
Hidrosokkal az a bajom, hogy ha azt veszek, akkor még +3k a váltókar. Úgyhogy inkább jó mechanikus, mint alsókategóriás hidro. BB7-et sok helyen dícsérik, meg a BB5-öt is, de azt mondják, hogy a BB7 megéri azt a +3k-t BB5-höz képest.
Segítségeteket elõre is köszönöm.