Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
2 hét folyamatos fék ellenõrzés és tárcsacsere után meglett a storker ace tényleges hibája.a 4 bõl az 1ik dugattyúnál ereszti az olajat:( .zsir uj féknél.
code al is ugyan így jártam anno.akkor olyan sok lett volna a tömítõ kitt hogy inkább hagytam az egészet.kérdés hogy vajon ace be mennyi lehet? illetve honnan lehetne beszerezni ha esetleg emberi árban van :(:(
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Puzsi01!
Valószínû, hogy a hideg miatt nyikorog. Amíg a fékerõ nem csökken nincs miért aggódni.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Hali az szerintetek mitöl van, hogy hétfõn tekertem, letettem a bringát, majd szerdán elõvettem megint mentem egy kört, de már úgy nyikorog a fék mikor lassítok, hogy csuda... Elöl hátúl nyikorog...
A fékbetét még csak a felénél jár, ez volt az elsõ gondolatom...

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

evo

evo

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

3006 az online fékteszt kódja az olvasáshoz

(a zújságban adták meg vmiért)

erre viszont kiváncsi leszek

http://www.xfactorne...zleten=1&kezd=0

külsõre ilyesmi : Feltöltött kép

"One life...go all out."

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Vicceltem csak. :) Kínomban, mivel már tényleg meg vagyok tökre zavarodva. Itthon jókat írnak róla, és egy német teszt meg fikázza.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
én mostanság simán valamelyik elixirt venném

simanoból max a saint-et de az meg nem ez a kategória
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
A végén még veszek egy adag juicy 3-at, azt hello... :D:D:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nyilván. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Akkor lehet rosszat találtam meg, egy linket is kérhetnék?

igazából nem néztem

de vhol itt
http://www.bike-magazin.de/

benne volt az újságban hogy gratis online test és webcode

de mit nézegessek rajta mikor papíron már +van egy hónapja, csak mondom ha már adták :)

Faja kis marketingduma. Apróbb fordítási malõrökkel. Tartósságot hogyan lehet továbbfejleszteni?

éreztem hogy oda kellett volna írnom hogy nem a marketingduma érdekel hanem a termék :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Faja kis marketingduma. Apróbb fordítási malõrökkel. Tartósságot hogyan lehet továbbfejleszteni?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

azgard

azgard

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Ellenfele mi lehet ennek a féknek amúgy? Max 20/db áron? Van egyálltalán? (hayes valamiért nem szimpatikus, nem tudom megmondani)

Esetleg deore lx?
A bikemarketen 17000/db

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Köszi. Megtaláltam õket, de sajnos reg ellenében tölthetõ le, illetve pénzes a tõrténet, ezen felül pedig pont németül nem tudok. :D

Nem pénzes, itt tudod letölteni:

http://content.deliu...ayment/?id=5869

Vizuálisan is megjelenítik a teszteredményeket, nem kell németül tudni. Kis fékerõ, nagy tömeg, stb stb. Legjobb.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Akkor lehet rosszat találtam meg, egy linket is kérhetnék?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Köszi. Megtaláltam õket, de sajnos reg ellenében tölthetõ le, illetve pénzes a tõrténet, ezen felül pedig pont németül nem tudok. :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
semmi baj nincsen már az xt-kel, vegyed meg oszt váltsunk témát.....

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

A 2010-es Deore a németeknél elég rendesen elhasalt a teszten (az XTR-el egyetemben:)) Vagy a Bike-nál vagy a Mountainbike-Magazin-nál, egy-két hónappal ezelõtt. Aki kíváncsi rá, keresse a honlapjukon (letölthetõ formában fent van a teljes teszt)!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A 2010-es Deore a németeknél elég rendesen elhasalt a teszten (az XTR-el egyetemben:)) Vagy a Bike-nál vagy a Mountainbike-Magazin-nál, egy-két hónappal ezelõtt. Aki kíváncsi rá, keresse a honlapjukon (letölthetõ formában fent van a teljes teszt)!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Rendben, befejeztem a nyavajgást. Egészen egyszerûen annyi a kérdés h a "kategóriatársai" (juicy, stroker, esetleg slx) -hoz képest ez milyen tehcnikai tudás terén. :) Dizájn kérdésben már döntöttem, ez abszolút egyén függõ dolog, de a szürke gt váz miatt piszokjól nézni ki, ha ez a kar lenne fenn. Ez egy dolog, de nyilván ha ettõl még szarabb mint adott esetben a felsoroltak, akkor elgondolkodok. Ez érdekes végülis h miben szarabb/jobb.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Muszáj egy kicsit kukacoskodjak, mert ez az agónia amit produkálsz a fék miatt, teljesen felesleges.

Próbáltál már egy szarrá kopott fékbetétet felülrõl kicserélni? Elmondom: még ha be is tudod erõszakolni az újat, mindenképpen ki kell szedne a kereket, hogy visszanyomd a dugattyúkat, mert igen szoros lesz az új betét.

A fékeket nem kell állandóan légteleníteni. Én a régi 525ös deorét nem légtelenítettem 3-4 évig és semmi baja nem volt. Az újat sem, csak mivel rövidebbre vágattam a vezetéket, ezt is meg kellett csinálni. (szervizben persze)

Hogy hol van a túlfolyótartály, ugyan mindegy.

Az, hogy valami nem tetszik (juicy, storker), az nem érv akkor, ha funkciókat hasonlítunk össze. (pl juicynek tök érdekes fékkarja van, homlokegyenest más mint a shimanoé)

Végülis az van, hogy valaki megvesz egy féket az általad felsoroltak közül, aztán remélhetõleg ismétlõdõ légtelenítés, meghibásodás, garanciális javítások meg hiba nélkül használja meglelégedéssel.

Az XT visszahívás egy speciális eset volt, attól az még ugyancsak egy elég jó fék.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

légteleníteni esetleg?

Egy hónapos, újonnan lett véve boltból. Fog rendesen, nem nyúlik, csak nem határozott, hanem kicsit puha a vége. Vagy ez ilyen?
Olyan vége sosem lesz mint pl. egy jól beállított BB7-nek?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960