Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Shimano meg úgyahogyvan kiesett?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Hogyha már úgyis ilyen drága cuccok között keresgél, akkor én is javasolnám kipróbálásra a Formula R1-et, tapasztalatokat pedig tessék beírni.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

vegulis csak evek ota a legjobb fekeket csinalja az Avid... :rolleyes:

ez eleg szubjektiv megallapitas :)

----

FÁJVÓ

----

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jo

talan nem a legjobb. de a legjobbak kozott vannak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azer ez eleg eros tulzas.....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hello! En meg a Hope Race X2 2010-et se hagynam ki a lehetosegek kozul, en ilyet fogok most hasznalni! Annyira az Avidokat nem eroltetnem!

vegulis csak evek ota a legjobb fekeket csinalja az Avid... :rolleyes:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Stroker Trailrõl tudnátok mondani hosszútávú tapasztalatokat?azt hiszem már vannak páran olyanok,akik egy ideje ilyet használnak.most szeretnék venni,aztán nem rövid távra tervezek.valamint avid roundragon tárcsákkal fog-e rendesen?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Sziasztok!

Tanacsot szeretnek kerni! Hidraulikus tarcsafeket akarok venni. Ket tipust neztem: Sram XX Carbon vagy Avid Juicy Ultimate. Szoval melyiket ajanljak a kedves hozzaertok? Esteleg valami mas fek amit ajanlanatok?
Elore is koszi!

Hello! En meg a Hope Race X2 2010-et se hagynam ki a lehetosegek kozul, en ilyet fogok most hasznalni! Annyira az Avidokat nem eroltetnem!

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Sziasztok!

Tanacsot szeretnek kerni! Hidraulikus tarcsafeket akarok venni. Ket tipust neztem: Sram XX Carbon vagy Avid Juicy Ultimate. Szoval melyiket ajanljak a kedves hozzaertok? Esteleg valami mas fek amit ajanlanatok?
Elore is koszi!

Formula R1 vagy az új Formula The One.
Itten pár vélemény. http://www.mtbr.com/...LS_1507crx.aspx
Ha már xx-ben gondolkozol, akkor gondolom a jóra rászánod a pénzt.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszi Rob!!! :) amúgy 130-at morgó tora van elõl. 100-centis lesz elõre, max ha hosszú azon könnyebb segíteni. szerintem. :) (esetleg ha még erre jársz de mit mondasz a 2010-es deore fékrõl? )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Jelenleg a bicómon Deore 525-ös hidrás fék van (elõl V8, hátul sima 160as shimano tárcsa). Szeretnék egy kicsit upgradelni.
2 lehetõség tûnik nekem reálisnak:

1) Eladom a féket és veszek valamit a piactéren (monnyuk strokert)
2) Helyben van 2db 4dugyattyus XT munkahenger egy tízesért. --->munkahenger csere.

Szerintetek melyik érné meg jobban?

Én a 2. variációt preferálom mert így nem kell annyit bajlódni, posta stb..
Ha minden igaz akkor gond nélkül megy majd a fék a fékkarommal, igaz? :)

köszi.

vagy veszel adaptert meg nagyobb féktárcsákat mint harmadik opció

Holnap megyek a 2010-es deore fékeimért. Elöl 85centi hosszú volt a bovden, ami az bb5-höz volt, hátul pedig 128cm.
bb5 volt sd7-es karral

1, hátulra csak 140 cm-est tudok venni, asszem az az elérhetõ legkissebb, viszont elõre 100centis, vagy 80as legyen szerintetek?

2, venni szeretnék hozzá itthonra olajat, meg ropi gyûrût. utóbbiból shimano jön majd mellé, de vajon milyen olajat érdemes venni? csak shimano, vagy van optimálisabb ásványi olaj megoldás is amit ajánlanátok?

shimano fékhez shimano olajat (minek mást venni? ez biztos jó bele, a másfélével meg ugrik a garancia)
cc villához elég a 80-as fékvezeték

Sziasztok!

Elore is koszi!

árban egyformák? ha igen, akkor az XX (ami egy elixir)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tavi

tavi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Elore is koszi!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Holnap megyek a 2010-es deore fékeimért. Elöl 85centi hosszú volt a bovden, ami az bb5-höz volt, hátul pedig 128cm.
bb5 volt sd7-es karral

1, hátulra csak 140 cm-est tudok venni, asszem az az elérhetõ legkissebb, viszont elõre 100centis, vagy 80as legyen szerintetek?

2, venni szeretnék hozzá itthonra olajat, meg ropi gyûrût. utóbbiból shimano jön majd mellé, de vajon milyen olajat érdemes venni? csak shimano, vagy van optimálisabb ásványi olaj megoldás is amit ajánlanátok?

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
:)
Azt hittem, hogy fékerõ téren is van valami külömbség...

Csak most látom, hogy már az avid is gyárt centerlokos tárcsát :)
http://bringabutik.h...csa-185-mm.html

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Pl. hogy az elsõ csak mûgyantás pofával használható?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

A súlyon és kinézeten kívül mi a külömbség a 2 féktárcsa között???

http://bringabutik.h...csa-203-mm.html

http://bringabutik.h...csa-203-mm.html

Elõre is köszi!!!

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
XT féktest kompatibilis azzal a karral, szóval mûködnie kell vele. Mindenesetre bármit csinálsz, ha ilyen (http://www.xfactorne...epek/_10224.jpg) tárcsád van, akkor az elsõ, hogy azt kidobod, mert akármilyen féket felteszel ezzel nagyon nem lesz erõs.

4dugós XT-k már elég régiek, nemtudom be szokott-e krepálni bennük valami (havernak pl. eleresztette az olajat az egyik dugattyúnál), de ez végülis akár új féknél is elõfordul, csak hogy van-e hozzá alkatrész.

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok!

Jelenleg a bicómon Deore 525-ös hidrás fék van (elõl V8, hátul sima 160as shimano tárcsa). Szeretnék egy kicsit upgradelni.
2 lehetõség tûnik nekem reálisnak:

1) Eladom a féket és veszek valamit a piactéren (monnyuk strokert)
2) Helyben van 2db 4dugyattyus XT munkahenger egy tízesért. --->munkahenger csere.

Szerintetek melyik érné meg jobban?

Én a 2. variációt preferálom mert így nem kell annyit bajlódni, posta stb..
Ha minden igaz akkor gond nélkül megy majd a fék a fékkarommal, igaz? :)

köszi.
Ellopták Caprine Dual bringámat!
Bõvebb infoért katt ide!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

http://www.sram.com/...rhaul Guide.pdf
tessék, pepes.
ha a régi fajtád van-nem bontható a féknyereg- tudok adni hozzá célszerszámot!
matt testvér hozta ámerikábú'

Köszönöm szépen ez ép már az uj fajta igy simán bonthato.
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
http://www.sram.com/...rhaul Guide.pdf
tessék, pepes.
ha a régi fajtád van-nem bontható a féknyereg- tudok adni hozzá célszerszámot!
matt testvér hozta ámerikábú'