Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

hayes hfx 9-esem van,a problémám az hogy nagy a fékkarok útja,már cseréltem fékfolyadékot-mert esedékes volt-rá is töltöttem a fékfolyadékra a túlfolyótartályban,utána megfelelõ lett a karok útja addig,amíg nem kapott egy nagyobb hõterhelést a fék.összegezve:a betétek messze vannak a tárcsától.lehet,hogy a fékkar és a munkahenger dugattyúinak nagy áttételi aránya miatt van.kinek mi a tapasztalata ezzel a fékkel?

A fékbetéted mennyire van elkopva? illetve nem lehet hogy levegõs a rendszer?
Nekem is voltak ilyen jellegû problémáim de vettem új betéteket és már jóis volt.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
hayes hfx 9-esem van,a problémám az hogy nagy a fékkarok útja,már cseréltem fékfolyadékot-mert esedékes volt-rá is töltöttem a fékfolyadékra a túlfolyótartályban,utána megfelelõ lett a karok útja addig,amíg nem kapott egy nagyobb hõterhelést a fék.összegezve:a betétek messze vannak a tárcsától.lehet,hogy a fékkar és a munkahenger dugattyúinak nagy áttételi aránya miatt van.kinek mi a tapasztalata ezzel a fékkel?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
XTR féktárcsa XTR fémes betéttel a 20 kilométeres körömön vidáman bekopott, félfémeseknek még ennyi sem kell.

tavi

tavi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Hat igen, ahogy olvasom mindenkinek masok a tapasztalatai ezzel kapcsolatban is..... azert koszonom mindenkinek a hozzaszolasokat!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

BB7-nek kb. 3 km fékezgetéses tekerés kellett. De lehet sokat mondtam.

nekem BB7-nek legalább 60-70km tekerés, abban lejtõzgetés rengeteg fékezéssel... nagyon nehezen kopott be.
Ezek szerint kinek hogy...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Hát akkor lehet rosszul értelmeztem a kérdést bocs :)...hogy :"normálisan bekopjon"..én ugy éreztem a hayes-em kb 10 tekerés után volt a max fékerõn (30-40km/tekerés)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
BB7-nek kb. 3 km fékezgetéses tekerés kellett. De lehet sokat mondtam.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
600Km? :wtf:

regi hayes mag 25perc sik aszfaltos fekezgetes utan ugy fogott mint az atom. Utolso szerias MTB LX szinten. az XT fekem a Hope tarcsan kicsit tovabb tartott, de annak se kellett 300Km. meg 100 se.

de ez fek/fekpofa/fektarcsa fuggo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
300-600 km

tavi

tavi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Ma voltam lent a boltba es megrendeltem a feket. Az elado azt mondta, hogy jo valasztas... majd meglassuk.
Egyebkent kb mennyi idore van szukseg, hogy normalisan "bekopjon"? Persze gondolom, hogy ez attol is fugg hogy hogy hasznalom, de megis kb mennyi?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
De ez igaz kb. minden márkára :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

... Ellenben próbáltam már mindenféle Shimano féket. Fogott, nem fogott az most mindegy, de egy közös volt bennük- a nyúlós fékérzés. Szóval vannak ilyen furcsaságok a fékek világában.:-)

a shimano fékek nyúlóssága nagyrészt a rossz (hozzánemértõ) légtelenités hatása.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tavi

tavi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Koszonom a sok otletet, tanacsot!
Szoval akkor kiprobalom ezt a Formula R1-et. Es majd megirom a tapasztalatokat.
koszi

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Na jó, de én nem versenyeztettem a Shimanokat a Formulával, pont azért mert kinek ez tetszik kinek meg az. A nyomáspont meg légtelenítés, fékcsõ, beállítás meg mittomén mi minden függvénye. Meg hogy állva huzogatod a féket, nem szempont.

Ha mindenáron valami drágább cuccot akar, akkor lehet érdemes egy ilyen "egzotikusabb" féket kipróbálni mint leragadni a szokásos setupnál. (amirõl mellesleg a külföldi fórumokon mûködését tekintve felsõfokban beszélnek, emelett könnyû, szép, fémszövetes fékcsõ gyárilag)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Nem akarok fogatlan prókátor lenni, de a Formula itthoni forgalmazójánál elég jó a raktárkészlet. Természetesen régebbi (4 évvel ezelõtti fékekhez) biztos nehezebb alkatrészt beszerezni, de megoldható a gyártól.
Én most egy Formula RX-et raktam a gépemre, majd írok a tapasztalatokról ha már tudtam vele gurulni.http://images.google...icial&sa=X&um=1
3 éve Formula Oro teljesít szolgálatot a családi gépek nagy részén és nem tudok rosszat mondani rájuk. Sok féket használtam már, a nagyrészét eladtam és lassan minden Oro-ra cserélõdött. Kivéve a Nagy gépemen a Code (Avid). Azt soha le nem cserélem. Na jó, egyszer egy Formula The One-ra. Ha nyerek a lottón.

gaboca1: Látod ez mókás. Már próbáltam R1-et tekerés közben és kemény koppanós volt, határozott nyomásponttal. Ellenben próbáltam már mindenféle Shimano féket. Fogott, nem fogott az most mindegy, de egy közös volt bennük- a nyúlós fékérzés. Szóval vannak ilyen furcsaságok a fékek világában.:-)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hogyha már úgyis ilyen drága cuccok között keresgél, akkor én is javasolnám kipróbálásra a Formula R1-et, tapasztalatokat pedig tessék beírni.

A sí kereskedõmnél van egy használt Stöeckli DS-9.9 karbon bicaj R1 fékekkel szerelve. Álló helyben kipróbáltam a fékeket és nem estem hasra tõle, meglehetõsen nyúlós érzés. Nekem Saint fékkar van, XT 760 féktest, SM-BH63 fékcsõ,(XTR tárcsa és XTR fémes betét) határozott nyomáspont és semmi nyúlóság, kövezzenek meg, de én nem cserélném el a súlynyereség miatt!Feltöltött kép

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Megvan srácok! A kis ruckus-on ott csücsül egy teljes szett 2010-es deore fék!!! elõl 180-as, hátul pedig 160as hayes tárcsával. Alig várom a jóidõt, hogy kipróbálhassam. Mindenét imádom, mostmár csak arra leszek kiváncsi hogyan fog fogni... remélem jól.... nagy csalódás lenne ha nem... :)

Majd leírom a tapasztalataim.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

vegulis csak evek ota a legjobb fekeket csinalja az Avid... :rolleyes:

:D Akkojo..:D

hogyha már úgyis ilyen drága cuccok között keresgél, akkor én is javasolnám kipróbálásra a formula r1-et, tapasztalatokat pedig tessék beírni.

+1.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg valaki kivan reagalni arra a hozzaszolasomra amit mar azota helyesbitettem?

omg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszi Rob!!! :) amúgy 130-at morgó tora van elõl. 100-centis lesz elõre, max ha hosszú azon könnyebb segíteni. szerintem. :) (esetleg ha még erre jársz de mit mondasz a 2010-es deore fékrõl? )

nehéz, és 160-as tárcsával nem a legjobb (értsd van jobban fogó fék annyiért) modulációra király, fékkar kényelmes mint állat, és mivel nem DOT olajat eszik légtelenitheted otthon, nem marja le a kezed meg mindenrõl a festéket. elõre 180-as tárcsát tennék, azt királyság.
alkatrész mindig lesz hozzá (na jó, kb 6-8 évig biztos, de mégse formula vagy avid, amihez pl b*szhatod már most kb ha 4 éves a féked) és olcsó fékbetét is lesz, millióegy aftermarket fékpofa van. még jót is lehet venni :) szereti a hayes tárcsát, szereti a shimano tárcsákat, szereti a hope tárcsákat, szereti a formula tárcsákat is...

vegulis csak evek ota a legjobb fekeket csinalja az Avid... :rolleyes:

LOOOL

Shimano meg úgyahogyvan kiesett?

a mostani xtr nem is könnyû és nem is fog jól extrém körülmények közt.
ellenben drága. (azért van jó tulajdonsága, pölö a féktárcsa, ami az egyik legjobb)
az xt az jó fék, csak sokaknak sz*rakodott korábban és igy nem szeretik pedig a javitott széria tökéletes fék. továbbra sem olcsó.
az slx meg már nem monobody, és nehéz is. ennyiért vannak könnyebb fékek.
ami kérdés nélkül szerintem a legjobb a kategóriájában, az a saint.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.