Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
senki nem akarta lebeszélni a jóról, de fura egy frankó tárcsát egy takony fékkel házasítani, azon az áron inkább egy Juicy5, lehet nem nõ 4 centit a farka a hope rotortól, de fogni is fog nem csak szép lesz, mert a Hayes mx4 minden csak nem jo fék, ha madzagos akkkor csak Avid BB7

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ja, hogy floatingos tárcsáról van szó?
Na így már teljes a zavar. Bizonyítás nélkül: egyoldalról nyomó azaz madzagos féket nem kéne ilyen tárcsával eröltetni. Meg elég kaotikus ez az összeállítás, szóval azt ajánlom megint amit szoktam, sok pénz kidobás elõtt alaposan átgondolni, utánaolvasni, kérdezgetni.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

hayes MX nem jo fék, Hope tárcsa drága, inkább vegyél egy Hayes tárcsát meg valami rendes féket :)

miért kell lebeszélni a jóról?(Hope)
drágaság,relatív,ha megteheti akkor miért ne?én is már régen cseréltem volna az enyémeket floating-osra

Bulesz:
hayes mx helyett,meg tényleg valami más féket válassz!
ha bovdenes kell mindenáron akkor Avid bb7-et keress!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Inkább ajánlanék egy rendes féket mint az MX. Akkor simán mehetnél mondjuk 180as tárcsával elöl. Ha madzagos a fékváltókar miatt akkor avid jöhet csak szóba. Azért mondom, mert gondolom sima tengelyes a villa, így a nagy tárcsa már akkora fékerõt nem ad mint a mérete miatt kéne (a tengely rugalmassága miatt). Mindezt tetézni egy ilyen egyszerû fékkel szerintem cinkes. Szóval 180ast ajánlok, meg késõbbre egy rendes féket.

Sziasztok!

Újra kezdem a montizast, igy ket gyerek mellett.. :) 100 kila korul jarok, és Rock Shox Recon 2008-as (vagy 2009... nem tudom, hogyan lehetne megallapitani...)
villa birni fogja elol a 200-as tarcsat, nem fog megcsavarodni?? Hayes MX4 feket tervezek és Hope Mono tarcsakat (azok olyan szepek... :) ) XT bowdenes dualcontorl karokkal.

Vagy inkabb 180/160 kombot szereljek fel?

Köszi,
B.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hayes MX nem jo fék, Hope tárcsa drága, inkább vegyél egy Hayes tárcsát meg valami rendes féket :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Viszont 100 kg-hoz nem feltétlenül kell 200-as tárcsa. Ezzel a villával ugye nem illik durvulni, normál xc használathoz elõre elég a 180.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Birni fogja...A gyár :a recon -nak max 210mm tárcsát ir ...ismerek olyat aki torát használ 200 tárcsával gond nélkül

"just chillin killin"

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Fékolajat mien gyakran "ajánlott" cserélni???

Rob:
Shimano M485 (Sorozaton kívüli Alivio) is ien h "alakú" rendszer??? Ha igen, akkor leírnád, hogy azt a bubit hogy lehetne onnan kiszedni???
Elõre is köszi!!!

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Sziasztok!

Újra kezdem a montizast, igy ket gyerek mellett.. :) 100 kila korul jarok, és Rock Shox Recon 2008-as (vagy 2009... nem tudom, hogyan lehetne megallapitani...)
villa birni fogja elol a 200-as tarcsat, nem fog megcsavarodni?? Hayes MX4 feket tervezek és Hope Mono tarcsakat (azok olyan szepek... :) ) XT bowdenes dualcontorl karokkal.

Vagy inkabb 180/160 kombot szereljek fel?

Köszi,
B.
Don't try this at home!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A BR-M775 (XT) fék gyári betétjével az SM-RT62 / 62M (Deore/LX) tárcsa jól mûködik?
A mûgyantás-fémes kompatibilitásra gondolok: fékteljesítmény, melegedés, zaj stb.

semmi gond vele. az smrt5xx szérián kivül minden tárcsa mehet mûgyantás és szinteres betéttel is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
A BR-M775 (XT) fék gyári betétjével az SM-RT62 / 62M (Deore/LX) tárcsa jól mûködik?
A mûgyantás-fémes kompatibilitásra gondolok: fékteljesítmény, melegedés, zaj stb.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Egy kérdést szeretnék feltenni:

80 kg-hoz mekkora tárcsaátmérõt ajánlotok (SHIMANO BR-M495 fékhez)? ill. az elõre és hátra azonos méret ajánlott?

ez eleve nem egy könnyû fék, tehát a súly nálad nem lehet szempont (gondolom nem versenyzõ vagy) szóval elõre mehet a 180-as. hátra tökéletes a 160-as. ha sokat lejtõzöl, vagy majrés vagy és rángatod a féket, vagy sok csomaggal túrázok kemény hágókon, akkor 203/180 de ezen esetekben inkább egy jobb/erõsebb/komolyabb fék ajánlott.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

80 kg-hoz mekkora tárcsaátmérõt ajánlotok (SHIMANO BR-M495 fékhez)? ill. az elõre és hátra azonos méret ajánlott?

Milyen jellegû használatra?

FaniApu

FaniApu

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

De ez igaz kb. minden márkára :)

az uj shimano fékek "egykörös" légtelenitéssel vannak ellátva, azaz a féknyeregben az olaj nem h hanem U alakban megy.
h alak értsd: felül a száron jön be, és alul ugyanazon a száron megy ki, a h másik szára egy "vak" szár, amibõl nagyon nehéz kiszedni a bubit. az U alakú olajelvezetéssel ellátott féknyergek (jelenleg 575, jövõre xtr is) egy nyomással minden olaj kijön belõle, és nem maradhat bubi benne sehol.
emiatt lesz puha sok shimano fék (meg lehet mások is, nem tudom)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Mennyire sül meg jobban egy agyonkönnyített féktárcsa mint egy átlagos?

http://www.bikemarke...eszlet&tid=5294

Errõl van valakinek tapasztalata?

70kg vagyok, Avid Elixir R fékkel lenne használva 180/160-as méretben. Jelenleg Shimano XT cl. tárcsákat használok.

Nekem vannak ismerõseim akik tudnak vele menni (persze versenyzõk) és vannak akik szarrá égetik egy verseny alatt az Alpokban és utána cserélik

Állítólag lassan nem szabad vele fékezni, mert nagyon harapós a profilja, de mivel nincsen benne anyag ezért rugalmas
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

70kg vagyok, Avid Elixir R fékkel lenne használva 180/160-as méretben. Jelenleg Shimano XT cl. tárcsákat használok.

Inkább csak versenyzõk használják. Nekem hátul van ebbõl 140es. Hamar meg lehet sütni, nagyságrendekkel gyorsabban, mint a 160as xt-t vagy hayes-t.
Csökkenni fog vele a fékerõd.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Nézegettem az elixir 5 öt és az elixir r -t, és az elixir 5 olcsóbb, viszont nincs rajta ilyen fékkar távolság állítási kis görgõ mint az r en.Szerintetek attól még lehet állítani a fékkar távolságot? mert ha lehet, csak úgy mint a régebbi avidokon, hogy egy nagyon kis imbusszal akkor nem adok + 5 e ft or az R ért.

itt egy kép az elixir 5 ösrõl :
http://www.actionspo...373&language=de
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Levegõsnek nem levegõs,a betét is jó.