Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert nem ramolod le rola, es adod el a bringat a hayes fekkel?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ha elviszik egyben a korabbi cangat, akkor marad a hayes, csak tarcsat cserelek rajta. ha nem, akkor leramolom rola a louiset mint a huzat :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mikor V-fékem volt azért kellett néha babrálni a bovdenezés miatt. Mióta hidraulikus tárcsa van nem nyúltam hozzá. Majd eccer cserélek olajat. Tényleg olajat, mert SLX. Gondolom nem kell túl sûrûn, mivel az ásványi olaj a DOT folyadékokkal szemben NEM higroszkópos.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szerintem nagyon kevés ilyen tapasztalat van. ;)

akkor gondolom nem veletlen :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szerintem nagyon kevés ilyen tapasztalat van. ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hidraulikus fekrol valtani bb7 fekre nagy hulyeseg lenne? annyit jot irnak rola. az egyszerubb szervizelhetoseg, szeleskoru allithatosag es alacsonyabb karbantartasi koltseg vonzo. mennyiben lenne mas a gyakorlatban?

hayes stroker ryde, magura julie/louise, avid juicy 3 fekekhez volt szerencsem. a louise tetszett eddig a legjobban - azt tenyleg tudtam egy ujjal adagolni.

vkinek ebben tapasztalata?

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Mindenképpen a váltókarhoz gyártok egy távtartót, amitõl lejjebb kerül. Így majd remélhetõleg befér a fékkar alá. Mert ugye az X9nél leszedhetõ a bilincs a karról.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Mixmaster bilincs sajnos csak az Oro szériával kompatibilis (K18, K24, Bianco, Puro), a korábbi R1, Mega és One típusokkal nem. Az új változaton vertikálisan eltoltak a furatok így az meg végképp nem lesz jó. Esetlegesen, ha valahol van rá lehetõség, még meg lehet próbálkozni az Avid Matchmaker alkatrészével.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Köszi : ).

Majd belinkelem, hogy milyen lett (ha mûködik...)!

Van, hogy a sufni cucc jobb mint az erre kitalált sorozatgyártott holmi.
Kis méricskélés és lehet, hogy egy pofonegyszerû dolgot kitalálsz, ami akár otthon is kireszelhetõ egy aludarabból. :)
Csak vigyázz, ne tégy kárt se a karban se a fékben.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszi : ).

Majd belinkelem, hogy milyen lett (ha mûködik...)!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sziasztok ismét!

Sikerült a One bilincsét egy K18-al összehasonlítani, de nem ugyanolyan sajnos...Lehet láma vagyok, de neten nem találok semmit ezzel kapcsolatban. A forgalmazóval folytatott telefonálással sem lettem okosabb...Van esetleg utángyártott, vagy csináltassak távtartót a váltókar és a bilincs közé??? Nem akarom elhinni, hogy csak én használok One-t Sram karral...Bármilyen megoldás érdekel.

Elõre is köszi!

Olyan nincs, hogy nincs megoldás!
Ha nem találsz hozzá való gyári átalakítót, akkor hagyatkozz a fantáziádra.
Látatlanba sajnos nem tudok konkrét tanácsot adni, de biztos, hogy lehet gyártani hozzá valami átalakítót!
Sok sikert!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hidraulikus fekrol valtani bb7 fekre nagy hulyeseg lenne? annyit jot irnak rola. az egyszerubb szervizelhetoseg, szeleskoru allithatosag es alacsonyabb karbantartasi koltseg vonzo. mennyiben lenne mas a gyakorlatban?

hayes stroker ryde, magura julie/louise, avid juicy 3 fekekhez volt szerencsem. a louise tetszett eddig a legjobban - azt tenyleg tudtam egy ujjal adagolni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
távtartót? akkor még annyira sem fér el....sajna van h nincsen megoldás

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Sziasztok!

2009-es Formula The One fékem van. A problémám az lenne, hogy nem tudom betenni "alá" a Sram X9-es váltókaromat, mert hozzáér...Elvileg a Mixmaster bilincs megoldaná a problémát. Amit Formula ORO fékekhez ajánlanak az jó a One-hoz is? Errõl lenne szó:
Formula Oro MC Clamp For SRAM X0/X9 Shifters | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Ha valaki tud errõl valamit, vagy még jobb, ha van tapasztalata is vele, légyszi írjon minél elõbb, mert sürgõs lenne.
Elõre is köszönöm!

Sziasztok ismét!

Sikerült a One bilincsét egy K18-al összehasonlítani, de nem ugyanolyan sajnos...Lehet láma vagyok, de neten nem találok semmit ezzel kapcsolatban. A forgalmazóval folytatott telefonálással sem lettem okosabb...Van esetleg utángyártott, vagy csináltassak távtartót a váltókar és a bilincs közé??? Nem akarom elhinni, hogy csak én használok One-t Sram karral...Bármilyen megoldás érdekel.

Elõre is köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Próbálkozz a beállítással....lehet a váz rugalmas, nézd meg kerék rendesen fekszik-e a papucsban, csavarok rendesen megvannak-e huzva a tárcsánál, és párhuzamosnak kell ugye lenni a pofáknak a tárcsával....de ha nem fogja a kereket hadd cincogjon :)

de az is lehet, hogy a tárcsában van egy kis 8-as

Den Hadnagy

Den Hadnagy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Én inkább arra gyanakszom, hogy valami olajos/zsíros szennyezõdés mehetett rá....bowden miatt fognia kéne, csak nyulos lenne

eljárás:
- zsíroldóval jol megtisztít (mosogatószer stb....)
- vízzel lemos szárazra töröl
- alkohollal vagy acetonnal megmos, letöröl
- finom csiszolóvászonnal kicsit átcsiszol

utána ujra be kell kopnia de fogni fog....

Köszi, megcsináltam, amit mondtál (kiszedni nem volt nehéz a pofákat, de visszatenni.... ). Volt rajta némi fekete dzsuva, átdomestosoltam + száradás után féktisztító spray. Nagyon száraz recsegéssel fog. Az egyetlen ami zavar, hogy én azt szeretem, ha felsõ harmadban satuzik a fék, ennél azonban nehéz így belõni, pedig sokat játszottam a 2 piros gombbal :) Ez mechanikus sajátság, vagy én vagyok béna? Mert ha olyan betonra állítom, amit kedvelek, akkor bizony cincog a pofa, de rendesen :) Pedig a BB7-es egy könnyen állítható fék. Javaslat?

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem leginkább Rob felé irányul, de más is segíthet;)Apróhirdetésbõl szeretnék vásárolni XT tárcsaféket. Ennek a szériának az eleje hibás volt hidegben bekeményedett és utána elkezdte engedni az olajat. van vmi ismertetõjele a javított szériának? Vmilyen másfajta kezdetû vagy végû gyártási számra vagy jelzésre gondolok, amibõl meg tudom állapítani, hogy már a jó szériából való fékkel van e dolgom. Elõre is köszönöm.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én inkább arra gyanakszom, hogy valami olajos/zsíros szennyezõdés mehetett rá....bowden miatt fognia kéne, csak nyulos lenne

eljárás:
- zsíroldóval jol megtisztít (mosogatószer stb....)
- vízzel lemos szárazra töröl
- alkohollal vagy acetonnal megmos, letöröl
- finom csiszolóvászonnal kicsit átcsiszol

utána ujra be kell kopnia de fogni fog....

Den Hadnagy

Den Hadnagy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Avid BB7-es fékeim vannak elöl-hátul 185-ös tárcsákkal (tudom, indokolatlanul sok, de nem volt drágább, mint a 160-as, akkor miértne :) ). Elsõsorban aszfalton nyomom,síkon-hegyen slickgumikkal, egy erre belõtt Merida Matts TFS 100-assal, elég emberes átlagtempókkal. A lényeg az, hogy a fék új, és az elsõt kellõen brutálnak érzem, de a hátsó valahogy nem az igazi. A leírtakból kb következnek a fékezési szokásaim (ritkán, nagy erõvel ugye - vagy hegyen lefele gyilkolva 60-70-nél - de sosem igazán tartósan, mindig simán visszahûl a cucc). A kérdésem az, hogy mi lehet a gond? Én a gagyi bovdenre gyanakszom, mert egyszerûen hiába cibálom, nem blokkol a kerék (persze nem ez az elsõdleges cél). Vagy a fékpofa? Asszem ehhez gyárilag fémes pofa van, vegyek gyantásat, az hirtelen, röviden jobban harap? Milyen típust javasoltok ezesetben? A tárcsa a gyári Roundagon. A fékpofák a lehetõ legközelebbre vannak állítva a tárcsához. A fékkarok azok a Shimanok, amik gyárilag voltak, de nem tervezem a cseréjüket, mert 1. elég erõsnek érzem õket, 2. a váltót is velük együtt kéne cserélni (meg ha ez lenne az ok, akkor elöl miértnem jelentkezik a gond?). A fék nem retkes, mert új, meg át is van fújva autókhoz való féktisztítóval... A válaszokat elõre is köszönöm.
DH

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kérdezd meg a termék hazai forgalmazóját! .:: MELUX KFT ker
Én sajnos csak K-szériás tapasztalatokat ismerek - ott bevált.