Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Akkor meg minek 203-s pizza?;)

csak mert az volt rajta eredetileg :) de akkor torekszem a 180asra.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akkor meg minek 203-s pizza?;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
75-80 kozott vhol :) es inkabb xc, a gyakorlatban szoktunk 50 korul lefele jonni, de nem technikas reszen (murva, sziklas - bakony). az agresszivebb gepet inkabb azert vettem, hogy ne parazzak lefele. a masikkal mindig olyan erzesem volt, hogy pofara esek.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

mindenkepp az alus xt tarcsa lesz, csak az a kerdes, hogy ott erdemes e 203as helyett 180asra downgradelni? legalabbis konkretan tokonszurnam magam, ha rakoltok meg x ezer ftot erre a fekre, es utana is nyekereg.

Milyen súlyban vagy? És rakod e neki rendesen a lefeléken, DH-s módra?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szerintem inkább ruházz be egy xt tárcsára. nekem is nagytárcsa(cleansweep g2) van elöl, szintén cincog, így amint lehetõségem lesz rá, nálam is xt kerül föl.

mindenkepp az alus xt tarcsa lesz, csak az a kerdes, hogy ott erdemes e 203as helyett 180asra downgradelni? legalabbis konkretan tokonszurnam magam, ha rakoltok meg x ezer ftot erre a fekre, es utana is nyekereg.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

meg vmi kimaradt: mivel idegesit a 203as tarcsa rezgese, erdemes visszamenni 180asra? nincs errol vmi meres, hogy mennyivel csokken a fekhatas?

szerintem inkább ruházz be egy xt tárcsára. nekem is nagytárcsa(cleansweep g2) van elöl, szintén cincog, így amint lehetõségem lesz rá, nálam is xt kerül föl.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
meg vmi kimaradt: mivel idegesit a 203as tarcsa rezgese, erdemes visszamenni 180asra? nincs errol vmi meres, hogy mennyivel csokken a fekhatas?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
hali!
shimano saint br-m 810 fék mennyire szereti a hayes tárcsát? illetve a fékkaron az az arany tekerentyû a fékkar távolság állítás, de felette az a "free stroke"kis csavar a nyomáspont állítására szolgál? Bocs az amatõr kérdésért, de még eddig nem volt shimano fékkel dolgom: P
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

miert nem ramolod le rola, es adod el a bringat a hayes fekkel?

alapvetoen mert garos a canga, ill bele kell szamolnom annak is az ertekveszteset, eladhatosagat (szvsz az egyik legvonzobb pontja). valszeg hasonlo arra jonnek ki, ha vennek egyet, es eladnam ezt. meg adok neki egy kis idot.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

vkinek ebben tapasztalata?

Szerintem sok értelme nincs rendes féket madzagosra cserélni. Az, hogy ide azok írnak, akiknek gondjuk van, az nem reprezentálja a másik 90nemtomhány százalékot aki gond nélkül használja a fékét.

Ideális esetben megvesz, méretre vág(at) feltesz örül.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert nem ramolod le rola, es adod el a bringat a hayes fekkel?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ha elviszik egyben a korabbi cangat, akkor marad a hayes, csak tarcsat cserelek rajta. ha nem, akkor leramolom rola a louiset mint a huzat :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mikor V-fékem volt azért kellett néha babrálni a bovdenezés miatt. Mióta hidraulikus tárcsa van nem nyúltam hozzá. Majd eccer cserélek olajat. Tényleg olajat, mert SLX. Gondolom nem kell túl sûrûn, mivel az ásványi olaj a DOT folyadékokkal szemben NEM higroszkópos.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szerintem nagyon kevés ilyen tapasztalat van. ;)

akkor gondolom nem veletlen :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szerintem nagyon kevés ilyen tapasztalat van. ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hidraulikus fekrol valtani bb7 fekre nagy hulyeseg lenne? annyit jot irnak rola. az egyszerubb szervizelhetoseg, szeleskoru allithatosag es alacsonyabb karbantartasi koltseg vonzo. mennyiben lenne mas a gyakorlatban?

hayes stroker ryde, magura julie/louise, avid juicy 3 fekekhez volt szerencsem. a louise tetszett eddig a legjobban - azt tenyleg tudtam egy ujjal adagolni.

vkinek ebben tapasztalata?

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Mindenképpen a váltókarhoz gyártok egy távtartót, amitõl lejjebb kerül. Így majd remélhetõleg befér a fékkar alá. Mert ugye az X9nél leszedhetõ a bilincs a karról.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Mixmaster bilincs sajnos csak az Oro szériával kompatibilis (K18, K24, Bianco, Puro), a korábbi R1, Mega és One típusokkal nem. Az új változaton vertikálisan eltoltak a furatok így az meg végképp nem lesz jó. Esetlegesen, ha valahol van rá lehetõség, még meg lehet próbálkozni az Avid Matchmaker alkatrészével.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Köszi : ).

Majd belinkelem, hogy milyen lett (ha mûködik...)!

Van, hogy a sufni cucc jobb mint az erre kitalált sorozatgyártott holmi.
Kis méricskélés és lehet, hogy egy pofonegyszerû dolgot kitalálsz, ami akár otthon is kireszelhetõ egy aludarabból. :)
Csak vigyázz, ne tégy kárt se a karban se a fékben.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszi : ).

Majd belinkelem, hogy milyen lett (ha mûködik...)!