Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Vegyél Shimano-t

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Na mostmár tényleg nemtudom melyiket vegyem:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
fogni jol fog a ryde nagyon is, de a tobbirol nem beszelnek :)

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Ja pont ezen dilemmázok, mivel nem trail. A ryde 5 ropi + csõvágás, a tektro meg 6 kompletten.
Szóval nem nagy a külöbség árban, ráadásul az utóbbi kb fél éves sincs és karcmentes állapotban van (ja meg szép fehér:D bár ez nem számít nagyon).
Végülis nem bukok sokat rajta ha nem jó, de nem ártana ha jól fogna. Nemtudom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
tektro (ha tényleg jó állapotban van)

ha stroker trail lenne nem lenne kérdés, de a ryde egy f@s, kb semmivel nem jobb mint a tektro . ráadásul sérült is, meg pöcsölni is kéne vele.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
hayes
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok
A gondom az, hogy váltanék bb5 rõl hidrás elsõ fékre. 2 választásom van:
1. Tektro Auriga Comp hibátlan, méretre vágott vezetékkel, alig használt stb
2. Hayes Stroker Ryde hosszú vezetékkel (mivel hátsó és nekem elõre kellene).
A vezeték vágása kb 1-2 Ft így egy kicsit drágább lenne a hayes, de nem sokkal. A másik, hogy a kar végébõl le van törve kb 3 mm amit visszaragasztott a srác fémragasztóval. Melyiket ajánlanátok? (Kb 90 kilámmal kellene megfognia hegyen)
Elõre is kösz.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem az avid tárcsa volt ilyen, de shimano meg hayes már nem csinálta a nyolcasozást....

Avid is csak a kis ütésektõl, magátol nem

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Végülis nem vészes a görbülete: hajnalban elmentem egy kis tesztkörre az SPD miatt, közben figyeltem a hangját, de a gumi hangosabb annyival, hogy így nem hallani. :)

Én rendszeresen centírozom a tárcsáimat fogóval... gyönyörûen ki lehet venni belõle, de egy idõ után megint jön a cicergés és lám ott a nyolcas. A tárcsákra vigyázok, semmihez nem érintem hozzá õket. :)
Eddig érzékeny volt a fülem a cicergésre, de egy idõ után megszokja az ember.
(Nagyobb bosszúság non-stop állítgatni a féket mint megszokni a cincogást.) :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ütéstõl....rosszul dûtöd le bicajt, ami nagy ellensége az a bringatároló, ott könnyû odakurni....vigyázz rá ;)
használattol nem görbül el szerintem

Végülis nem vészes a görbülete: hajnalban elmentem egy kis tesztkörre az SPD miatt, közben figyeltem a hangját, de a gumi hangosabb annyival, hogy így nem hallani. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ütéstõl....rosszul dûtöd le bicajt, ami nagy ellensége az a bringatároló, ott könnyû odakurni....vigyázz rá ;)
használattol nem görbül el szerintem

de lehet bennük gyárilag is egy kis ütés...

rongy meg kombinált fogó és hajrá :)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Visszatérve egy kicsit az eredeti problémámra: mi a fenétõl tud elgörbülni a tárcsa? Egyszerûen a használattól? Vagy attól a minimális ütõdéstõl, amit a jobb oldalára dõlõ biciklitõl kapott? Mint kiderült, nem csak az elsõ, a hátsó tárcsa is hozzáér egy pár centis darabon a fékpofához. Mindössze 50-60km van bennük.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Köszi, eszerint nem kell annyira izgulni miatta.
Viszont attól tartok, hogy hozzáértem takarítás közben. Okozhat komolyabb gondot egy esetleges ujjlenyomat a tárcsán?

Nekem bevált módszer a tárcsa tisztításához: rongyra kevés körömlakk lemosó és áttörlöm vele a tárcsát. Garantáltan zsírtalanít.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha nem olajos kézzel, akkor nem
de párszáz(egykét ezer) forintért lehet venni tárcsatisztitót, autós/motoros boltban, benzinkuton, osanban/tecsoban/stb

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

ahol hozzáér, ott kézzel (száraz rongyot a tárcsára, vagy tiszta kesztyûben) hajtogasd meg egy kicsit visszafelé, és kész is
vagy csak keress egy lejtõt, jó hosszút, és fékezz sokat lefelé, folyamatosan.
acéltárcsa, hajlik mint a kolbász

Köszi, eszerint nem kell annyira izgulni miatta.
Viszont attól tartok, hogy hozzáértem takarítás közben. Okozhat komolyabb gondot egy esetleges ujjlenyomat a tárcsán?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ahol hozzáér, ott kézzel (száraz rongyot a tárcsára, vagy tiszta kesztyûben) hajtogasd meg egy kicsit visszafelé, és kész is
vagy csak keress egy lejtõt, jó hosszút, és fékezz sokat lefelé, folyamatosan.
acéltárcsa, hajlik mint a kolbász

van szerszám is amugy direkt erre a célra (tárcsacentrir), jobb szervizekben van is. de a kéz is megteszi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Új vagyok a tárcsafékek világában, kellene egy kis (SOS) segítség: ha az egyik fékpofa hozzáér a tárcsához anélkül, hogy fékeznék, az mennyire gáz? Nem folyamatosan teszi, olyan, mintha nyolcas lenne a tárcsában. Fizikai behatás - tudtommal - nem érte. Ma ugyan eldõltem vele, mert késõn jutott eszembe kilépni a SPD-bõl, de a fékmentes oldalra és a bringa gyakorlatilag rám esett. Egyéb nem történt vele (hacsak nem számolom azt, hogy használtam :) ). Szabad így használni a továbbiakban, vagy csak akkor induljak el vele, ha a szervizbe viszem? (úgy 150km megtétele után lesz esedékes egy átvizsgálás, addig nem zaklatnám a srácokat, ha nem muszáj)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Sziasztok, köszi a válaszokat, holnap én is összerakom a cangát, és kipróbálom mit tudnak a tárcsák...

Köszi mégegyszer,
B.
Don't try this at home!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sima xt tárcsa le (elkopott 1.3 ill.1.2mm ) alubakos xt tárcsa fel cincogás eltûnt nálam egyelõre ennyi az érzékelhetõ a változás.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
hozzám is megérkeztek az új xt tárcsák, 203 ill. 180as átmérõvel. juicy-ba a gyári helyett a2z betétek kerültek, holnapra remélhetõleg bekopás utáni tapasztalatokat is meg tudok majd osztani.
az elsõ betétekrõl le kellett csippenteni a pöcköket, beleértek az adapterbe ill. a tartóbak szegecseibe.