Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Shimanot szeretnék ez egyértelmû.Az a gond, hogy 6 csavaros a tárcsa rögzítésem a Mavic kerekeimen.Nem találok sehol ilyen tárcsát.

Itt találsz 6 csavaros XT tárcsát;)
-- Bikemarket.hu -- Shimano

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

hasonlo sulyban vagyok, a 180/160 eddig nekem eleg volt. ha xt, akkor miert nem alubakos xt? sokkal jobb tarcsa, mint a hayes (olyan volt elotte).

Shimanot szeretnék ez egyértelmû.Az a gond, hogy 6 csavaros a tárcsa rögzítésem a Mavic kerekeimen.Nem találok sehol ilyen tárcsát.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

csak a dugattyuhoz gondoltam, hogy leszerelem, fekpofak nelkul termeszetesen. sajna szamit, hogy kilog a dugattyu, mert nem lehet beallitani a feket, hogy ne koszoruljon, ill meg egyre jobban kinn marad (folyamatosan koszorul). elso korben ujra lesz legtelenitve, hatha volt benne nemi levego - de mar odaadtam davenek, hogy kinlodjon vele o :)

egy olajcsere megoldotta a problemat, lehet eredetileg is levegos volt kicsit. az egyik dugattyu ugyanugy kiall (az elso fektestnel is), de most erdekes modon nem er hozza.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hasonlo sulyban vagyok, a 180/160 eddig nekem eleg volt. ha xt, akkor miert nem alubakos xt? sokkal jobb tarcsa, mint a hayes (olyan volt elotte).

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Köszi a segítséget!Hayes tárcsába gondolkodom!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Azok a tárcsák sajna ilyenek, alattam is hamar felmelegedtek... és ezért le is cseréletem õket.
Az hogy befog a fék vagy csiszol valami az lehet hogy a tárcsában 8-as van, vagy épp a fékbetétekben van valami "szennyezõdés" nézd át csiszold és tisztítsd meg aztán hajrá :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Sziasztok!2010 xt duálcontrolos fékszettet használok a montimon.Avid tárcsákkal elõl-hátul 160mm bb5 fék tárcsáival"Ezek voltak kéznél"Új tárcsa.új fék!
Még be nem koptak szépen halkan fogtak hosszú lefelékben is". De két hét alatt több olyan helyen is jártam a bringával.Ahol bizony több km kellett lefelé jönni,aszfalt,terep.
Azt vettem észre,hogy nagyon gyorsan be melegszenek.65kg70kg van a súlyom.olyan érzés mint ha valami karistolná a tárcsákat.De sima a felületük semmi sérülés nem látszik.
Esetleg tárcsát kellene cserélnem?Elõl nagyobbra 180mm?Mindig is 160mm tárcsával mentem.és Shimano fékkel iga a régi XT vel és Deore val!
Köszi a segítséget

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás
Kép,súly:

Imageshack - 1007381.jpg - Uploaded by Agria2

Imageshack - 1007388.jpg - Uploaded by Agria2

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
okes koszi. akkor elol M4 hatul X2 paros lesz valoszinuleg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás

de igen, eddig is ezt csinalta, csak max nem vetted eszre. ez igy mukodik.

kerdesem: hope feket ki hasznal? ezek erdekelnenek hogy tech V2, X2 es M4.

HOPE Tech M4 -van.Csak jót tudok mondani,hogy könnyû,jó,nagyon jó,szép,nem melegszik.Ami az egyik lényeges különbség számomra az XT-hez képest,hogy az állítócsavarok tényleg állítanak is a féken,nemcsak a fékkar távolságon.Súlyról tudok küldeni adatot ha kellene.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

tamaska neked is xt féked van igaz?

volt velük valami gubanc, vagy csak egyszerûen másikat szeretnél kipróbálni?

Bocs vauvau,

kemény télen beszarnak a dugók, shimano minden fickfack nélkül csereli gari alatt a nyerget.
Lejtökön 7-800m után 2-3 új kell, de kb. 80%ban eleget tesz mindenkinek, ár-suly o.k
Tárcsa hamar elfogyik, de még böven használható 1mm alatt is (saját felelöség)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

általában nem szoktam ezt mondani, de ha gond van a fékkel akkor (ha még van garancia) vidd vissza ahol vetted, hogy csináljanak vele valamit

azert csinalja dave :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
általában nem szoktam ezt mondani, de ha gond van a fékkel akkor (ha még van garancia) vidd vissza ahol vetted, hogy csináljanak vele valamit

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ne fúj bele semmit mert elszáll a fékedbõl minden erõ, és jobb esetben is fékbetétcsere oldja meg csak

a fékbetét kopásást fogja követni a záródás mindig, csak így marad meg ugynaz a fogáspont, ha kicsit kilóg a dugattyú nem számít, de mivel kilöketted a helyérõl, most tuti, hogy levegõs szal légteleníts

csak a dugattyuhoz gondoltam, hogy leszerelem, fekpofak nelkul termeszetesen. sajna szamit, hogy kilog a dugattyu, mert nem lehet beallitani a feket, hogy ne koszoruljon, ill meg egyre jobban kinn marad (folyamatosan koszorul). elso korben ujra lesz legtelenitve, hatha volt benne nemi levego - de mar odaadtam davenek, hogy kinlodjon vele o :)

zakalm

zakalm

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Nagy különbség van e egy Avid Juicy 3-as és egy 5-ös fékereje között? Megéri e lecserélni a 3-t az 5-re? Ha valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata, írjon.
Köszi!

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

hogy melyiket valasszam. atlagos cc felhasznalasra, de hosszuutas bringara, es ha esetleg talalsok rendes meretu hegyeket Wales-ben vagy ilyesmi akkor ott se jojjenek zavarba. szal nem kell a legkkonnyebb ha abban semmi tartalek nincs. viszont tulepiteni se szeretem a bringat foloslegesen. 75kilo vagyok, es 180/160as tarcsakkal lenne.

nekem m4 elöl mono mini hátul összeállítás van most, és az maximálisan jo az összeállítás
hátra mind1 mi van, megfog bármi, elõre érdemes a 4 dugót feltenni

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
tamaska neked is xt féked van igaz?

volt velük valami gubanc, vagy csak egyszerûen másikat szeretnél kipróbálni?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem akkor elõre 4 hátra meg valamelyik kétdugós

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

mire lennél kiváncsi?

hogy melyiket valasszam. atlagos cc felhasznalasra, de hosszuutas bringara, es ha esetleg talalsok rendes meretu hegyeket Wales-ben vagy ilyesmi akkor ott se jojjenek zavarba. szal nem kell a legkkonnyebb ha abban semmi tartalek nincs. viszont tulepiteni se szeretem a bringat foloslegesen. 75kilo vagyok, es 180/160as tarcsakkal lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
ne fúj bele semmit mert elszáll a fékedbõl minden erõ, és jobb esetben is fékbetétcsere oldja meg csak

a fékbetét kopásást fogja követni a záródás mindig, csak így marad meg ugynaz a fogáspont, ha kicsit kilóg a dugattyú nem számít, de mivel kilöketted a helyérõl, most tuti, hogy levegõs szal légteleníts