Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

xt
never again!
két szett is fázós volt, és jött belõlük az olaj, pedig "az már nem az a széria". a garis csere féktest is szar volt.
szerintem. másoknak szerencséje (??) volt. :)
az erejével nem volt gondom, van benne elég. az extra modulálhatóság megszokható. kifnomultabb, jobban érezhetõ, "kényelmesebb" kezelhetõség mint az avid.
a kidolgozás így szemre tényleg jobb a shimano esetében, de mindez kevéssé vígasztalt.

tehát ugyanolyan undírótó nyúlós takony mint a 2vel elõõti 4 dugós xt volt. azt is utáltam

csakis elixir
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elixir

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
+1 xt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Még egy az XT-re. Jól fog, jól néz ki.
"Ride today, heal tomorrow"

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
+1 az xt-re

elõnyöket leírták már elõttem, és mind úgy is van :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

egy gyors kérdés: normál XC használatra Elixir R vagy XT (2008)? árban kb most ugyanott vannak

avid
volt juicy 7, amivel nem volt gondom (jó rángatott picit, de beállítás kérdése)
van elixir R, másfél éve gondtalanul fékezhetek. (télen is) a fékerõ teljesen rendben van, az adagolhatóság olyan "avidos": harapós, kemény, kicsit nyers érzés.
az avid (külsõ) kidolgozása kicsit elnagyolt hatást kelt, de teljesen elfogadható, picit "ipari" jellegû. egyedül a juicy biliacél csavarjai voltak zavaróak.

xt
never again!
két szett is fázós volt, és jött belõlük az olaj, pedig "az már nem az a széria". a garis csere féktest is szar volt.
szerintem. másoknak szerencséje (??) volt. :)
az erejével nem volt gondom, van benne elég. az extra modulálhatóság megszokható. kifnomultabb, jobban érezhetõ, "kényelmesebb" kezelhetõség mint az avid.
a kidolgozás így szemre tényleg jobb a shimano esetében, de mindez kevéssé vígasztalt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

egy gyors kérdés: normál XC használatra Elixir R vagy XT (2008)? árban kb most ugyanott vannak

Sala mester ezt írja róluk

avid:+relativ könnyû, szép, - sok negativ tapasztalat miatt (kidolgozottsága, és most a belsõre gondolok) nem javaslom
XT: + etalon belsõ, tükörpolir minden, könnyû légtelenítés, ásványi olaj, - nah az nincs :D

shimano párti vagyok, abban tuti nem csalódsz

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Shimano XT-t itt dicsérték.

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Volna egy olyan kérdésem, hogy avid roundagon tárcsa helyett mit ajánlotok, ami jóval kevésbé (vagy nem annyira) melegszik?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

hoppalanta, tényleg :-)
Esztergomban lakom, gondolom Budapest a legközelebbi alternatíva. Probike-ban vettem a gépet, oda is vinném vissza, bár nem ismerem a szervízüket.
Egyébként célszerû egy fékbetét cserének otthon nekiállni vagy az is szervízes mûsor? (tudva, hogy ez lenne az elsõ tárcsafékem, amit szétszedek :-))

Esetleg próbáltad már a féktestet igazítani? Az oké, hogy a pofát és bowdent állítgatod, de az nekem sem mûködött. Adaptercsavarokat kicsavarod, féktestet kicsit kijebb mozgatod. Csavarok meghúz és utánna állítasz pofát és bowdent. Nekem kb. ennyi volt hasonlóan nulla fékerõvel bíró, szervízben rosszul beállított, elsõ Avid BB5 esetén. Most qrvára harap.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

xc-re szerintem bármelyik jó. igazából hitvallás kérdése. én nem vennék avidot. xt-m van. tökéletes. harap mint az állat. egyszerû szervizelni és még szép is.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Esztergomban lakom, gondolom Budapest a legközelebbi alternatíva. Probike-ban vettem a gépet, oda is vinném vissza, bár nem ismerem a szervízüket.
Egyébként célszerû egy fékbetét cserének otthon nekiállni vagy az is szervízes mûsor? (tudva, hogy ez lenne az elsõ tárcsafékem, amit szétszedek :-))

Az Altrix-ban is ki tudják neked cserélni, csak a Gábor nevû szerelõjüket keresd (bár lehet, hogy nincs is nekik más). Ha szerencséd van, akkor lesz nekik megfelelõ betét is (általában BBB-tõl van nagyobb választék, vagy hoznak Alligator-t).
A betét cseréje pár perc, bárhol elvégezhetõ és egyáltalán nem bonyolult, de ha se gyakorlatod, se merszed, hogy a gyártó honlapján, vagy a fórumokon található leírások alapján nekivágj, akkor vidd szervízbe.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Választ nem tudok adni, mert nem próbáltam sajnos egyiket sem, de ez a link hasznos lehet a döntéshez: How We Test Hydraulic Disc Brakes - BikeRadar

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ma letöröltem a tárcsát, de nem segített. Asszem elviszem szervízbe, lehet hogy egy pofát is kéne cserélni rajta. Hová vigyem szerintetek?

Mondjuk nem ártana tudni hogy az univerzum melyik felén laksz vagy lehet mindenki ismer téged csak én nem , akkor bocs ;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nem mintha a pontos számok lettek volna a fontosak. Csak viszonyításképp írtam, hogy érthetõ legyen.. De mostmár akkor sem mérem le ;) Nem rakok fel kilométerórát :P .

Ja igen..
Balages! ha elkopott a pofa akkor is csinálhat ilyet :) Alapvetõ dolgok már túl egyszerûek :D

Ride everywhere.

.

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Az elsõnek jobban kéne fognia..
Az elõzõ oldalon pont ezt tárgyaltuk.
Szerintem is olajos lehet a pofa. Süsd ki egy vasplatnin a tûzhelyen, és gyógyszertári alkohollal! NE tárcsatisztító vagy egyéb alkoholos szarral!!! takarítsd le a tárcsát. A sebbenzin is jó lehet.

Ma letöröltem a tárcsát, de nem segített. Asszem elviszem szervízbe, lehet hogy egy pofát is kéne cserélni rajta. Hová vigyem szerintetek?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem kiugrana a szeme is....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

merd le. 30km/h-rol 1meteren belul soha nem allsz meg. max ha az 1meter vegen egy betonfal van.

Az kb 35m/s2 lassulás lenne. Nem semmi...

A sebesség mindent megold.