Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nálam viszont ugyan az az Avid fék más vázra szerelve is rezonál. Más adapterrel, más tárcsával, más betéttel is. Egyéb fék (Hayes, SH) viszont nem. Télen valószínûleg már Formula tapasztalatok is lesznek.;)
Tiszta "twilight zone.":D

Akkor jó. Mert én csak g2 tárcsát akarok venni (most tudok egyet 3e-ért :) ) és a lényeg, hogy nem azzal van a gond, nem úgy mint hayes-nél, ami a tárcsa miatt rángat.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nálam viszont ugyan az az Avid fék más vázra szerelve is rezonál. Más adapterrel, más tárcsával, más betéttel is. Egyéb fék (Hayes, SH) viszont nem. Télen valószínûleg már Formula tapasztalatok is lesznek.;)
Tiszta "twilight zone.":D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Köszi.
Akkor ennyit számítana az a picivel rugalmasabb rögzítés?

Szerintem nem a rögzítés számít.
4 éve Avid fékeket használok.Van,hogy fél évente cserélem.Tapasztalásom szerint ugyanaz a fék ha másik vázra szerelem fel,nem rezonál vagy visít.
Sõt a dolgot tovább boncolgatva,ha adott vázon a fék visít,azt BB7-re cserélve nem teszi(...hozzá kell tennem 96 kg vagyok,de azt se érzem,hogy gyengébben fogna).
Vélemény?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Druszám az elözõ oldalon, -meg régebben írt bõvebben is róla úgy rémlik-

Köszi.
Akkor ennyit számítana az a picivel rugalmasabb rögzítés?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sztem meg ne parázzatok....kicsi az esélye h lerohad a fékkar....don't fos

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Az avid fékeknél elõforduló rezonálást/visítást vajon maga a tárcsa g2 okozza vagy valami más?

Druszám az elözõ oldalon, -meg régebben írt bõvebben is róla úgy rémlik-

Avid fék és rezonancia kérdésében én továbbra is a szögben állítható féknyerget tartom "ludasnak", .

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az avid fékeknél elõforduló rezonálást/visítást vajon maga a tárcsa g2 okozza vagy valami más?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Kolléga, én nem azt írtam, hogy nem alakul ki (normál esetben), hanem azt, hogy van olyan körülmény, amikor nem tud kialakulni az összefüggõ réteg.

Amúgy jól rámhoztátok a frászt, rohantam megnézni az Avidomat. Szerencsére semmi baja.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Dede. Magától is kialakul. Mondom ezt, mint vegyipari technikus. Az eloxálás nem más, mint eme oxidréteg mesterséges vastagítása. Az alumínium korrozívabb mint a vas egyébiránt.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nem, nem.
Nem minden körülmények között. Ha a korrózió eredménye egy puha, összerepedezett oxid (vagy bármilyen más összetételû) réteg, akkor semmi nem akadályozza meg azt, hogy a folyamat tovább menjen.
Kémia órák kedvenc kísérlete, hogy alumíniumot megcseppentenek higany-klorid oldatával és a fém felületén szemmel látható gyorsasággal kinõ a szálas szerkezetû oxid réteg, ami egészen addig tart, amíg az egész porrá nem hullik szét.
Itt persze nem ez okozza a jelenséget (azért nem is olyan gyors), de hasonló a helyzet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Alumíniumon nem terem magától újra az oxigréteg?

De igen.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Alumíniumon nem terem magától újra az oxigréteg?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
"egyelõre" :)
Az alunál nehéz megakadályozni az a fajta korróziót, amikor kialakul ez a kissé gödrös, foltos felület. Hiába a mosás, törlés, az összefüggõ oxidréteg már nincs meg. Fémtisztára kellene takarítani + eloxxal újraépíteni a tömör réteget. Általánosságban...a fék ötvözetének összetétele persze meghatározza, hogy ez egyáltalán megoldható e.

Trance

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Igazából folyamatosan használatban van ~4 éve, de valszeg nem a sólé, mert városban nem használom, az meg szinte nulla táv, amíg elérek vele az erdõig.
És már 1 éve elindult a dolog, de most nagyon rákapcsolt hirtelen :P
De önmagában az Avid elkerülésével nem ússza meg az ember a dolgot, mert 2 Shimano fékem is produkálta ugyanezt.
Pontosabban csak az egyik, a másikat sajnos gondatlanság "ölte" meg, mert DOT olajat kapott.

Nekem is megjelent ez a jelenség a Hayes-en az egyik csavar körül amin régebben kicsit szivárgott a folyadék...bár ez nem ilyen nagy--egyenlõre

"just chillin killin"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
te
ez nem ciki azért?
nem kéne átmatricázni, vagy vmi?
;-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
nekem meg részben revideálnom kell shimano fékeket illetõ nézeteimet....
azt tartom hogy a 4 dugós xt egy takony volt....
de ez a fapados deore 575 -a legpryttyább tárcsával aszem- ami a dawgon van, egy qrva jó fék.....azt el kell ismernem. nem is cserélem le, max a tárcsákat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Igazából folyamatosan használatban van ~4 éve, de valszeg nem a sólé, mert városban nem használom, az meg szinte nulla táv, amíg elérek vele az erdõig.
És már 1 éve elindult a dolog, de most nagyon rákapcsolt hirtelen :P
De önmagában az Avid elkerülésével nem ússza meg az ember a dolgot, mert 2 Shimano fékem is produkálta ugyanezt.
Pontosabban csak az egyik, a másikat sajnos gondatlanság "ölte" meg, mert DOT olajat kapott.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

belül nem kezdte ki az alut? :)

Tényleg...
Viszont az oxidációhoz oxigén is kell, és az bent lehet hogy nincs :)
Persze ez már csak okoskodás, viszont a festéket a DOT4 biztosan megeszi, ezt már tapasztaltam.
Failure is always an option.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.071 hozzászólás

Szerintem ebbe a "megfelelõ olaj" a DOT4-es, ami elég agresszív anyag, egyszerûen lemarta a festéket és kikezdte az alut.

belül nem kezdte ki az alut? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az lehet igen, h kifolyt, és megmarta a témát...