Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Pedig de, mint mondtam szükségmegoldás... Ma ugy 65km után nem volt vele semmi gond,
a következõ napokban pedig már nem lesz túl felhasználóbarát idõjárás...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Remélem nem teflonszalagos megoldással oldottad meg a problémát. Az csak puhának tûnik, fix tömítésnél nyugodtan lehet használni, de ahol egymáson mozog két dolog ott igencsak kikopik. Pont ilyen ahova raktad. Kb. egy hónap után még nagyobb tömítést kell majd keresned ha tovább használod..
A mûanyag sokszor keményebb az alunál.

Ride everywhere.

.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Maggi, neked kb. jó lesz. A fékkar kicsit széles és lapos, akinek nem elég nagy a keze, és elég hosszú
az utolsó ujjperce kényelmetlennek érzi. Páromnak vissza kellett raknom a Hayest, nekem Cr van, határeset.
Szinte bármilyen tárcsával jól fog, a légtelenítése egy nagyon kicsit macerásabb, öszességében talán inkább az
"R" változat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egyet probaltam (asszem CR-t) az fogott mint a barom. 160/160. es meg nem hallottam rosszat rola. ha bejon a fekkar formaja akkor hajra
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
én is szemezek vele, csak furcsállom, hogy tele van vele az apró

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Bogyókák!

Avid Elixir R-el kapcsolatban mik a tapasztalatok? fékerõ, megbízhatóság....stb

fékerõ állat, akinek van ismerõsnek , egyelõre nincs gondja vele
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Bogyókák!

Avid Elixir R-el kapcsolatban mik a tapasztalatok? fékerõ, megbízhatóság....stb

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Tigg, bringavarázs, köszi a segítséget, végül is "megpatkoltam" a szalaggal, most úgy néz ki, jó lesz ez, egy darabig biztos.
Utolsó alkalommal is csak kb. 50km után fogyott el az erõ. Tekeregtem kicsit aszfalton eddig mosolygós a story.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
De kár.
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Centerlock-os tárcsát rá lehet valahogy "eszkábálni" 6 csavaros agyra? Nézegettem ilyen átalakítókat, de nem találtam, mindegyik csak CL-os agyról alakít 6 csavarosra. Ez fordítva is mûködik?

nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Centerlock-os tárcsát rá lehet valahogy "eszkábálni" 6 csavaros agyra? Nézegettem ilyen átalakítókat, de nem találtam, mindegyik csak CL-os agyról alakít 6 csavarosra. Ez fordítva is mûködik?
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts
Asszonyék forgalmaznak loctite-ot (is) (annál tán van esély találni olyat aki tudja, a noname kinainál kicsi a valószínûsége)
szal majd holnap próbálok valami kompetens szakit keríteni, aztán megkérdezzük

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Rákérdezek.
Hátha.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Szervusztok! Konkrétan az Elixir Cr kar elox nyomáspont állító tekerentyûje és a roppantó gyûrû közötti alu idomon található o-gyûrû
a gondok okozója. A robbantott ábrán nincs cikkszáma,a csillaggal jelölt dologról van szó. Mérete 10×1.20 és epdm70,
a normál szilikonkaucsuk nem jó a dot miatt.

Köszi a tippet AGA de már túl vagy ok az elérhetõbb helyeken, a kívánt anyagból 10×1.00 ill. 1.50ami kapható,
ami nekem kellene az németó.-ból jön(jun. óta...:() Eddig a kisebb keresztmetszetûvel használtam, mostanra fogyott el az anyag.
Amúgy én teflon szalagon a víz-gáz szerelõk által menettömítésre használt fehér, egész puha szig.szalagszerûen tekercsben tárolt
anyagot értettem.

Jelen esetben gyakorlatilag egy o-gyûrû "vastagítás" lenne a feladata nyomás alatt, savas közegben. Csavarmenetben ez a cucc szinte bármit elvisel,
de ott ugye van x réteg a menetemelkedéstõl függõen.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Szerelõ szakikhoz lenne kérdésem. Van valakinek Tapasztalata Dot fékfolyadék, és teflon szalag (gáz-víz stb menet tömítõ)
elviselik egymást hosszabb_1-2 hónap_távon. Szükségmegoldás lenne, amíg lesz megfelelõ méretû o-gyûrû.

Mihez kell o gyûrû?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Pár éve tesztelgettem különbözõ tömítéseket, hogy dotban meg ásványiban mi történik velük. Teflonos szalagokat nem próbáltam, de az szerintem túlzás lenne, nagyon kemény oda.. kikopna a féktest.
Itt sincs? Náluk elég sok mindent találni.

Ride everywhere.

.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Szerelõ szakikhoz lenne kérdésem. Van valakinek Tapasztalata Dot fékfolyadék, és teflon szalag (gáz-víz stb menet tömítõ)
elviselik egymást hosszabb_1-2 hónap_távon. Szükségmegoldás lenne, amíg lesz megfelelõ méretû o-gyûrû.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Véletlen behúztam a fékkart LX hátsó tárcsaféken mikor nem volt bent a kerék. Elment a nyomáspont, szinte teljesen be kell húzni a kart mire fogni kezd. Mit csináljak?

A vasárnapi túrán megjavult! Öröm, bódottá! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én használok XT (775) fékszettet is, meg Deore-t (595) is, az XT egy kicsivel könnyebb, meg egy kicsivel finomabban adagolható, de nem nagy a különbség. Itthonra, aki nem élversenyzõ, a Deore bõven jó. Persze ha az XT van jó akcióban, akkor azt kell megvenni

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

A xt fék lett a nyerõ alig várom h fejre áljak vele!köszi a sok jo tanácsot

Én is a héten vásároltam be az XT-bõl.
Ma mentem egy próbakört Dobogókõre, és harap mint az ökör!
Vigyorgósak voltak a féktávok :)
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!