Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Maggibaaaaaz:D:D:D

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Kösz a segítséget! ...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
nekem jól szól az 5.1 bár a szomszédban van egy 7.1 rendszer 1200w leadott teljesítménnyel na az ultra bruttál :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hayes HFX9em van. A fékkaron az van, hogy csak DOT3 és 4 fékfolyadékkal mûködik. 5.1et nem lehet hozzá használni?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogyha veszek pl 200ml DOT fékfolyadékot, és elhasználok mondjuk a két fékre 50et, akkor a maradékot meddig lehet lezárva eltrartani, vagy érdemes-e tárolgatni (gondolok itt arra, hogy higroszkópos).

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Alulról fecskendõvel, különben eltart egy darabig mire kilégtelenedik a csõ.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Újabb fajta XT féket felülrõl vagy alulról érdemes feltölteni olajjl? a gyorsabb hatékonyabb megoldás érdekelne

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Akkor már inkább a crc-rõl 13000-ért shimanó szérián kívülije.

Ennyiért csak egy dual control setupot láttam, de az amúgy is felejtõs volna. Másfelõl meg továbbra sem szeretném lecserélni a fékeimet.
A kérdés inkább arra vonatkozik, hogy milyenek is ezek a fékek; mert soha nem próbáltam õket (ellenben a Avid-Hayes-Shimano trióval).

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Végül bontottuk a Hayes V6-os tárcsát egy Meridából.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Hayes Stroker Trail-hez, csak a Hayes 160 mm-es tárcsája jó, vagy más egyéb márkával is kompatibilis? Pont elfogyott a Hayes a boltban, ahol vásárolok mire megjött a fék...

én nem használnék hozzá más tárcsát a következõ jelenség miatt:

Feltöltött kép

203mm-es hayes tárcsa , viszont az SLX betét ennyivel kisebb! (a külsõ íven nem lóg ki!) pontosabban szinte minden más gyártó betétje kisebb!
ebbõl jön , hogy ha beleteszel egy más gyártótól származó tárcsát akkor beljebb is megfogja a kelleténél , rákap a tárcsafék-küllõre. azzal anno sokat szenvedtem a trail-el!

ha mégis mást akarsz akkor vedd ki a betétet és nézd hozzá a tárcsák felületéhez , hogy a lehetõ legkisebb legyen a túllógás.

A morcos.

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
sziasztok,
Avid Juicy 5 hátsó fékem nyikorog, anélkül hogy fékeznék. Nem kicsit. A tárcsában nincs nyolcas. Elsõ körben kipucolnám, mert az utóbbi napokban elég sok dzsuvát kapott. Viszont szégyenszemre még a fékbetétet se tudtam kiszedni. Ehhez kérnék itt segítséget.
A féktest "alján" van egy vékony fémlemez, ami láthatóan beleakaszkodik a pofákba, de nem jöttem rá, hogyan szedjem ki. Felül pedig a betéteken van ugye 1-1 db "fül" aminél fogva összenyomni tudom õket, de kiszedni nem.
Hogyan kellene csinálnom?
köszi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

Nem áll szándékomban eldobálni a mostani BB7-eseimet, de kb. hasonló árban találtam ezt (Bikepro - Quad Sting Pro tárcsafék) és érdekelne, hogy ez is a Juicy3-féle inkább-vegyél-BB7-et kategória, vagy már vállalható fékrendszer 20ezer alatt?

Akkor már inkább a crc-rõl 13000-ért shimanó szérián kívülije.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ez a hét kérdése.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!

Nem áll szándékomban eldobálni a mostani BB7-eseimet, de kb. hasonló árban találtam ezt (Bikepro - Quad Sting Pro tárcsafék) és érdekelne, hogy ez is a Juicy3-féle inkább-vegyél-BB7-et kategória, vagy már vállalható fékrendszer 20ezer alatt?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Köszi. AKkor semmi baja :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaja, a nyomaspont utan huzott mennyiseg az csak a fekkar es a fekcso rugalmassagatol fugg. Olyannal meg nem talalkoztam hogy egyaltalan nem lehetett tovabb fesziteni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hogyne kene, olyan h 1mm-t se tudsz tovabb huzni olyan nincsen :)

akkor lesz levegõs, ha érzed h idõnként máshol van a nyomáspont, vagy nagyon nyulos lesz....

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Hali
Na végül szereztem egy féket, de Shimano helyett egy Hayes nine hd lett. Ez most tökéletesen fog, eddig a legjobb fékem, és a 3. nine fékem :) És alig karcos.
Viszont szerintem tegnap levegõs lett. Nem mozgott az egyik munkahenger, beolajoztam, de szerintem nagyon kinyomtam a hengert, és pici levegõ mehetett bele. De a fék tökéletesen fog. Ez lehetséges? Vagy ha kinyomtam volna, folyt volna az olaj, és utána használhatatlan lenne? Mert lehet csak beképzelem :)
Fogásponttól még két ujjal tudom húzni pár centit a kart. 1mm-t sem kellene mozognia utána, ugye?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nekem hayes fék hayes tárcsa is belóg. A fékfül hülye szögben van.
Inkább shimano fékkel lehet kompatibilitási probléma, bár az pont fordítva, mert a keskeny pofa "beleeshet" a lyukakba és darál.

Ride everywhere.

.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Hayes Stroker Trail-hez, csak a Hayes 160 mm-es tárcsája jó, vagy más egyéb márkával is kompatibilis? Pont elfogyott a Hayes a boltban, ahol vásárolok mire megjött a fék...

jó lehet mással is, viszont arra figyelj, hogy a hayesnak viszonylag nagy a fékfelülete, és pl a shimano tárcsán is nekem kicsit a küllõn is fogott...