Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Vegyük a képen a bal alsó bekarikázott részt. A felsõ alátét ugyanakkora mindenhol. Az alsónak is csak a vastagsága szokott változni. Ez szerintem 3mm vastag. Átmérõ, belsõ átmérõ stb változatlan mindegyiknél. A következõ vastagabb azt hiszem 4mm utána meg 5 talán? De bicóboltban tuti van, felesleges ezzel pepecselni szerintem, az egész lehet vagy 200 ft.

Widermeister

Widermeister

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

azokat az alátéteket egy menetes v-fék betétrõl is tudod potolni(akár bringaboltban is rákérdezhetsz,általában szokott lenni,betét cserénél elteszik a régit-mi legalábbis)

Szia
A pótlással nem lenne probléma ,mert forgácsoló vagyok,de sajnos nem tudom a méreteit.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én ilyenkor nemes egyszerûséggel visszatolom a dugattyúkat, aztán újraállítom a féket.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Sziasztok
Valaki az Avid elixir tulajok közül meg tudná nekem mérni a csatolt képen feketével jelzett alátétek pontos méretét? A nagyon rendes elõzõ tulaj többszöri kérésemre sem küldte el a csavarokkal és a két féktárcsával együtt.Ezúton is szeretnélek üdvözölni Gabszó !!!
KÉP

azokat az alátéteket egy menetes v-fék betétrõl is tudod potolni(akár bringaboltban is rákérdezhetsz,általában szokott lenni,betét cserénél elteszik a régit-mi legalábbis)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Sziasztok!

Problémám a következõ: Hayes Stroker Trail elsõ fékem tengelyvonala nem esik egybe a tárcsa közepével. Tehát a tárcsa nem középen fut, hanem a külsõ oldala belesúrol a féktestbe. Mivel a tárcsa 180-as, a féktest egy PM 180-as adapter közbeiktatásával 2 db hosszú átmenõcsavarral rögzül a villához. Mivel a fék bontásból van, csodálkoztam is miért görbék a csavarok. Biztos ott is fellépett a hiba, csak feszítettek egyet rajta. No én ennél elegánsabb megoldást választanék, de akkor is a féktest oválfuratain kéne egy tûreszelõvel bõvíteni oldalirányba. Vélemény?

Ott valami nagyon nem lehet kerek, dugattyúk rendesen állnak? agy középen van?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
elsõre én azért megpróbálkoznék két hibátlan csavarral. az adapter a fékhez való, vagy más gyártóé?

Sziasztok!

Problémám a következõ: Hayes Stroker Trail elsõ fékem tengelyvonala nem esik egybe a tárcsa közepével. Tehát a tárcsa nem középen fut, hanem a külsõ oldala belesúrol a féktestbe. Mivel a tárcsa 180-as, a féktest egy PM 180-as adapter közbeiktatásával 2 db hosszú átmenõcsavarral rögzül a villához. Mivel a fék bontásból van, csodálkoztam is miért görbék a csavarok. Biztos ott is fellépett a hiba, csak feszítettek egyet rajta. No én ennél elegánsabb megoldást választanék, de akkor is a féktest oválfuratain kéne egy tûreszelõvel bõvíteni oldalirányba. Vélemény?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Widermeister

Widermeister

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok
Valaki az Avid elixir tulajok közül meg tudná nekem mérni a csatolt képen feketével jelzett alátétek pontos méretét? A nagyon rendes elõzõ tulaj többszöri kérésemre sem küldte el a csavarokkal és a két féktárcsával együtt.Ezúton is szeretnélek üdvözölni Gabszó !!!
KÉP

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Sziasztok!

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Hali
Még sokat nem mentem a bicóval (20km) amióta meg vettem használtan a fék (hfx9 hd). Amikor megvettem, nagyon jól fogott, most is fog, de már nem annyira. Koptassam még, vagy ez már ilyen lesz?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Maggibaaaaaz:D:D:D

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Kösz a segítséget! ...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
nekem jól szól az 5.1 bár a szomszédban van egy 7.1 rendszer 1200w leadott teljesítménnyel na az ultra bruttál :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hayes HFX9em van. A fékkaron az van, hogy csak DOT3 és 4 fékfolyadékkal mûködik. 5.1et nem lehet hozzá használni?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogyha veszek pl 200ml DOT fékfolyadékot, és elhasználok mondjuk a két fékre 50et, akkor a maradékot meddig lehet lezárva eltrartani, vagy érdemes-e tárolgatni (gondolok itt arra, hogy higroszkópos).

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Alulról fecskendõvel, különben eltart egy darabig mire kilégtelenedik a csõ.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Újabb fajta XT féket felülrõl vagy alulról érdemes feltölteni olajjl? a gyorsabb hatékonyabb megoldás érdekelne

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Akkor már inkább a crc-rõl 13000-ért shimanó szérián kívülije.

Ennyiért csak egy dual control setupot láttam, de az amúgy is felejtõs volna. Másfelõl meg továbbra sem szeretném lecserélni a fékeimet.
A kérdés inkább arra vonatkozik, hogy milyenek is ezek a fékek; mert soha nem próbáltam õket (ellenben a Avid-Hayes-Shimano trióval).

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Végül bontottuk a Hayes V6-os tárcsát egy Meridából.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Hayes Stroker Trail-hez, csak a Hayes 160 mm-es tárcsája jó, vagy más egyéb márkával is kompatibilis? Pont elfogyott a Hayes a boltban, ahol vásárolok mire megjött a fék...

én nem használnék hozzá más tárcsát a következõ jelenség miatt:

Feltöltött kép

203mm-es hayes tárcsa , viszont az SLX betét ennyivel kisebb! (a külsõ íven nem lóg ki!) pontosabban szinte minden más gyártó betétje kisebb!
ebbõl jön , hogy ha beleteszel egy más gyártótól származó tárcsát akkor beljebb is megfogja a kelleténél , rákap a tárcsafék-küllõre. azzal anno sokat szenvedtem a trail-el!

ha mégis mást akarsz akkor vedd ki a betétet és nézd hozzá a tárcsák felületéhez , hogy a lehetõ legkisebb legyen a túllógás.

A morcos.