Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ennyibe:Bringa Butik Webáruház
A kisebbikkel is meg tudsz csinálni 3-4 féket, de a nagyobbik sokkal jobban megéri. Hússzor annyi, kb 60% felárért. Érdekes ennek az olajnak az árképzése Shimanoéknál, az egyszer biztos. Szerezz hozzá két fecskendõt és akvarisztika boltból 100Ft-ért 1m szilikoncsövet.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrégiben hozzá jutottam egy lx olajos tárcsafékhez (elsõ, hátsó), de sajna levegõs.
Átlagosan mennyibe kerül az olaj és mennyi kellene bele?

Elõre is köszi!
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Nem gondolom át ez így van.Szerinted az AC pumpát,az injektorokat mi keni?Azért szeretnek az AC-k beállni tiszta etanoltól mert nincs kenése.Önts az újadra tiszta benzint és dörzsöld meg milyennek érzed.
Amúgy ekkora ökörséget(már elnézést),hogy a benzin nem ken semmit még életemben nem olvastam.....

a tiszta benzin zsíroldó. nem fogok most benne matatni, használom már egy ideje zsíroldásra ;D
amilyen kenésrõl te beszélsz azt nem maga a benzin teszi, hanem a ma használatban lévõ benzinek adalékanyagai.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

féktárcsatisztító b+, de ha alkohollal csinálnád, akkor minek kérdezed?

f...szom kérdezte.Rain91 szerintem hülyeséget írt.
Kiakadtam a szappanos dolgon,ezt próbáltam lágyan ecsetelni a hozzászólásomban.
Ne b+olj,ha fingod sincs miért teszed!
Az alkoholt meg a sok hülyeségre válaszképp mondtam.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Nem gondolom át ez így van.Szerinted az AC pumpát,az injektorokat mi keni?Azért szeretnek az AC-k beállni tiszta etanoltól mert nincs kenése.Önts az újadra tiszta benzint és dörzsöld meg milyennek érzed.
Amúgy ekkora ökörséget(már elnézést),hogy a benzin nem ken semmit még életemben nem olvastam.....
KROSS Level A2

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ezt gondold át újra.
az autóban nem ken semmit.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
A benzin pont nem jó mert olajszármazék.Az autóban az keni az üzemanyagrendszert.
KROSS Level A2

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
benzin, azt kész. bárhol, bármire zsírtalanítani.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Ez mi?
Irónia ,humor vagy minek nevezzem?
Mert ha annyira okosnak akarok látszódni akkor simán tiszta alkoholt mondok.

féktárcsatisztító b+, de ha alkohollal csinálnád, akkor minek kérdezed?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Én pl. autó féktárcsákat nitro higítóval szoktam beszerelés elött lemosni.Nincs az a zsír-olaj ami ellenállna neki.
:)
KROSS Level A2

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

ebben a sorrendben. egyébként meg féktárcsatisztító kb 1000ft-os tétel és örökélet+1évre elég.

Ez mi?
Irónia ,humor vagy minek nevezzem?
Mert ha annyira okosnak akarok látszódni akkor simán tiszta alkoholt mondok.

czmate

czmate

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

czmate: jó fék, veheted

Köszi!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...most akkor szappan vagy mosogatószer?Vagy mosószer?
Óhajtom a tudást,hátha ez a nyerõ.:)

ebben a sorrendben. egyébként meg féktárcsatisztító kb 1000ft-os tétel és örökélet+1évre elég.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hát nézd tavaly tanultam kolloidikát és én mosogatószert használok, de ismétlem, hogy csak az olaj lemosására. Szerintem jobb mint aceton/alkohol vagy bármi oldószer, mivel felületaktív anyag, ezért csökkenti az olaj felületi feszültségét, továbbá emulgeál is; az apoláros oldószerek ezeket nem teszik meg ha jól tudom. Nekem bevált.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én ugy szoktam ha olajos lesz valami, hogy súrolópor meg durva szivacs, utána egy kis aceton/alkohol....aztán finom csiszolópapír
utána visszakopik es kesz

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...most akkor szappan vagy mosogatószer?Vagy mosószer?
Óhajtom a tudást,hátha ez a nyerõ.:)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én levettem a tárcsát és lemostam mosószerrel. Semmi gond nem volt, 2 fékezés és bekopott. Ellenben amikor a szuperjó féktárcsatiszítót használtam, akkor szórakozhattam vele egy darabig.
Mielõtt még belebonyolódnánk én nem arra használtam a mosogatószert, hogy letakarítsam a lerakódásokat, mivel ilyen nem nagyon van a tárcsámon. Csupán az olajat mostam le.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Csúszik, de leszedi a zsírt elvileg, és ha lemosom vízzel lejön a szappan róla, szóval szerintem nem kéne ettõl rossznak lennie. Mindig így szoktam, és eddig nem volt semmi gond emiatt.

A motorolaj is olaj, mégsem sütsz benne krumplit. Féktárcsához féktárcsatisztítót és pont.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Kérem, nem kinevetni ! Avid BB7 fék mûködhet Shimano centerlock-os aggyal, tárcsával ?

sm-rt62vel nem fogott jól a juicy5.

mûködhet. kérdés, hogy melyik tárcsával. az xtr (sm-rt97 asszem) ha 180-as tárcsával használod, gond nélkül jó lehet, a 160-as esetében a fékpofa "füle" belelóg a tartóbak karjaiba. konkrétan nem forog el a kerék tõle. a többi ilyen ilyen csillagos-tartóbakos tárcsánál nem tudom mi a helyzet, gondolom hasonló lehet.

203asnál szintén csípni kellett a füleket.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

Ez a szappanos rész nem tiszta.
Az zsír.
Az meg csúszik.
De ha nem zsír,akkor is csúszik.

Csúszik, de leszedi a zsírt elvileg, és ha lemosom vízzel lejön a szappan róla, szóval szerintem nem kéne ettõl rossznak lennie. Mindig így szoktam, és eddig nem volt semmi gond emiatt.