Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Helló!
Igen a SAINT jó választás de én azt írtam hogy akkor vennék SAINT-et ha a szépségre mennék, de mivel én az ár-érték arányra megyek ezért ma megrendeltem a 2010-es AVID 5 ELIXIR szettet szép fehérben. És két nap múlva már meg is lesz! Még a nagy hó elõtt felmegyünk a Mecsekre... :) Amúgy nem találkozhattunk mi idén vagy a Tési-n vagy a Gázlón? Ismerõs vagy.

Sajna idén semmilyen eseményre nem volt idõm elmenni, mivel házi munkára voltam fogva egész évben :D ... értsd a házon kellett eléggé nagy munkálatokat végezni (fûtéskorszerûsítés) így sem idõm sem pénzem nem volt semmire ... remélem jövõre ez változni fog :)

Fuhh, 2004 óta nem cseréltél benn olajat? Azért évente egyszer illene szerintem! Nem egy drága beruházás, bár elsõre én speckó elszöszmötöltem vele egy darabig.

igen tudom, hogy nagyon kellene csak sosem jött össze valamiért :D
Mert tekerni jó!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Fuhh, 2004 óta nem cseréltél benn olajat? Azért évente egyszer illene szerintem! Nem egy drága beruházás, bár elsõre én speckó elszöszmötöltem vele egy darabig.

*Norbi*

*Norbi*

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

nekem egy 2004ben gyártott XT-m van (sajna még nem volt alkalmam olajat és vezetéket cserélni ezért már picit nyúlós a fék) 180as XTR tárcsával (centrelock-os) egy 2003as manitou black elite telóval és teljes menetferszerelésse simán vagyok 120kg (bringa nélkül :D ), de nem okozott soha gondot a megállás, bár tény hogy a fentebb említett szervízhiány miatt jobban kell kicsit húzni a fékéket :)

tudtommal a SAINT az XT-nél sokkal brutálabban fog, szóval az tuti jó választás !

Helló!
Igen a SAINT jó választás de én azt írtam hogy akkor vennék SAINT-et ha a szépségre mennék, de mivel én az ár-érték arányra megyek ezért ma megrendeltem a 2010-es AVID 5 ELIXIR szettet szép fehérben. És két nap múlva már meg is lesz! Még a nagy hó elõtt felmegyünk a Mecsekre... :) Amúgy nem találkozhattunk mi idén vagy a Tési-n vagy a Gázlón? Ismerõs vagy.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

180-as tárcsákat használok. Nem a szépségre megyek mert akkor SHIMANO SAINT-et vennék mert nekem az tetszik, hanem az ár-érték arányra. A STROKER-rõl fogalmam sincs mert senki nem használ a környezetemben ilyet. Örülök hogy van egy jó vélemény róla! Holnap bejárom a boltokat és tisztább lesz a kép.

nekem egy 2004ben gyártott XT-m van (sajna még nem volt alkalmam olajat és vezetéket cserélni ezért már picit nyúlós a fék) 180as XTR tárcsával (centrelock-os) egy 2003as manitou black elite telóval és teljes menetferszerelésse simán vagyok 120kg (bringa nélkül :D ), de nem okozott soha gondot a megállás, bár tény hogy a fentebb említett szervízhiány miatt jobban kell kicsit húzni a fékéket :)

tudtommal a SAINT az XT-nél sokkal brutálabban fog, szóval az tuti jó választás !
Mert tekerni jó!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Vajon egy 1700g alatti 140-es Manitou Minute mennyire szeretné a 203-as tárcsát? igaz átütõs....

átütõnek nincs baja a 203-mas tárcsával

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Ez igazán rendes tõled! Nekem elég hogy megosztottad a véleményed. Merre szoktál tekerni?

Inkább nyugat Mecsek, ritkábban kelet Mecsek, országúton Újpetre, Siklós, Orfû felé.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Vajon egy 1700g alatti 140-es Manitou Minute mennyire szeretné a 203-as tárcsát? igaz átütõs....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

az 575 stabil fék, de ha ilyen a testsúlyod, akkor kezdésnek egybõl vehetsz nagyobb tárcsákat is. villafüggõ, de 180-ast alapból, 203-mast meg ha átütõvel mész.
mondjuk nekem személyesen egyáltalán nem tetszik külsõre az 575, a legrondább fék amit valaha a shimano megcsinált, dehát izlések és pofonok :D

180/160 tök elég
én nehezebb vagyok, és még nem kellett erõsen sem húzni. és a recont nem ráncigálja. ja és asszem a legprosztóbb tárcsával van ( resin pad only, vagy ilesmi felirattl (megnéztem sm-rt51-es))

fékerõben simán hozza a stroker trail fékerejét, csak nem annyira koppanós, viszont nem is takony. nekem spec a strkerral se volt gondom, de azt csak 2-300 km-t használtam.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

*Norbi*

*Norbi*

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Ha gondolod ráülhetsz az enyémre, nincs messze. Én is 92 kg vagyok, elõl 180-as, hátul 160-as tárcsákkal.

Ez igazán rendes tõled! Nekem elég hogy megosztottad a véleményed. Merre szoktál tekerni?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ha gondolod ráülhetsz az enyémre, nincs messze. Én is 92 kg vagyok, elõl 180-as, hátul 160-as tárcsákkal.

*Norbi*

*Norbi*

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Köszi!

180-as tárcsákat használok. Nem a szépségre megyek mert akkor SHIMANO SAINT-et vennék mert nekem az tetszik, hanem az ár-érték arányra. A STROKER-rõl fogalmam sincs mert senki nem használ a környezetemben ilyet. Örülök hogy van egy jó vélemény róla! Holnap bejárom a boltokat és tisztább lesz a kép.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Fék,fék,fék!

Helló Mindenki!

SEGÍTSETEK! Féket akarok venni! Légyszi osszátok meg a véleményeteket ezekben a kategóriákban AVID, HAYES, SHIMANO. A lényeg: újat akarok, olyat amire van garancia! Az árról azt tudom mondani, hogy régi vágyam az AVID 5 ELIXIR ez jelenleg 160mm-es tárcsával (szett) 60.000 Ft (fehér, tárcsa+adapter). Ezt jó féknek gondolom és az árát meg elég húzósnak! A fõ kérdés SZERINTETEK mi az a fék amit érdemes már megvenni olyan felhasználás mellett ami rám jellemzõ: csak terepen megyek, és néha lefelé elmegy az eszem de inkább mindig, ja és 95 kg vagyok! Különösen érdekelne, hogy mit mondtok a Shimano-ra mert most van egy idei és olcsó, viszont szérián kívüli féke a BR-M575 ennek a szett ára tárcsa nélkül 33.000 Ft (e-bike szerint). Azonban nem túl jó véleményeket olvasok róla a TestBike-on, egyáltalán nem is tudom hogy ezeknek a véleményeknek mennyire lehet hinni??? Hayes-bõl pedig a Stroker Trail-t néztem de azok állítólag nagyon eresztik az olajat!

Szóval??? Linkeket is elfogadok
Köszi

Stroker trailem van, és semmi nem volt vele. Nagyon fog, nem ereszt semmit, csak az adagolhatóságot szokni kell.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az 575 stabil fék, de ha ilyen a testsúlyod, akkor kezdésnek egybõl vehetsz nagyobb tárcsákat is. villafüggõ, de 180-ast alapból, 203-mast meg ha átütõvel mész.
mondjuk nekem személyesen egyáltalán nem tetszik külsõre az 575, a legrondább fék amit valaha a shimano megcsinált, dehát izlések és pofonok :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

*Norbi*

*Norbi*

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

és nem egyszerûbb azt felújítani?
ha nincs elkopva az egész akkor azt a beragadt dugattyút még mûködésre lehet bírni.
sala módszerrel.
fékbetét kiszed
mozgó dugattyú lefog
beragadt dugattyú kinyom, ken, kinyom, ken...
aztán amikor már finoman jár az egészet zsírtalanítani, összerakni, és gondolom egy olajcsere is ráfér.

Azt hiszem nem mondtam el mindent... :) A helyzet az hogy kell 2 tárcsa is mert van bennük egy kis nyolcas, és kell bele betét is, meg olaj is, és valószínûleg szimeringet kell cserélni, de azt mondták lehet hogy dugattyút is... Itt ahol lakom a Mecsekben a Tubesrõl meg a Zengõrõl szoktunk lejönni és ezek elég durva terepek. Szóval kicsit elhanyagoltam és nem akarok felújításra költeni, inkább veszek most szezon végén féket, és azt meg tavaszra megcsináltatom mert van már majdnem egy újabb bringára való cuccunk.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
és nem egyszerûbb azt felújítani?
ha nincs elkopva az egész akkor azt a beragadt dugattyút még mûködésre lehet bírni.
sala módszerrel.
fékbetét kiszed
mozgó dugattyú lefog
beragadt dugattyú kinyom, ken, kinyom, ken...
aztán amikor már finoman jár az egészet zsírtalanítani, összerakni, és gondolom egy olajcsere is ráfér.

*Norbi*

*Norbi*

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

A testbiket csak akkor olvas ha röhögni akarsz. Azt hiszem biketiggernek is ilyen van vagy Deore és teljesen meg van vele elégedve. Súlyban is közel járhat hozzád ill. õ is szeret lejtõzni.

Néhány napja majdnem megrendeltem már ezt a féket!
Shimano Branded
De a rossz vélemények miatt eltántorodtam tõle! Nem akarok olyan drága féket ha megfelelõ az olcsóbb is, de ha csak a drága a jó akkor legyen...
A tesómnak egy pár éves LX szettje van dual control-os, és úgy fog mint a satu. Nekem most egy avid jucy 3-am van másfél évig hibátlan volt aztán vettem egy össztelós Mongoose-t átkerüt rá a fék és onnantól egyre jobban tönkre ment, most cserés, már nem mozog a duattyú elöl (a belsõ).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem kellett volna leszerelned, elég lett volna csavarhúzót betenni a pofák közé és elfordítani és máris alaphelyzetbe kerülnek.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts

Nem hinném, hogy reszelgetni kell egy féktestetet ... nekem ha ilyen gondom volt, akkor mint írtam, kiszedtem a betétet, visszanyomtam a dugattyúkat, betét vissza és belõttem a féket rendesen. Mindig sikerült beállítanom a hidraulikus tárcsafékem, ha nagyon nem akart menni, akkor full szétszedtem, adtam neki új olajat; ez csak egyszer fordult elõ, de akkor már érett az olajcsere.

Szeva Bandyta!

Neked lett igazad! Hétvégén a sötét pincébõl felhoztam a bicót a napfényre, hogy készítsek Neketek pár fotót a problémáról. Hát akkor látom, a rögzítõ csavaroknál a féktest oválfurata még engedné a féktestet a kívánt irányba. De akkor miért nem megy? Hát a másik oldali fékbetét tartott ellent, ami kintebb volt a kelleténél. Lehet elõzõ gazdája kicsit csálén használta. Leszereltem, visszanyomtam a belsõ oldali dugattyút és láss csodát, minden a helyén. Tanulság: 1. Ha valaki használtan vesz tárcsaféket, az elsõ lépés minkét dugattyú alaphelyzetbe nyomása. 2. A jó tanácsokat elfogadni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A testbiket csak akkor olvas ha röhögni akarsz. Azt hiszem biketiggernek is ilyen van vagy Deore és teljesen meg van vele elégedve. Súlyban is közel járhat hozzád ill. õ is szeret lejtõzni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

*Norbi*

*Norbi*

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Fék,fék,fék!

Helló Mindenki!

SEGÍTSETEK! Féket akarok venni! Légyszi osszátok meg a véleményeteket ezekben a kategóriákban AVID, HAYES, SHIMANO. A lényeg: újat akarok, olyat amire van garancia! Az árról azt tudom mondani, hogy régi vágyam az AVID 5 ELIXIR ez jelenleg 160mm-es tárcsával (szett) 60.000 Ft (fehér, tárcsa+adapter). Ezt jó féknek gondolom és az árát meg elég húzósnak! A fõ kérdés SZERINTETEK mi az a fék amit érdemes már megvenni olyan felhasználás mellett ami rám jellemzõ: csak terepen megyek, és néha lefelé elmegy az eszem de inkább mindig, ja és 95 kg vagyok! Különösen érdekelne, hogy mit mondtok a Shimano-ra mert most van egy idei és olcsó, viszont szérián kívüli féke a BR-M575 ennek a szett ára tárcsa nélkül 33.000 Ft (e-bike szerint). Azonban nem túl jó véleményeket olvasok róla a TestBike-on, egyáltalán nem is tudom hogy ezeknek a véleményeknek mennyire lehet hinni??? Hayes-bõl pedig a Stroker Trail-t néztem de azok állítólag nagyon eresztik az olajat!

Szóval??? Linkeket is elfogadok
Köszi