Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Xiannál a pont
a szél ( élõlényeknél ) is csak hõérzetet befolyásol és nem hõmérsékletet, pontosabban a macskakõ hõérzetét is befolyásolja, csak õt nem zavarja

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
miért is?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

Menetszél hõmérséklet-csökkentõ hatása csak élõlényeknél érvényesül.

ezt azért gondold át. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Okés értem. Nálam -15-ig teljesen megfelelt.
"Ride today, heal tomorrow"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem, csak arra céloztam egy vasdarabnak vagy egy macskakõnek oly mindegy hogy áll-e a -15 fokban vagy 50-el suhan.

Ha -15-ig jó az XT az már jól használható.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Biztos...de nem ez a lényeg.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Menetszél hõmérséklet-csökkentõ hatása csak élõlényeknél érvényesül.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Azért mert egy kicsit felkeményedik nem kell eladni. Én már voltam kint többször -15 C fokos hidegben több mint 1 óráig, ami akár a menetszél miatt tekinthetõ -25 C -nak. Igaz bekeményedett, de fogott és hálistennek nem folyik. Egyébként kód alapján 2009-es az enyém.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

nemértembakker. ha van lehetõséged, vedd az iksztét, rosszul nem járhatsz vele. ha baja van(értsd:keményedik a hidegben, mint a lóf@sz), akkor számlával visszaballag vásárlás helyére és 2napon belül(vagy amint a nagyker ráugrik) újra tökéletes a fék.
ha szeretnél mindenféle állíthatóságot, akkor xt, ha behúzod oszt' annyi, akkor slx.(szerintem xt.)

A helyzet az, hogy szert tettem ( innen az apróból -ergo no gari - ) egy vadi új XT-re. A betûkód alapján 2010-es modell ( és a fékkar távolság állító tekerentyû formája is erre utal ). Ezzel együtt , ugyan nem folyik , de kurvára felkeményedik a mélyhûtõ teszt alapján ami zavar mert hajtom nulla fok alatt is. A teszt extrém körülményt szimulált, nulla fok alatt valamivel még nem próbáltam. Még nem döntöttem el, hogy megtartsam e vagy tovább adjam ezért nem szereltem föl.

2010-es XT -5 körüli tapasztalatok ?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
nemértembakker. ha van lehetõséged, vedd az iksztét, rosszul nem járhatsz vele. ha baja van(értsd:keményedik a hidegben, mint a lóf@sz), akkor számlával visszaballag vásárlás helyére és 2napon belül(vagy amint a nagyker ráugrik) újra tökéletes a fék.
ha szeretnél mindenféle állíthatóságot, akkor xt, ha behúzod oszt' annyi, akkor slx.(szerintem xt.)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
SLX
-17°C , 1.5 óra - nem gond (vagy már nem éreztem a különbséget , a sz@r is belémfagyott)
0°C (+/-2) 6 óra - semmi probléma!

A morcos.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
-5 fokban már próbáltam az SLX-et (1 óra), nem volt gond

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Xian, ( vagy más is akinek van tapasztalata )

Az XT vs SLX dilemma kapcsán az volna a kérdésem, hogy az SLX nem keményedik fel hidegben? Az teljesen patent minden idõjárási körülmények között?

Bármi egyéb SLX - XT gyakorlati különbség is érdekelne

elõre is köszi

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Testbike bolhán vettem. Van ilyenje is az illetõnek: Hasznlt elad Uj Shimano Deore XT BL-M775 ; bár ez már nem "annyira jó" ár. Nem tudom honnan szedte, feltûnõen olcsó volt.

Egyelõre kösz a garis infót, legalább van hozzá alaktrész, remélem nem kell majd. Pillanatnyilag csak ez érdekelt!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Valaki tudja, hogy a Formula fékek itthon mennyire szervízelhetõk? Pl. ha bemegyek egy bicóboltba itt Szegeden, akkor tudnak hozzá alaktrészt szerezni, vagy csak egész féktest/kar stb cserélhetõ? Megjött a Formula RX, szép kék-fehér, jól néz ki, bár tényleg nyúlós és valóban láthatóan nyomja szét a féktestet. Ellenben a fékkar nagyon kényelmes, kézre áll.

Ha nem garanciában akarod,gyakorlatilag minden apró basz van hozzá.Meluxot keresd,ha kell valami.Vagy õk segítenek,vagy adnak helyi forgalmazó címet.De nagyon nem olcsó a pótcucc hozzá.

Sajnos még nincs. Tegnap vittem centríroztatni a kereket, ma estére lesz kész. Ez még csak amolyan elsõ találka volt. :) Furcsállom, hogy a többi Formulához is ilyen betét kell. Elvileg ez a legkisebb fékjük, ha jól tudom. A többi már erõsebb, a különbség pedig a dugattyú átmérõjében 2 mm. Nem hinném, hogy gyenge fék. A hátsó 160as is-pm adapter mm pontosan jó elõre hayes v7hez. Ha annyit tud mint egy bb5, akkor már boldog leszek, mivel volt 20 ezer a szett tárcsák nélkül.

Erõs fék.
Van aki Avid Ultimate-vel von párhuzamot.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás

Sajnos még nincs. Tegnap vittem centríroztatni a kereket, ma estére lesz kész. Ez még csak amolyan elsõ találka volt. :) Furcsállom, hogy a többi Formulához is ilyen betét kell. Elvileg ez a legkisebb fékjük, ha jól tudom. A többi már erõsebb, a különbség pedig a dugattyú átmérõjében 2 mm. Nem hinném, hogy gyenge fék. A hátsó 160as is-pm adapter mm pontosan jó elõre hayes v7hez. Ha annyit tud mint egy bb5, akkor már boldog leszek, mivel volt 20 ezer a szett tárcsák nélkül.

Honnan rendelted?
;) breeze :mad:

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
a felsoroltak közül itthon egyik sem kapható!csak külföld játszik!

Stefan85

Stefan85

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Fibrax az tuti jó,eddig nincs rá panasz,havernak az van bringáján!
teljesen korrekt!

És van ezeknek valami magyar oldala, mert nem igazán találok róluk semmit :(

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Fibrax az tuti jó,eddig nincs rá panasz,havernak az van bringáján!
teljesen korrekt!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
De vajon azok is olyan jók? Mert a Clarks gyanúsan olcsó....