Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Hali,
érdeklõdnék, hogy tudtok valami helyet, hogy hol tudnék Goodridge fékcsõt venni mtb fékhez? Hayes Stoker Trail- hez pontosabban.
Elõre is köszi

Itthon itt bár nem olcsó
Goodridge
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

meg az a baj a goodridge-el hogy a fitting se olcso hozza. csobol van nekem is otthon par szett.

nekem Hope van es istencsaszar. M4 elol X2 hatol 180/160 floating tarcsakkal soha jobbat.

akkor te sem bántad meg!:)
alkatrész van hozzá rogyásig,mióta megvan 1x kellett egyik fékkarban tömítést cserélni,ezenkívûl más hibát nem tudok neki felróni!
m4 elöl-hátul 200/200
szintén soha jobbat!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg az a baj a goodridge-el hogy a fitting se olcso hozza. csobol van nekem is otthon par szett.

dante05: legyszives ne irj uj hozzaszolast 2 percenkent. ha eszedbe jut valami, akkor 15percig tudod modositani amit utoljara irtal.

amit meg en nem ertek hogy a hayes-t mint markat miert kell total kiloni csak azert mert a stroker trail [a legolcsobb, legegyszerubb fekjuk] nem jott be? de persze nem akarok meggyozni senkit semmirol, nekem Hope van es istencsaszar. M4 elol X2 hatol 180/160 floating tarcsakkal soha jobbat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Kösz a linket,
még egy kérdés, itt a kit az most 1 párra érti(elsõ+hátsó) vagy külön az elsõ és külön a hátsó?

külön-külön

Stefan85

Stefan85

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Kösz a linket,
még egy kérdés, itt a kit az most 1 párra érti(elsõ+hátsó) vagy külön az elsõ és külön a hátsó?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nem is nagyon tudnék okosabbat ebben a kategóriában.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Easy. Találd ki mennyit kötelnél rá. Guglizd ki az összes létezõ tesztet (nyelvtudás elõny). Aztán dönts! Az avid alátétes megoldása pedig elég okos volt szerintem ...

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Nem mondtad milyen évjáratút akarsz venni! De ha a formula th jó neked DH-ra ami könnyû cc-xc fék, akkor egy elixir5 bõven elég neked!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Hali,
érdeklõdnék, hogy tudtok valami helyet, hogy hol tudnék Goodridge fékcsõt venni mtb fékhez? Hayes Stoker Trail- hez pontosabban.
Elõre is köszi

itt:
http://www.chainreac...aspx?BrandID=60

itthon nem nagyon kapni!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

kánya: nem tudom hol nézted ezt az árat, de itthon 75000-ért láttam szettet, kint pedig 65000-ért a The One-t

Érdekes ,mert 53000/db tárcsa nékül.A tárcsa plusz 8=61000Ft

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Vagy kérdezd meg Gee Athertont hogy milyen féket használ? :)
Az már biztos jó lesz!
Feltöltött kép

Stefan85

Stefan85

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Hali,
Elõre is köszi

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
kánya: nem tudom hol nézted ezt az árat, de itthon 75000-ért láttam szettet, kint pedig 65000-ért a The One-t

igen annyi a 2010-es modell, de a 2009-est meglehet venni 65000-ért 50%-os akcióban pont ma néztem

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Szabii: kevés nekem már az a fékerõ, meg nem tetszik, hogy össze vissza kell alátétezgetni a féknyereg meg az adapter között, de minek azt nem tudom, mikor a hayes ezt meg tudta oldani, dhzgatni szeretnék ezért kellene valami combosabb

Orbitális hülyeséget magyarázol.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
ezt a hármat lehetett volna egyben is....

amúgy ha ilyen konkrét elképzeléseid vannak akkor majd megveszed te ami kell neked....
arról nem beszélve, hogy kilövöd a saintet mert drága, de formula the one az nem drága? 130.000.- párban CRC-rõl tárcsa nélkül...(és jó áron számoltam a fontot)
Sei, soku Si.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Ha The One-t meg tudod venni akkor inkább olyat keress ami itthon is kapható, mert ha valami gebasz lesz vele itthon nem igen fogják megcsinálni!
Ami olcsóbb de nem olcsó Magura Gustav M ami komplett szett kb 120ezer a formulát meg 200-ért megveheted kintrõl és még a posta nincs is benne

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Szabii: kevés nekem már az a fékerõ, meg nem tetszik, hogy össze vissza kell alátétezgetni a féknyereg meg az adapter között, de minek azt nem tudom, mikor a hayes ezt meg tudta oldani, dhzgatni szeretnék ezért kellene valami combosabb

code nehéz, hope baromi drága, A formuláról miért nem beszéltek. visszaolvasva a hozzászólásokban az XT kiejtve, szóval idáig, nekem a Formula a nyerõ, már csak az a kérdés, hogy Mega vagy The One? megéri e az árkülönbözetet.

azt megint nehéz elhinni, hogy egy csavaros féknyereg erõsebb mint egy monobody, bár itt is írtak már mindent hogy ez jobb meg az jobb, elég érdekesek ezek a szubjektív tapasztalatok, bár Formula fékekrõl csak jót hallottam, nagyobb a fékhatásuk a konkurensekhez képest, de kicsit drágábbak is.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

És az Avid miért kilõve??? Van tapasztalatod róla?
Mire használod a féket, dh vagy cc? Ha cc-re akkor csak ajánlani tudom a Juicy5-Elixir 160-180 tárcsával ami tapasztalatom szerint brutál fékerõ, jó adagolhatósággal! Kemény lejtõzésekre meg Code vagy Hope!

Pontosan!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
És az Avid miért kilõve??? Van tapasztalatod róla?
Mire használod a féket, dh vagy cc? Ha cc-re akkor csak ajánlani tudom a Juicy5-Elixir 160-180 tárcsával ami tapasztalatom szerint brutál fékerõ, jó adagolhatósággal! Kemény lejtõzésekre meg Code vagy Hope!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Hello!
Kérdésem az volna, hogy szeretnék egy erõs féket. Hayes, és Avid kizárva. Hayes Stroker Trail-rõl váltok, mert igazán voltam megelégedve a fékhatással elöl 203-as hátul 185-ös tárcsával sem, hol fogott hol nem, cincogott össze vissza, könnyen deformáódik a Hayes tárcsa. Szóval ott járok, hogy Shimano vagy Formula. Shimano Saint kiejtve, mert arra már nincs pénzem. A szívem a Formulához húz, csak kérdés hogy melyi a jobb? Shimano XT vagy Formula Mega? Azt olvasom több helyen, hogy a Formuláknak nagyobb a fékhatásuk a többi riválissal szemben. A Formla The One egy másik árkategória, de lehet az lesz belõle, mert aránylag olcsón tudnék hozzájutni.

Mi a bajod az Avid fékkel?:) Nekem Elixir 5 185 van elöl hátul és teljesen jól mûködik!