Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. március 19. - 19:04

nem lesz semmi baja a bovdenháznak se tõle, de a 15% hamar elmúlik ott is és azt is írta, hogy nincs más otthon
Írta 2011. március 19. - 16:58

Ha csak valami szennyezõdés miatt ragad a bowden a házban, akkor talán van esélyed a kitisztításra, de ha a bowden és/vagy a ház belsejében lévõ mûanyag csõ kopása miatt történik ez, akkor sokkal jobb, ha cseréled az egész cuccot (ami évente egyszer egyébként is javasolt).
...de amúgy a WD40 megfelel a célra.
Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)
mindkettõtöknek: a WD40 NEM KENÕANYAG!!!!!!
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. március 19. - 11:15

próbáld ki szerintem....ha nem jó, akkor a pöcörõ és a csavar újra felhasználható
Most volt csak idõm kipróbálni az A2Z roppantógyürüt. Mûködik, de azért van vele szívás, mert nem akar felmenni a csõre, meg kellett reszelni a belsejét és figyelni kell hogy melyik oldala kerül belülre, mert nem szimmetrikus. Amúgy tömít, de ha van rá lehetõség akkor inkább a gyári Shimano...
Írta 2011. március 18. - 21:33

Szerintem enni fogja a pofát jól, mennyire mély?
Ha nem kerül egy síkba az egész az szeritem a féknyeregnek sem tesz jót..
Írta 2011. március 18. - 20:58

Faterom le tudja köszörülni (nem lesz egyszerû, mert síkköszörûvel nem lehet), de kérdés, hogy nem lesz-e úgy túl vékony.

Elõre is kösz a konstruktív hozzászólásokat,
Gábor
Írta 2011. március 18. - 19:11

yep!
Írta 2011. március 18. - 11:49

Sziasztok!
Féktárcsát egyengetni mivel\hogyan érdemes? Ha egyáltalán az.
Fura módon a téli holtszezonban került egy-egy apró kis 8-as mindkét Hayes tárcsámba, pedig alig használtam a gépet, akkor sem ütöttem-vágtam, szállítva sem volt... Nem olyan vészes, de ahhoz bõven elég, hogy ne tudjam rendesen belõni a féknyergeket.
puha gumikalapacs, esszel. vagy kezzel.
Írta 2011. március 17. - 21:27

a juicy annyira nem szerette az xt tárcsákat. akkor nem vettem észre, de az új szettel(xt) sokkalsokkal markánsabb a fékhatás. meg volt olyan probléma, hogy a 203as tárcsa tartóbakjaiba beleért a fékbetét alján a kis fül. na azokat le kellett csippenteni.
avid tartóbakos tárcsáit nem lenne érdemes megvárni?(meg úgy emlékszek xtr szetted volt. miért cserélted?)
még az XTR van, vázat cseréltem,amihez nem stimmöl az egyenes csatlakozó a brain miatt.
esztergályosnál van a téma, talán jó lesz az extra közdarab,és maradhat a fék...
Írta 2011. március 17. - 20:57

Írta 2011. március 17. - 18:53

a juicy annyira nem szerette az xt tárcsákat. akkor nem vettem észre, de az új szettel(xt) sokkalsokkal markánsabb a fékhatás. meg volt olyan probléma, hogy a 203as tárcsa tartóbakjaiba beleért a fékbetét alján a kis fül. na azokat le kellett csippenteni.
avid tartóbakos tárcsáit nem lenne érdemes megvárni?(meg úgy emlékszek xtr szetted volt. miért cserélted?)
Megerõsíteném, elixirrel is hasonlót tapasztaltam, jó-jó, de valahogy nem az igazi...
Írta 2011. március 17. - 18:48

ok,de a cicergés az nagyon nem a kenyerem...
Írta 2011. március 17. - 14:30

ne aggódj tényleg jó
német teszteken 203-as tárcsával dh-ra is melegen ajánljak szóval csak tudhat valamit...
Nem aggódom. Eddig csak jókat hallottam róla. Ezért is vettem meg.

Írta 2011. március 17. - 13:51

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 17. - 13:45

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. március 17. - 13:42

saint tárcsái jók vele,ugye?
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2011. március 17. - 12:43

Írta 2011. március 17. - 10:49

miért nem a gyári? olcsóbb? a gyári is pár száz Forintból megvan. A2Z fékpofák állítólag jók, ha ebbõl kiindulunk akkor a roppantógyûrû is lehet jó.
Gyári roppantógyürü-pöcörõ-csavar szett 1400Ft, A2Z roppantógyürü 150Ft (pöcörõt és csavart fel lehet újra használni).
A probléma nem is ez, hanem hogy a boltban csak egy gyári szett volt, megvettem azt, és vettem egy a2z gyürüt (mindkét fékcsövemet rövidíteni akarom).
...tudom, miért nem olyan boltba megyek, ahol.... de ezt haggyuk, a kérdés, hogy valaki használt-e már a2z-t shimanohoz

Írta 2011. március 17. - 10:34

A sebesség mindent megold.
Írta 2011. március 17. - 10:24

Azt remélem is, mert én is vettem egy szettet!
ne aggódj tényleg jó

Elvileg Shimanohoz való A2Z ropantógyürüt használt már valaki? Jól mûködik?
miért nem a gyári? olcsóbb? a gyári is pár száz Forintból megvan. A2Z fékpofák állítólag jók, ha ebbõl kiindulunk akkor a roppantógyûrû is lehet jó.
Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)
WD40 inkabb tisztító mint kenõ... vagy legalábbis nem fog sokáig kenni... régen zsírozták a bovdent én meg eddig követtem a tradíciót bár a teflonos belsõt szerintem már nem kell. Köszörült bovden+teflonos bovdenkülsõ csúszik mint zsír a vajon

Írta 2011. március 17. - 09:52

slx: jó.
Azt remélem is, mert én is vettem egy szettet!