Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Tedd azt. Nálam teljesen probléma -és gondozésmentes. Saját tárcsájával használom.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
ok akkor ráállok az slx-re:)
saint tárcsái jók vele,ugye?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
próbáld ki szerintem....ha nem jó, akkor a pöcörõ és a csavar újra felhasználható :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

miért nem a gyári? olcsóbb? a gyári is pár száz Forintból megvan. A2Z fékpofák állítólag jók, ha ebbõl kiindulunk akkor a roppantógyûrû is lehet jó.

Gyári roppantógyürü-pöcörõ-csavar szett 1400Ft, A2Z roppantógyürü 150Ft (pöcörõt és csavart fel lehet újra használni).
A probléma nem is ez, hanem hogy a boltban csak egy gyári szett volt, megvettem azt, és vettem egy a2z gyürüt (mindkét fékcsövemet rövidíteni akarom).
...tudom, miért nem olyan boltba megyek, ahol.... de ezt haggyuk, a kérdés, hogy valaki használt-e már a2z-t shimanohoz :)
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
15percig szerkesztheted a hozzászólásaidat, nem kell újat kezdeni.

A sebesség mindent megold.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Azt remélem is, mert én is vettem egy szettet! :)

ne aggódj tényleg jó :) német teszteken 203-as tárcsával dh-ra is melegen ajánljak szóval csak tudhat valamit...

Elvileg Shimanohoz való A2Z ropantógyürüt használt már valaki? Jól mûködik?

miért nem a gyári? olcsóbb? a gyári is pár száz Forintból megvan. A2Z fékpofák állítólag jók, ha ebbõl kiindulunk akkor a roppantógyûrû is lehet jó.

Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)

WD40 inkabb tisztító mint kenõ... vagy legalábbis nem fog sokáig kenni... régen zsírozták a bovdent én meg eddig követtem a tradíciót bár a teflonos belsõt szerintem már nem kell. Köszörült bovden+teflonos bovdenkülsõ csúszik mint zsír a vajon :) kb 2eFt bol megvan.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás

slx: jó.

Azt remélem is, mert én is vettem egy szettet! :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

a fékpofák tökéletes alapot biztosítanak a mûvelethez. ahol hozzáér, ott az ellenkezõ oldalra nyomod picit a tárcsát. hogy mennyire? pont hogy jó legyen. :) gyakorlás!

Köszi!
Tavalyelõtt ott szúrtam el, hogy a 6 csavaros tárcsát leszedve azt gondoltam mindegy hogy rakom vissza. Tavaly már okultam, és összejelöltem a tárcsának és az agynak a lyukát, de a leszedés+visszarakás után csak került bele egy kis 8-as, úgyhogy az idén elõre készülök... :)

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

a fékpofák tökéletes alapot biztosítanak a mûvelethez. ahol hozzáér, ott az ellenkezõ oldalra nyomod picit a tárcsát. hogy mennyire? pont hogy jó legyen. :) gyakorlás!

szerinted az avid a saját tárcsáját alapul véve tervezi a fékei, vagy konkurenciáét?
na ugye.

ok,de a cicergés az nagyon nem a kenyerem...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
SLX k.... jó:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
slx: jó.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
slx fékekkel tapasztalat?
vagy keressek 4dugattyút?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Elvileg Shimanohoz való A2Z ropantógyürüt használt már valaki? Jól mûködik?
Failure is always an option.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

A 'hogyan' engem is érdekelne...
tárcsaegyengetõ szerszámom van, leginkább arra lennék kiváncsi, hogy azt hogy állapítjátok meg, hogy hol üt a tárcsa, a villaszárhoz szorítotok egy kis drótdarabot, aminek a vége a tárcsához ér s megforgatjátok a kereket? vagy van valami tuti módszer?

Segítséget kérnék!
Avid Elixir R G3-as saját tárcsáival babább,vagy az alubakos XT-t is komázza?
Köszi!

szerinted az avid a saját tárcsáját alapul véve tervezi a fékei, vagy konkurenciáét?
na ugye.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ha csak valami szennyezõdés miatt ragad a bowden a házban, akkor talán van esélyed a kitisztításra, de ha a bowden és/vagy a ház belsejében lévõ mûanyag csõ kopása miatt történik ez, akkor sokkal jobb, ha cseréled az egész cuccot (ami évente egyszer egyébként is javasolt).
...de amúgy a WD40 megfelel a célra.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Féktárcsát egyengetni mivel\hogyan érdemes?

A 'hogyan' engem is érdekelne...
tárcsaegyengetõ szerszámom van, leginkább arra lennék kiváncsi, hogy azt hogy állapítjátok meg, hogy hol üt a tárcsa, a villaszárhoz szorítotok egy kis drótdarabot, aminek a vége a tárcsához ér s megforgatjátok a kereket? vagy van valami tuti módszer?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Én féktárcsából csak alubakosat vennék, bár vannak olyanok, akik megjárták vele, de engem a merevsége meggyõzött. Amúgy szerintem fékpofa függõ ez a melyik tárcsafék melyik tárcsát szeretni.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Segítséget kérnék!
Avid Elixir R G3-as saját tárcsáival babább,vagy az alubakos XT-t is komázza?
Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gondolom tárcsafékegyengetõd nincs, akkor franciakulcs vagy egyéb hasonlóan sima felületû erõsebb fogó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!