Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Ismét ki kell állnom a négydugattyús XT mellett,mert lehet nem a világ legjobb féke,de azért "leszarozni" nem kéne.

Melósgépemen használom,szinte az év mind a 365 napján,fegyban,esõben,melegben,többféle gumival és fékbetéttel és több mint 10éve teszi a dolgát.

Van mellette az ünneplõsömön 975-ös XTR-em is,de az elmarad teljesítményben a 4dugós XT mellett.

Szóval akkor akinek ezzel gondja lehet,ott nagy valószinüséggel technikai zûrzavar van a gépezetben.

nem fogjuk meggyõzni egymást
nekem a legszarabb fékem volt eddig, próbáltam ismerõsét is aki szerint marha jó, még taknyabb volt mint a sajátom.

nem értem mi a gond. Avid G3-as 160-as tárcsa 106g. Ergo az XT összességében 309+106= 415g ....
Nem akartam én ezzel mást mondani csak azt, hogy a quad nem könnyû.

nincs gond, csak a gyanútlan polgár lát egy 310 grammos adatot képen meg egy 420-ast kép nélkül. aztán azt hisz hogy.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Azért hasonlítsd össze az árakat és úgy a súlyt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

ja tárcsa nélkül
a quad meg 6" tárcsával 420

nem azért mert nekem tetszik, -abszolut nem kéne - csak a tényszerûség kedvéért. bár a 4 dugós xt-nél szarabb nem lehet :)

nem értem mi a gond. Avid G3-as 160-as tárcsa 106g. Ergo az XT összességében 309+106= 415g ....
Nem akartam én ezzel mást mondani csak azt, hogy a quad nem könnyû.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Ismét ki kell állnom a négydugattyús XT mellett,mert lehet nem a világ legjobb féke,de azért "leszarozni" nem kéne.

Melósgépemen használom,szinte az év mind a 365 napján,fegyban,esõben,melegben,többféle gumival és fékbetéttel és több mint 10éve teszi a dolgát.

Van mellette az ünneplõsömön 975-ös XTR-em is,de az elmarad teljesítményben a 4dugós XT mellett.

Szóval akkor akinek ezzel gondja lehet,ott nagy valószinüséggel technikai zûrzavar van a gépezetben.

GT-Atee

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Hallo!

Nem ismerem a féket, de tényleg jól néz ki. Ezen kívül bar könnyunek néz ki de gyanítom nem az OEM

DE a 4 dugós XT amibe volt anyag rendesen fémcsovel (Sea Otter: neue Shimano SAINT Gruppe - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum) -329g
vagy az új karral és sima fékcsovel: IMG 0550 - Fotoalbum auf MTB-News.de -309g

ja tárcsa nélkül
a quad meg 6" tárcsával 420

nem azért mert nekem tetszik, -abszolut nem kéne - csak a tényszerûség kedvéért. bár a 4 dugós xt-nél szarabb nem lehet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

Quad fékekrõl mi a véleményetek? Szemezek ezzel a Sting Pro-val, de mivel még annyira új márka idehaza (bár azt írják Angliába ismert), hogy nem merem megvenni szakvélemény nélkül. Bikepro - Quad Sting Pro tárcsafék

Hallo!

Nem ismerem a féket, de tényleg jól néz ki. Ezen kívül bar könnyunek néz ki de gyanítom nem az OEM

DE a 4 dugós XT amibe volt anyag rendesen fémcsovel (Sea Otter: neue Shimano SAINT Gruppe - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum) -329g
vagy az új karral és sima fékcsovel: IMG 0550 - Fotoalbum auf MTB-News.de -309g

Aztán a fék légtelenítésekor is lehetnek gondok a tartály elhelyezkedése miatt. Valószínû le kell venned a fékkart -bár osztott bilincses így nem gond-. Gondoltam megosztom a meglátásaim hátha segítenek a döntésben. Errõl egyébként itt is írnak:
Quad Sting Pro tárcsafék teszt
plusz angolul is egy kicsit:
Quad Sting Pro Disc Brake Review - BikeRadar

Ezektol függetlenül lehet jó fék.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

mindkettõtöknek: a WD40 NEM KENÕANYAG!!!!!!

Nem is arra javasoltam, hanem, hogy kitisztítsa a bowdenház belsejét (és amint írta, be is vált) ;)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
kb 15% kenõanyag tartalma azért van, szûk helyeken (nyikorgó kis pántok, zárak stb.) ezért mûködik

nem lesz semmi baja a bovdenháznak se tõle, de a 15% hamar elmúlik ott is és azt is írta, hogy nincs más otthon
Sei, soku Si.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ha csak valami szennyezõdés miatt ragad a bowden a házban, akkor talán van esélyed a kitisztításra, de ha a bowden és/vagy a ház belsejében lévõ mûanyag csõ kopása miatt történik ez, akkor sokkal jobb, ha cseréled az egész cuccot (ami évente egyszer egyébként is javasolt).
...de amúgy a WD40 megfelel a célra.

Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)

mindkettõtöknek: a WD40 NEM KENÕANYAG!!!!!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

próbáld ki szerintem....ha nem jó, akkor a pöcörõ és a csavar újra felhasználható :D

Most volt csak idõm kipróbálni az A2Z roppantógyürüt. Mûködik, de azért van vele szívás, mert nem akar felmenni a csõre, meg kellett reszelni a belsejét és figyelni kell hogy melyik oldala kerül belülre, mert nem szimmetrikus. Amúgy tömít, de ha van rá lehetõség akkor inkább a gyári Shimano...
Failure is always an option.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hát elég randa szegényke, mi lett vele?

Szerintem enni fogja a pofát jól, mennyire mély?

Ha nem kerül egy síkba az egész az szeritem a féknyeregnek sem tesz jót..

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Urak, a képeken látható tárcsa mennyire használható így? Hátsó fékbe, 140mm-es tárcsáról van szó. A hátsót elég ritkán használom. Gondolom lényegesen rövidítené így használva a fékpofa élettartamát. De ettõl még használható lenne a fék?
Faterom le tudja köszörülni (nem lesz egyszerû, mert síkköszörûvel nem lehet), de kérdés, hogy nem lesz-e úgy túl vékony.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Elõre is kösz a konstruktív hozzászólásokat,
Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Quad fékekrõl mi a véleményetek? Szemezek ezzel a Sting Pro-val, de mivel még annyira új márka idehaza (bár azt írják Angliába ismert), hogy nem merem megvenni szakvélemény nélkül. Bikepro - Quad Sting Pro tárcsafék

yep!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a gyari elixir r-t en azert csereltem le a stumpjumperrol, mert neha berezonalt hatul. ezt csekkold elotte, mielott valtasz :) a masik, hogy nehezebben adagolhato volt, mint az xt, amugy nagyon harapott (igaz ott 203/185 volt), de a fekero nekem kevesbe szempont.

Sziasztok!

Féktárcsát egyengetni mivel\hogyan érdemes? Ha egyáltalán az.

Fura módon a téli holtszezonban került egy-egy apró kis 8-as mindkét Hayes tárcsámba, pedig alig használtam a gépet, akkor sem ütöttem-vágtam, szállítva sem volt... Nem olyan vészes, de ahhoz bõven elég, hogy ne tudjam rendesen belõni a féknyergeket.

puha gumikalapacs, esszel. vagy kezzel.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

a juicy annyira nem szerette az xt tárcsákat. akkor nem vettem észre, de az új szettel(xt) sokkalsokkal markánsabb a fékhatás. meg volt olyan probléma, hogy a 203as tárcsa tartóbakjaiba beleért a fékbetét alján a kis fül. na azokat le kellett csippenteni.
avid tartóbakos tárcsáit nem lenne érdemes megvárni?(meg úgy emlékszek xtr szetted volt. miért cserélted?)

még az XTR van, vázat cseréltem,amihez nem stimmöl az egyenes csatlakozó a brain miatt.
esztergályosnál van a téma, talán jó lesz az extra közdarab,és maradhat a fék...

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok. Ma fújtam a bovdenházba egy kis WD-40 et meg kicsit megtakarítottam a bovdent + megpróbáltam kiegyenesíteni a féktárcsát és nagyon meglepõdtem hogy miután összeraktam milyen durván fogott. Nagyon harapós lett a fék és a fékkar is úgy ugrik vissza a helyére ahogy azt kell. :) Szóval nagyon f@sz@ lett. :)

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

a juicy annyira nem szerette az xt tárcsákat. akkor nem vettem észre, de az új szettel(xt) sokkalsokkal markánsabb a fékhatás. meg volt olyan probléma, hogy a 203as tárcsa tartóbakjaiba beleért a fékbetét alján a kis fül. na azokat le kellett csippenteni.
avid tartóbakos tárcsáit nem lenne érdemes megvárni?(meg úgy emlékszek xtr szetted volt. miért cserélted?)

Megerõsíteném, elixirrel is hasonlót tapasztaltam, jó-jó, de valahogy nem az igazi...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

ok,de a cicergés az nagyon nem a kenyerem...

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

ne aggódj tényleg jó :) német teszteken 203-as tárcsával dh-ra is melegen ajánljak szóval csak tudhat valamit...

Nem aggódom. Eddig csak jókat hallottam róla. Ezért is vettem meg. :)
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
persze
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!