Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

sok fékem volt, sokat szereltem, sokat próbáltam.
Nem találkoztam még normálisan mûködõ 4 dugattyús XT-vel...

Pedig az igazi DH-sok szerették :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
sok fékem volt, sokat szereltem, sokat próbáltam.
Nem találkoztam még normálisan mûködõ 4 dugattyús XT-vel...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Értem én,hogy lehet az XT-tõl jobb bármely fék,de azt ne felejtsük el,az 10éves konstrukció és a shimano-nak elsõre sikerült jó féket kreálnia.

Biztos van olyan fék is amire illik a "szar" jelzõ,de azért már ne szarozzuk le az XT-t.

Nem akarok én senki érveivel dûlõre jutni,csak szerintem nem lehet valamit ennyire álltalánosítani.

Vége.

Fõleg, hogy igazad van, mert ez egy jó fék. Majd elõkeresek nekik egy újságot.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Értem én,hogy lehet az XT-tõl jobb bármely fék,de azt ne felejtsük el,az 10éves konstrukció és a shimano-nak elsõre sikerült jó féket kreálnia.

Biztos van olyan fék is amire illik a "szar" jelzõ,de azért már ne szarozzuk le az XT-t.

Nem akarok én senki érveivel dûlõre jutni,csak szerintem nem lehet valamit ennyire álltalánosítani.

Vége.

GT-Atee

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Azért az XT-nél nem nagy mûvészet jobb féket produkálni :) De mindenkinek más jön be, szóval itt dûlõre jutni úgysem lehet.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Most már kiváncsi vagyok rá,hogy milyen féked van?Teszek vele egy tesztet,összehasonlítás képpen,hogy tudjam elképzelni mitõl ennyire "szarok" ezek 4dugós XT-k.

Mondjuk nem ártana tudni,hogy mekkora tárcsával,milyen gumival,a telót is megírhatod és nem utolsó sorban a fékezendõ tömeget.

nem fogjuk meggyõzni egymást
nekem a legszarabb fékem volt eddig, próbáltam ismerõsét is aki szerint marha jó, még taknyabb volt mint a sajátom.

GT-Atee

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

nekem a legszarabb fékem volt eddig, próbáltam ismerõsét is aki szerint marha jó, még taknyabb volt mint a sajátom.

nincs gond, csak a gyanútlan polgár lát egy 310 grammos adatot képen meg egy 420-ast kép nélkül. aztán azt hisz hogy.....

ezért tanulunk meg az iskolában olvasni :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ismét ki kell állnom a négydugattyús XT mellett,mert lehet nem a világ legjobb féke,de azért "leszarozni" nem kéne.

Melósgépemen használom,szinte az év mind a 365 napján,fegyban,esõben,melegben,többféle gumival és fékbetéttel és több mint 10éve teszi a dolgát.

Van mellette az ünneplõsömön 975-ös XTR-em is,de az elmarad teljesítményben a 4dugós XT mellett.

Szóval akkor akinek ezzel gondja lehet,ott nagy valószinüséggel technikai zûrzavar van a gépezetben.

nem értem mi a gond. Avid G3-as 160-as tárcsa 106g. Ergo az XT összességében 309+106= 415g ....
Nem akartam én ezzel mást mondani csak azt, hogy a quad nem könnyû.

nincs gond, csak a gyanútlan polgár lát egy 310 grammos adatot képen meg egy 420-ast kép nélkül. aztán azt hisz hogy.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért hasonlítsd össze az árakat és úgy a súlyt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

ja tárcsa nélkül
a quad meg 6" tárcsával 420

nem azért mert nekem tetszik, -abszolut nem kéne - csak a tényszerûség kedvéért. bár a 4 dugós xt-nél szarabb nem lehet :)

nem értem mi a gond. Avid G3-as 160-as tárcsa 106g. Ergo az XT összességében 309+106= 415g ....
Nem akartam én ezzel mást mondani csak azt, hogy a quad nem könnyû.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Ismét ki kell állnom a négydugattyús XT mellett,mert lehet nem a világ legjobb féke,de azért "leszarozni" nem kéne.

Melósgépemen használom,szinte az év mind a 365 napján,fegyban,esõben,melegben,többféle gumival és fékbetéttel és több mint 10éve teszi a dolgát.

Van mellette az ünneplõsömön 975-ös XTR-em is,de az elmarad teljesítményben a 4dugós XT mellett.

Szóval akkor akinek ezzel gondja lehet,ott nagy valószinüséggel technikai zûrzavar van a gépezetben.

GT-Atee

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hallo!

Nem ismerem a féket, de tényleg jól néz ki. Ezen kívül bar könnyunek néz ki de gyanítom nem az OEM

DE a 4 dugós XT amibe volt anyag rendesen fémcsovel (Sea Otter: neue Shimano SAINT Gruppe - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum) -329g
vagy az új karral és sima fékcsovel: IMG 0550 - Fotoalbum auf MTB-News.de -309g

ja tárcsa nélkül
a quad meg 6" tárcsával 420

nem azért mert nekem tetszik, -abszolut nem kéne - csak a tényszerûség kedvéért. bár a 4 dugós xt-nél szarabb nem lehet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Quad fékekrõl mi a véleményetek? Szemezek ezzel a Sting Pro-val, de mivel még annyira új márka idehaza (bár azt írják Angliába ismert), hogy nem merem megvenni szakvélemény nélkül. Bikepro - Quad Sting Pro tárcsafék

Hallo!

Nem ismerem a féket, de tényleg jól néz ki. Ezen kívül bar könnyunek néz ki de gyanítom nem az OEM

DE a 4 dugós XT amibe volt anyag rendesen fémcsovel (Sea Otter: neue Shimano SAINT Gruppe - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum) -329g
vagy az új karral és sima fékcsovel: IMG 0550 - Fotoalbum auf MTB-News.de -309g

Aztán a fék légtelenítésekor is lehetnek gondok a tartály elhelyezkedése miatt. Valószínû le kell venned a fékkart -bár osztott bilincses így nem gond-. Gondoltam megosztom a meglátásaim hátha segítenek a döntésben. Errõl egyébként itt is írnak:
Quad Sting Pro tárcsafék teszt
plusz angolul is egy kicsit:
Quad Sting Pro Disc Brake Review - BikeRadar

Ezektol függetlenül lehet jó fék.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

mindkettõtöknek: a WD40 NEM KENÕANYAG!!!!!!

Nem is arra javasoltam, hanem, hogy kitisztítsa a bowdenház belsejét (és amint írta, be is vált) ;)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
kb 15% kenõanyag tartalma azért van, szûk helyeken (nyikorgó kis pántok, zárak stb.) ezért mûködik

nem lesz semmi baja a bovdenháznak se tõle, de a 15% hamar elmúlik ott is és azt is írta, hogy nincs más otthon
Sei, soku Si.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ha csak valami szennyezõdés miatt ragad a bowden a házban, akkor talán van esélyed a kitisztításra, de ha a bowden és/vagy a ház belsejében lévõ mûanyag csõ kopása miatt történik ez, akkor sokkal jobb, ha cseréled az egész cuccot (ami évente egyszer egyébként is javasolt).
...de amúgy a WD40 megfelel a célra.

Sziasztok.
Ezt nem nagyon tudtam h hova írjam.
A fékkarom néha nem áll vissza alaphelyzetbe és gyanítom hogy a bovdenházban néha "megragad" a bovden. Szóval gondoltam hogy holnap szétszedem és valami kenést juttatok a bovdenházak belsejébe. Erre szerintetek Jó lenne a WD40? (más nem nagyon van itthon)

mindkettõtöknek: a WD40 NEM KENÕANYAG!!!!!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

próbáld ki szerintem....ha nem jó, akkor a pöcörõ és a csavar újra felhasználható :D

Most volt csak idõm kipróbálni az A2Z roppantógyürüt. Mûködik, de azért van vele szívás, mert nem akar felmenni a csõre, meg kellett reszelni a belsejét és figyelni kell hogy melyik oldala kerül belülre, mert nem szimmetrikus. Amúgy tömít, de ha van rá lehetõség akkor inkább a gyári Shimano...
Failure is always an option.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hát elég randa szegényke, mi lett vele?

Szerintem enni fogja a pofát jól, mennyire mély?

Ha nem kerül egy síkba az egész az szeritem a féknyeregnek sem tesz jót..

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Urak, a képeken látható tárcsa mennyire használható így? Hátsó fékbe, 140mm-es tárcsáról van szó. A hátsót elég ritkán használom. Gondolom lényegesen rövidítené így használva a fékpofa élettartamát. De ettõl még használható lenne a fék?
Faterom le tudja köszörülni (nem lesz egyszerû, mert síkköszörûvel nem lehet), de kérdés, hogy nem lesz-e úgy túl vékony.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Elõre is kösz a konstruktív hozzászólásokat,
Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Quad fékekrõl mi a véleményetek? Szemezek ezzel a Sting Pro-val, de mivel még annyira új márka idehaza (bár azt írják Angliába ismert), hogy nem merem megvenni szakvélemény nélkül. Bikepro - Quad Sting Pro tárcsafék

yep!