Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

az kompatibilis az m8000 valtokarral? szkeptikus vagyok, hogy ez uj... miert kellett akkor olajcsere? latatlanban nem merek ilyet venni.

Szerintem újszerűre gondolt. Nyilván nem vadi új. De ha az enyémre gondolok, ami 2,5 év alatt kb minden nap használva kb 20ezer km-el tök hibátlan, akkor ezt simán megvenném.

Amúgy meg van új is, bár nem olcsó: https://apro.bikemag...m785-set--11777

Ez azért nem lutri, mert tudjuk milyen jó a cucc.

• Rabbit kedveli ezt
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én már régen kidobtam volna azokat a féknyergeket. 

Mikor kijött az 785-ös széria akkor került hozzám a fék, azóta azt használom (az egyetlen alkatrészem ami túlélte a váz és egyéb holmik cseréjét). A karnál volt egyszer egy kis folyás, javítva lett, azóta rendben van, télen és nyáron is teszi a dolgát. Lassan azért számítok rá, hogy lesz valami gond mert az örökkévalóságig nem működhet és azért használom rendesen. Az M785-ös nyereggel teljesen megegyezik az R785?  

Volt BB7 és TRP madzagos fékem is ez idő alatt a cx bringákon, össze sem lehet hasonlítani. Addig nem is nyugodtam meg míg cx-en is nem volt olajos a fék (utána nyugodt szívvel adtam el :) ).   

elvileg megegyezik, sot, amikor rakerestem az m8000 es az r785tel valo kompatiblitasra - azt irtak, hogy volt aki m8000 fektestet kapott az r785 helyett (mar kifutott). a canyonek ugyanakkor azt allitjak, hogy nem kompatiblis. nincs szerencsem a canyonos ugyintezessel - a multkor is vmi masfel honapot ultek rajta, meg most is egy honapja varok, de meg el se kuldtek :( masfel eves a bringa, ebbol ket-harom honapot nem tudtam hasznalni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az kompatibilis az m8000 valtokarral? szkeptikus vagyok, hogy ez uj... miert kellett akkor olajcsere? latatlanban nem merek ilyet venni.

arn módosította - 2019. február 27. - 14:13

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

ket konstrukcios problemara tippelnek az m8000 feknyereg kapcsan:

*  a dugattyu es a haz hotagulasa nagyon eltero - belottek egy adott homersekletre, es ez alatt megszorul a dugattyu a tomites miatt. mukodik, csak ezert lassul be, es ezert tolja kifele a fekkart. a tulzott tomiteskopas miatt elkezd szivarogni az olaj, ha ismet magasabb homersekleten mukodik a fek. magyaran ha nyaron hasznalod semmi gond, telen is elmegy egy ideig, de egy ido utan kikopik.

* a fekcso es az illesztesi ogyuru problemaja - a fektest ket oldala nem volt tiszta, olaj volt kozotte. ha itt tortenik vmi, nagyobb valoszinuseggel tudom elkepzelni, hogy a tarcsara keruljon, mint a dugattyunal.

Nem kapok jutalékot, -sajnos-, de erről eszembe jutottál:

https://bolha.testbi...fekszett-330497

• Kisherceg kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Én már régen kidobtam volna azokat a féknyergeket. 

Mikor kijött az 785-ös széria akkor került hozzám a fék, azóta azt használom (az egyetlen alkatrészem ami túlélte a váz és egyéb holmik cseréjét). A karnál volt egyszer egy kis folyás, javítva lett, azóta rendben van, télen és nyáron is teszi a dolgát. Lassan azért számítok rá, hogy lesz valami gond mert az örökkévalóságig nem működhet és azért használom rendesen. Az M785-ös nyereggel teljesen megegyezik az R785?  

Volt BB7 és TRP madzagos fékem is ez idő alatt a cx bringákon, össze sem lehet hasonlítani. Addig nem is nyugodtam meg míg cx-en is nem volt olajos a fék (utána nyugodt szívvel adtam el :) ).   

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ket konstrukcios problemara tippelnek az m8000 feknyereg kapcsan:

*  a dugattyu es a haz hotagulasa nagyon eltero - belottek egy adott homersekletre, es ez alatt megszorul a dugattyu a tomites miatt. mukodik, csak ezert lassul be, es ezert tolja kifele a fekkart. a tulzott tomiteskopas miatt elkezd szivarogni az olaj, ha ismet magasabb homersekleten mukodik a fek. magyaran ha nyaron hasznalod semmi gond, telen is elmegy egy ideig, de egy ido utan kikopik.

* a fekcso es az illesztesi ogyuru problemaja - a fektest ket oldala nem volt tiszta, olaj volt kozotte. ha itt tortenik vmi, nagyobb valoszinuseggel tudom elkepzelni, hogy a tarcsara keruljon, mint a dugattyunal.

arn módosította - 2019. február 25. - 11:24

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

kinlodtam kicsit a hetvegen a fekkel (ha mar nem ert ide a masik). szetszedtem az m8000 feknyerget:

* a dugattyukat probaltam kinyomni, de nem sikerult, talan vmi tapadokoronggal lehetett volna kihuzni

* a tobbi tomites nem tul acelos benne, a ket oldalt osszekoto olajcsatornat egy tomitogyuru biztositja, raadasul a becsatlakozo csovel egyutt kerul osszehuzasra. magyaran ha a cso elmozdul, lehet a tomites is valtozik. meg rosszabb a becsatlakozo cso tomitese, nagyon vekony kis ogyuruk - szinten eselyes, hogy "begyurodik" elmozdulaskor (pl legtelenites, etc).

a sokszor emlegetett santacruzos legtelenitesi modszer jol mukodik, ha volt mar elozoleg olaj a rendszerben :) ha nem, nem igazan. szoval eloszor ajanlatos alulrol felnyomni egy adagot, majd utana a fenti lecsorgatos dolog is mukodik. amugy olyan sok levego marad a rendszerben, hogy beesik a kar. utana olyan kemeny lett, mint a kad szele.

sajnos a problemat nem igazan oldotta meg, de mar nem vagyok benne biztos, hogy nem csak a kovetkezmeny e a gond... mert a fekero jobb lett, de most is elcsuszik a tarcsan a fekpofa. a fekpofakat felcsiszoltam kicsit a zsirtalanitas utan, de pl meg mindig nem lehet a hatso kereket aszfalton satura fekezni. lehet az olajos kenes betett a tarcsanak is, tul sima lett, vagy megsult a felulete. hasznalom igy kicsit, hatha visszajon a fekero

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Sram Guide R első fékben cseréltem fékbetétet, EBC zöldet tettem be. Nagyon nehezen tudtam visszarakni a kereket és szorul is.Gondolom, sok benne az olaj. Ha így, akkor csak egyszerűen engedjek ki egy kicsit a fékkarnál, vagy ennél bonyolultabb művelet kell?

Igen, csak ennyi lenne, de nyomd vissza fekhengereket, mikor a fekkaron levo csavart kicsavartad. Ha mar nyitva van fent, akkor egy kicsit legtelenitheted is, hatha van benne.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Sram Guide R első fékben cseréltem fékbetétet, EBC zöldet tettem be. Nagyon nehezen tudtam visszarakni a kereket és szorul is.Gondolom, sok benne az olaj. Ha így, akkor csak egyszerűen engedjek ki egy kicsit a fékkarnál, vagy ennél bonyolultabb művelet kell?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

trp spyre fekem volt, meg a jo shimano szeria utan. mukodesben remek, de azert sosem fogja azt tudni, amit egy jol sikerult olajos :) az utanallitgatas kicsit zavaro, illetve azert messze nem mukodik olyan finoman, mint pl a r785.

trp-t nem próbáltam, csak a BB7-ről tudok nyilatkozni:

- max fékerőben elmarad a(z általam használt) M666-tól, nyilván. (kérdés persze, hogy ebből mennyi írható a nagyobb 29er kerekek rovására, a M666-ot 27,5 bicajon használom). viszont valszeg a némileg alacsonyabb "csúcsteljesítmény" nem okozna (nekem) komoly gondot montizáskor sem, de ki fogom próbálni.

- az utánaállítás korántsem annyira zavaró és nem sűrűn szükséges (szerintem)

- időnként visít... :(

- a működés finomságával nincs bajom, örömmel rángatom az Avid SD karokat. kicsit "indusztriális" az érzés, de azért szeretm. sokkal jobb, mint az "óbazz, megint levegő kicsit" vagy a "shit, fázik a fék" érzés. :D

Kisherceg módosította - 2019. február 22. - 12:22

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

trp spyre fekem volt, meg a jo shimano szeria utan. mukodesben remek, de azert sosem fogja azt tudni, amit egy jol sikerult olajos :) az utanallitgatas kicsit zavaro, illetve azert messze nem mukodik olyan finoman, mint pl a r785.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

utóbbival egyetértek, az előbbihez meg annyit, hogy a BB7 (eddig) a leginkább problémamentes fékem. ha elgurul a gyógyszerem, kipróbálom a 45650B-n. :) csak kell I-spec V-fékkar... :rolleyes:

Ha már bb7, a trp spyre csodára sem tudok rosszat mondani. Talán annyi, hogy nehezebb volt hozzá szinteres fékbetétet találni, az olcsó shimano (525) organikussal megy... ja, mert shimano kell bele. Szóval bírom, nagyon, nálam egál a bb7-el.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

azert nem szeretnek visszarepulni az idoben :) a maga idejeben jo volt, de sokkal jobb volt azt koveto generacio.

utóbbival egyetértek, az előbbihez meg annyit, hogy a BB7 (eddig) a leginkább problémamentes fékem. ha elgurul a gyógyszerem, kipróbálom a 45650B-n. :) csak kell I-spec V-fékkar... :rolleyes:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A 775-öt nem szeretted?

https://bolha.testbi...ition----329605

azert nem szeretnek visszarepulni az idoben :) a maga idejeben jo volt, de sokkal jobb volt azt koveto generacio.

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

A 775-öt nem szeretted?

kutyaharapást szőrével? :) ez ugyanúgy fázós, bárki bármit mond.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

a tomiteseket majd kiszedem, aztan megnezem, hatha lehet kapni hasonlot - egy porbat meger :) de nekem fura, hogy mindig telen jon elo ez a problema.

A 775-öt nem szeretted?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

shimano pótalkatrész nem létezik, ezzel tehetsz egy próbát, mtbr-en láttam régebben, ott sikerült javítaniuk a szivárgást. feltéve, hogy a dugattyúnál ereszt:

https://www.ebay.com...353.m1438.l2649

a tomiteseket majd kiszedem, aztan megnezem, hatha lehet kapni hasonlot - egy porbat meger :) de nekem fura, hogy mindig telen jon elo ez a problema.

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

shimano pótalkatrész nem létezik, ezzel tehetsz egy próbát, mtbr-en láttam régebben, ott sikerült javítaniuk a szivárgást. feltéve, hogy a dugattyúnál ereszt:

https://www.ebay.com...353.m1438.l2649

Kerdesem lenne, ha ilyen jellegu hiba van, mit lehet a fektesten javitani? Tomitogyuru csere? Fekdugattyunal vmi? Ugy latszik kuldenek egy masik komplett feket, de mar erdekel mi fosik be rajta.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ez jó ötletnek tűnik. ;) 
De tényleg, nekem is ilyen van, 2,5 év alatt ment 20e Km-t, télen/nyáron ezzel járok. Ezzel sok gondod nem lehet.
De hát tudod, neked is volt.

Cxen most is van :) erdekes modon annak semmi baja...

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Kerdesem lenne, ha ilyen jellegu hiba van, mit lehet a fektesten javitani? Tomitogyuru csere? Fekdugattyunal vmi? Ugy latszik kuldenek egy masik komplett feket, de mar erdekel mi fosik be rajta.

bb7 kell neked :DDD
  • Kisherceg kedveli ezt