Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2019. június 04. - 07:20
Írta 2019. június 03. - 23:32
Én már nem hiszek ezeknek...Jaaa, marketing hablatyból soha nincs hiány. Master cyilnder..új féktest...hahaha.
Most akkor eszükbe jutott megint, hogy is kell féket gyártani ?...Hát reméljük így lesz.
Majd azért számolj be az új fékekről, bitte ! (bár én a helyedben bőven kivárnám a visszajelzéseket, nem venném meg egyből)
- zscs kedveli ezt
Írta 2019. június 03. - 19:10
A szett valóban elég drága lett, de egyrészt az slx is nagyon jó lett, másrészt ha csak a féket nézzük, akkor engem személy szerint nem érdekel, hogy drágább lett ha végre jó.
A trail bringára én valószínűleg a 4 dugattyúsat választom majd, már csak azt kell eldönteni, hogy melyik legyen, de szerintem az slx-el beérem. Viszont xc bringára szerintem felesleges. Illetve a kétdugattyús fékereje milyen? Leszámítva a szériahibákat, fékerőben eddig elégnek érezted?
a 785os szeria ota nekem sose volt keves a fekero, nem vagyok tul bevallalos. csak most mindenki annyira a negydugattyus xttol van seggre esve, hogy elbizonytalanodtam. igaz, vhol azt olvastam, hogy a ketdugattyus adagolhatosaga jobb, a masiknal nemi tulzassal azt irtak, hogy ket kerekkel drifteltek az elejen.
Pesten még kapni 785öst 200€ körül. Azzal nincs lutri. (nekem még az van, szerintem az nagyon ki van találva)
Ha megveszed, még ki is viszem neked Bécsbe, nemsokára megyek oda.
4 dugattyú amúgy tök felesleges egy sima túrázásra, xc-re.
koszi rendes toled - de az ujnal atterveztek a master cylindert, a fekkarban, es uj a fektest is (de a regi fekpofakkal kompatibilis), kizart, hogy hasonlo arban regit vegyek.
sot, ha kulon csak fektestet es fekkart veszek, akkor ki is jon 150 euro kornyeken (az arazas ezt a reszet mar nem ertem - a szett szokott olcsobb lenni).
Írta 2019. június 03. - 16:44
Az xt is dragabbnak tunik... igy mar helyere kerult
Xc bringara van ertelme a negydugattyus feknek? Gondolkodom, hogy lecserelem az egesz m8000 szettet a 8100ra, a hajtomuvet kiveve.
Pesten még kapni 785öst 200€ körül. Azzal nincs lutri. (nekem még az van, szerintem az nagyon ki van találva)
Ha megveszed, még ki is viszem neked Bécsbe, nemsokára megyek oda.
4 dugattyú amúgy tök felesleges egy sima túrázásra, xc-re.
Írta 2019. június 03. - 14:14
A szett valóban elég drága lett, de egyrészt az slx is nagyon jó lett, másrészt ha csak a féket nézzük, akkor engem személy szerint nem érdekel, hogy drágább lett ha végre jó.
A trail bringára én valószínűleg a 4 dugattyúsat választom majd, már csak azt kell eldönteni, hogy melyik legyen, de szerintem az slx-el beérem. Viszont xc bringára szerintem felesleges. Illetve a kétdugattyús fékereje milyen? Leszámítva a szériahibákat, fékerőben eddig elégnek érezted?
Kicsit bánom, hogy pár éve 785-ös XT vettem, nem pedig a négydugattyús 640-es Zee-t, mert fékerőben biztos sokkal durvább. Meg néha kevésnek is érzem a kétdugattyús xt-t, bár csak 180-as tárcsával (most épp valami egyszerű Aviddel) használom. De biztos csak azért érzem kevésnek, mert nem vagyok valami nagy teknikázós. Ja, meg akkor éreztem kevésnek hátul a féket, mikor a gyári gyantás betét volt benne, gyorsan is kopott, meg jó égett szaga volt egy kicsit hosszabb lejtő végén, pedig a hűtőbordás volt (igazi parasztvakítás :DD ). Elől nincs gondom a gyantással, hátulra meg jobban bejött a G04S fémes betét.
És mikor a kerámiadugattyúkat kell kipiszkálnom a féktestből, na, akkor örülök neki, hogy kevesebb van, így kevesebb törhet el, ragadhat be, meg tolja féloldalasan a fékbetétet, illetve a kétdugattyús fékbetét olcsóbb is.
Írta 2019. június 03. - 12:00
Az xt is dragabbnak tunik... igy mar helyere kerult
Xc bringara van ertelme a negydugattyus feknek? Gondolkodom, hogy lecserelem az egesz m8000 szettet a 8100ra, a hajtomuvet kiveve.
Írta 2019. június 01. - 22:55
Írta 2019. május 17. - 16:25
nem remlik, hogy regen is 3x dragabb volt az xtr... vagy en emlekszem rosszul?
Szerintem most nagyon veszett ára van, régen azért nem volt ekkora különbség, hanem mondjuk csak 1,5-szeres.
Írta 2019. május 17. - 16:05
nem remlik, hogy regen is 3x dragabb volt az xtr... vagy en emlekszem rosszul?
Írta 2019. május 17. - 08:56
Az új xtr féket https://www.bike-com...al-Pads-p68079/ mennyire érinti az xt féle probléma? Érdemes/biztosabb dolog költeni az xtr-re, vagy az újabb xt https://www.bike-com...ake-Set-p62177/ nem kevésbé megbízható már, mint az xtr?
Írta 2019. március 10. - 00:55
+1 szavazat az RT76-ra ! kb 20ezer km után 0 nyolcas van benne. Kár hogy nincs CL-os.
És egy mínusz a kompozitra ! Haver Ice-Tech tárcsája cicergett, kb mint a gyurma, olyan könnyű volt hajlítgatni.
Írta 2019. március 09. - 19:28
- Rabbit kedveli ezt
Írta 2019. március 09. - 17:46
Ajjaj, pont most vennék egy rt64-et, akkor most azt sem szabad? Mondjuk én nem is rendesen, meg töredékét sem használom a biciklit: ezer kilométer sem görbítette meg a rt66-ot, most ellenőrizem.
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2019. március 09. - 16:38
Mondom hogy felejtős, ha rendesen használod a biciklit, nyolcas lesz a tárcsába. Úgy beráz fékezésnél mint az állat. 2-300 km után le kellett venni az új bringámról elölről, és kapott RT76-ot amivel az előző bringáimon se volt gond több tízezer km használat tapasztalatai alapján.
Hátul még az RT66-an van amíg el nem kopik, és már itt van a szekrényemben az oda való RT76 160mm-es is
Írta 2019. március 09. - 15:42
- Rabbit kedveli ezt
Írta 2019. március 08. - 22:58
Írta 2019. március 07. - 13:09
Jelenleg, 180 mm-es méretben milyen alu tartóbakos 6 csavaros tárcsában érdemes gondolkodni ami nem csak könnyű, de jó is lesz? Shimano amúgy a fék, de nem ragaszkodom shimano tárcsához, főleg, hogy ez az ice-tech megoldás nem is túl szimpatikus az állandó cicergése miatt.
van acel verzioja, hasonlo sulyban, es olcson. szvsz meg problemamentesebb is, mint az icetech.