Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18543 replies to this topic

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

vagy csak síkba kéne munkálni a fékszemeket...:)

Szia!

A fékszemek síkba vannak szerintem,mert gyárilag vannak felcsiszolva,így nem gondolnám hogy az lehet a baj...
De hogy errõl teljesen megbizonyosodjak,hogy tudnám ezt szerinted megnézni? Vízmérték esetleg számításba jöhetne,vagy az hülyeség?

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
s akkor ezt féktisztito spray-el lehet orvosolni?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

olyan gondom van,hogy van egy shimano m486 fék és mostanában behuzom a fékkar fog is a fék de nem lassul,vagyis nem nagyon lassul eddig jo volt,érzem,hogy a betét szoritja a tárcsát csak a lassulás minimális,mitöl lehet ez?

Elhalt a betét, olajos a tárcsa-betét, feledzõdött a tárcsa. Bár bringánál ilyen nem tudom mennyire lehetséges.

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
olyan gondom van,hogy van egy shimano m486 fék és mostanában behuzom a fékkar fog is a fék de nem lassul,vagyis nem nagyon lassul eddig jo volt,érzem,hogy a betét szoritja a tárcsát csak a lassulás minimális,mitöl lehet ez?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
átütõtengelyes elsõ villát venni.
mást nem fogsz tudni teni nagyon, a villa-agytengely kapcsolat rugalmasságából adódik a dolog

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok,

jelenség: az elsõ tárcsa a benne lévõ ici-pici nyolcas miatt bele-beleér az egyik betétbe. Amennyire tudtam, kiegyengettem a tárcsát, most már jól be lehet lõni a féknyerget is, fejreállítva, vagy szerelõállványon tökéletesen, csendben, súrlódásmentesen fut. Aztán amint ráülök és elkezdek tekerni, hallom, hogy megint belekap és ami mégfurcsább, hogy ha kiállva tekerek, akkor ismét elhallgat.

Kérdés: mi van ilyenkor? :(

Köszönöm a segítséget elõre is!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vagy csak síkba kéne munkálni a fékszemeket...:)

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Nos,még ezt eldöntöm,de amit radnaib kolléga írt az M07-rõl,a rettentes mértékû kopás a teszten a többi pofához képest,ez azért elgondolkodtató. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik,hogy nekem a pofák szinte vadiújak,mivel új a fékem,de a hátsó féktõl jövõ rezonálás hihetetlenül idegesítõ,és zavaró,ezért gondolkodtam a pofacserén.
De mivel a gyári mûgyantás pofa is puha,ezért lehet nem az m07-et kellene erõltetnem,hanem valami keményebbet,ami azért még fog is.
Az õszintét megvallva,még BBB is tervbe jött,mert azt egy kedves boltos ismerõsöm javasolta,hogy Dh-sok is szeretik,mert nem puha,de fog mint állat.
Szóval nem egyszerû a helyzet...

Sziasztok!

Sikerült beszereznem egy M07ti betétet hátulra,hátha megoldódik a rezonálás problémám,de sajnos nem lett jobb a helyzet. Eléggé puha ez a betét is,akárcsak a gyári (annál keményebbnek gondoltam) és szerintem nem túl sokkal jobb,mint a gyári betét...
A hétvégén tekertem vele kb 40-45km-t,és már most látszik rajta a darálás nyoma. Tény hogy baromira fog,de egyúttal a bemelegedett tárcsával használva,és a meleg tárcsára ráfogva,sajnos ugyanúgy berezonál a gép tõle. A héten kipróbálok egy olcsóbb fémes betétet is - alligator asszem - (egyik haver odaadja a sajátját) és meglátjuk a dolgot... Ha jó lesz,akkor veszek egyet újban,ha nem,akkor már csak a tárcsaméretre tudok gondolni,hogy a túl nagy méretû tárcsa lesz a rezonálás oka.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Segítség kellene.
Adapterre lenne szükségem,amivel a meglévõ center lock-os tárcsáimat (hagyományos) 6 csavaros agyakkal szerelt kerekeimre szerelhetném majd rá.
Mi ennek pontosan a neve és esetleg ki tudja,hogy melyik üzletben lehet jelenleg kapni (bárhol)?
Elõre is köszönöm.
üdv.

nem létezik ilyen adapter

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
formula (oro k24) fékhez milyen fékpofát ajánlanátok?
kösz, tg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szerintem is igy van - nincs ra hely. de ha nem nagyon draga tarcsak, akkor nincs szvsz ertelme. ill ha dragak is, akkor is a sulyelony oda.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nem létezik ilyen adapter

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hátha azt nézem hogy hogy a hat csavaros agy mellé kerülne még egy adapter az már nem igen fér el ezért valószínûtlenek tartom, bár már tévedtem máskor is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Köszönöm válaszod.
Azt a változatot én is megtaláltam.
Így elképzelhetõ,hogy az általam keresett adapter nem is létezik?
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én azt hiszem hogy csak fordítva van azaz centerlockos agyra 6 csavaros tárcsára adapter.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Segítség kellene.
Adapterre lenne szükségem,amivel a meglévõ center lock-os tárcsáimat (hagyományos) 6 csavaros agyakkal szerelt kerekeimre szerelhetném majd rá.
Mi ennek pontosan a neve és esetleg ki tudja,hogy melyik üzletben lehet jelenleg kapni (bárhol)?
Elõre is köszönöm.
üdv.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Nekem is gondom akadt a hátsó Hope mini mono-ma v mono minivel (sosetudtam megjegyezni :D).
Egyszercsak elkezdett nemfogni menet közben és nemjövök rá az okára.
Egyik pillanatban fog rendesen másikban meg már nem és azóta ez változatlan.
Történt mindez menet közben betonos úton sima lightos tekerés közben. Pofát már
cseréltem egyenlõre nemtûnik megoldásnak majd ma du-n kicsetélem a tárcsát is egy másikra,
lehet az a gond. Mindegyik tisztának tûnik, most a nyomáspont hátrébb ment de fixen tartja magát ugyan,
(de lehet télleg fellevegõsödött) 3 újjal kell rátépnem hogy blokkolja a hátsót. Ill kipróbálok egy másik fékrendszert is a gépen, remélem a tárcsafékszemnek nincs baja.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Azért állítod vízszintesbe a tartályt, de stabilan álljon a bringa nem árt egy állvány vagy egy tyúkláb.

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
amíg húzogatja az ember a fékkart nyitott fedélnél, addig nem folyik ki az olaj?
Én is plusz olaj nélküli légtelenítésre készülök...

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Köszönöm, hétvégén neki állok.