Park Tool Co. » ParkTool Blog » Rotor Disc Service and Installation
Áh, nekem elég gyengécske a hátsó traktus a fully-mon; kicsit beülök egy kanyarba rendesen és már hozzá is ér a tárcsa a fékbetéthez, szóval a bicajom az minden csak nem tökéletes:-) - lehet, hogy nálad is hasonló a helyzet. (?) De a tárcsában a nyolcast nem tudom hová tenni.
@MaTT: az lesz, ráveszem majd magam valamikor. Remélem, többet nem lesz benne 8as... (Költõi kérdés?)
Fura ez a szitu, nekem shimano XT fék van, zoggie tárcsával. Ha gurulok vele tekerés nélkül akkor kicsit suhog, hozzáér a tárcsa a betéthez. De ha elkezdek tekerni akkor viszont nincs hangja.
Csak azt tudnám, mitõl lesz egy 2 hónapos Avid G3 tárcsában 1 mm-es nyolcas! Magura fékkel használom (a féktestek alatt alátétekkel, mivel a tárcsa 185 mm-es), és a Maguránál vesztemre rettentõen közel vannak a tárcsához a fékpofák. Az Elixir 5-ön például kb. 1.5x ilyen távolságra, azzal bezzeg nem lenne ilyen gondom! Pont akkor visít nekem, amikor nem tekerek és nem fékezek. Amint erõt fejtek ki a fékre, vagyis tekerek erõbõl vagy fékezek, elhallgat. Bosszantó, nem voltak olcsók ezek a G3-ak... :-(
Sziasztok!Szia!
Nos,tudtál csinálni valamit a hátsó tárcsafékkel hogy ne rezonáljon be? Mert én még mindig küzdök ezzel a problémával,és már rohadtul zavar...
Azt is hallottam,hogy a betét alját 45fokban meg kell reszelni kicsit,s talán jó lesz. Sajnos nem lett jobb,ugyanúgy rezonál. Ahogy bemelegszik kicsit,máris szól,fémes hangja lesz,és berezeg az egész bicikli...
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
kuka. ha jól értelmezem a bilincs tört el, azt meg ha meg is ragasztod, kicsi a felület, mikor meghúzod a csavart rögtön elpattan.
Igen, a hibák miatt. Kettõbõl kettõ rossz vázat kifogni, nem lehet túl jó minõségellenõrzésük.
Köszi a bíztatást...
Szerintem nem az,de ma már semmi sem biztos... A hibák miatt gondolod,hogy az?
Amúgy nagyon tetszik a váz,meg kényelmes is,habár a régi 2001-es merida matts comp-on után kicsit szoknom kellett,mert ennek rövidebb a felsõvázcsöve,és nem fekszek annyira rajta...
Megy privi is...
A sebesség mindent megold.
Szép estét!
Mai tekerésemkor sikerült egy vizmosásba belemennem,a ló ledobott magáról,a gép meg berepült az út szélén az árokba.
Én kis horzsolásokkal megúsztam,a gép is megúszott szinte mindent komolyabbat,de sajnos az árokban volt egy kivágott fa.
Erre a fára vágódott rá a gép a kormányommal,és a bal fékkaromat letörte,pontosabban a felfogatásnál kb. a közepén eltört.
Azt kérdezném,hogy érdemes-e ezt a "bilincset" epoxy fémragasztóval megragasztani? Birni fogja-e a dolgot,vagy felejtsem el?
Most sajna elég hónap vége van már,hogy 10-12e.ért egy fékkart vegyek!
Ezek alapján úgy látszik, hogy ez is csak egy gyenge minõségû tajvani tucatváz.
Szia!
Ridley Scorpion 2009es évjárat.
ridley scorpion mtb vz - Bolt - A kerkprbolt
Milyen vázad van?Szia!
Ez a vonalzós dolog jó ötlet volt.úgy néz ki,hogy ott mind a három pontnál,szépen szemmel láthatóan egyvonalban vannak a szemek a papuccsal,de ahogy a papucshoz szorítottam a fémvonalzót,a szemek lapjukban nem igazán feküdtek fel a vonalzóra. (mintha a szemek kicsit ferdék lennének)
Viszont ma még kipróbáltam azt is (stp1 kollégának köszönhetõen) hogy a papucsokba befogattam egy-egy 10-es csavart anyákkal,hogy középen megnézzem hogy így mit látni. Megkell hogy mondjam,hogy ott nem teljesen voltak egyvonalban,kb úgy látni mintha a két csavar kb 170fokot zárna be,és ez még növekszik is kicsit ha beteszem a kereket,mert a kerékagy még egy kicsit szét is nyomja egymástól a papucsokat,ugyanis szinte szét kell húznom picit a támvillákat,hogy a kereket beültethessem a helyére! Baromira aggaszt ez a dolog,mert ezzel a vázzal (egy másikkal persze,mert azt cserélték a mostanira) az elején már volt gondom,még akkor mikor csak elkezdtem vásárolgatni az alkatrészeket hozzá...
(A homlokcsõ ferdén volt felhegesztve...)
Fénykép alapján nincs rendben bár elég csalóka tud lenni, fektess a felfogatókra egy vonalzót úgy jobban látszik hogy párhuzamos-e?