ezt igy nemnagyon lehet megmondani,sokmindentõl függ,mindenesetre ne várd meg,amig fémes hangja lesz és szikrázik

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
lehet le kéne légteleníteni....
Attól függ hogy csináljuk. Nyilván precízen, odafigyeléssel kell. Persze a reszelõtõl sosem lesz olyan, mint ha egy ipari lézerrel, vagy vízsugaras vágóval lenne elvágva, de arra pont jó, hogy a ferdeséget eltávolítsuk. Lehet, hogy nem 0 fokos lett most az enyém, hanem 0,3 vagy 0,5, de jobb mint a 4-5 fok. Illetve megjavult a cucc, szerintem nem kell ettõl jobb visszajelzés.A reszelõtõl mindenhogy lesz csak síkban nem.
Fura ez a szitu, nekem shimano XT fék van, zoggie tárcsával. Ha gurulok vele tekerés nélkül akkor kicsit suhog, hozzáér a tárcsa a betéthez. De ha elkezdek tekerni akkor viszont nincs hangja.
Áh, nekem elég gyengécske a hátsó traktus a fully-mon; kicsit beülök egy kanyarba rendesen és már hozzá is ér a tárcsa a fékbetéthez, szóval a bicajom az minden csak nem tökéletes:-) - lehet, hogy nálad is hasonló a helyzet. (?) De a tárcsában a nyolcast nem tudom hová tenni.
@MaTT: az lesz, ráveszem majd magam valamikor. Remélem, többet nem lesz benne 8as... (Költõi kérdés?)
Fura ez a szitu, nekem shimano XT fék van, zoggie tárcsával. Ha gurulok vele tekerés nélkül akkor kicsit suhog, hozzáér a tárcsa a betéthez. De ha elkezdek tekerni akkor viszont nincs hangja.
Csak azt tudnám, mitõl lesz egy 2 hónapos Avid G3 tárcsában 1 mm-es nyolcas! Magura fékkel használom (a féktestek alatt alátétekkel, mivel a tárcsa 185 mm-es), és a Maguránál vesztemre rettentõen közel vannak a tárcsához a fékpofák. Az Elixir 5-ön például kb. 1.5x ilyen távolságra, azzal bezzeg nem lenne ilyen gondom! Pont akkor visít nekem, amikor nem tekerek és nem fékezek. Amint erõt fejtek ki a fékre, vagyis tekerek erõbõl vagy fékezek, elhallgat. Bosszantó, nem voltak olcsók ezek a G3-ak... :-(