Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!
Hayes stroker ryde-ról mi a véleményetek? Eddig nem volt tárcsás biciklim, én amatõr szemmel meg vagyok elégedve vele... Szerintetek nekilássak itthon fékbetétet cserélni rajta?

Üdv.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Odaírta az idézetbe....tele van kosszal és nehezen jár...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Miért akarod szétszedni?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Flubber said

Helló Rob.
Most a fékkarból a kart ilyen nehéz kiszerelni? Mert ott ahol fordul,ott van kicsit berohadva a víztõl és a piszoktól. Hiába olajoztam meg,ugyanúgy nyikorog,és szorul kicsit. Ezért kéne kivennem a kart,megtisztítani,bekenni és visszarakni. Valaki tud segíteni?

Szevasztok! Próbáltam videot keresni a neten,hátha látom hogy hogyan kell szétszerelni egy m775ös fékkart,de sehol nem találtam. Ha tud valaki segítséget,szívesen venném! köszönöm a segítõnek!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hali

Szerintem teljesen mindegy, talán annyi szól a fékkar mellett h ha a betéteket beleteszed a féknyeregbe, és elkezded visszatolni a helyükre, pontosabban látod h mennyit kell kiengedni. Mert a végén nehogy úgy járjál ,hogy kevés legyen az olaja fékben.

olahlali

olahlali

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!
Adott egy Hayes Stroker Trail fék. Szervízben volt olajcserén, légtelenítésen. Ez rendben meg is történt, de otthon gondoltam dobok bele új fékpofákat.
A probléma az, hogy az új fékpofák annyira "vastagok", hogy a tárcsa éppen befér a pofák közé.
Lehet valahogy "egy csepp" olajat leengedni belõle, hogy jobban becsússzanak a dugattyúk a helyükre?
A karnál vagy a féktestnél érdemes megoldani?
Elõre is köszi a válaszokat.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Kisherceg said

ez a fék tényleg ilyen baromi jó, vagy csak az árához képest, vagy csak hype vagy mi?
Shimano Deore M595 Disc Brake Review - BikeRadar

nekem ilyen van és tényleg jó, 6" rugós bringán használva 203 tárcsával

a tekerentyût az elején beállítottam és azóta se nyúltam hozzá
Sei, soku Si.

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Flubber said

Helló Rob.
Most a fékkarból a kart ilyen nehéz kiszerelni? Mert ott ahol fordul,ott van kicsit berohadva a víztõl és a piszoktól. Hiába olajoztam meg,ugyanúgy nyikorog,és szorul kicsit. Ezért kéne kivennem a kart,megtisztítani,bekenni és visszarakni. Valaki tud segíteni?

Valaki lenne a segítségemre? Köszönöm.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.090 hozzászólás

rob said

nekem ez van, annyi különbséggel, hogy nem superfancy kivülrõlkézzelállítomafékkartávolságot.
ugy hijják m445-2
szuper kényelmes, és mint minden shimano, jól adagolható, megfelelõen fog, egyszerüen szervizelhetõ, olcsó hozzá az alkatrész, van hozzá gyári fehér hidraulikacsõ...
emellett szotyiért megveheted.
egyetlen egy hátránya van, kb 50-100 grammal nehezebb, mint a konkurrens termékek
de tudod a blöff óta, a "súly a megbizhatóság jele"

a plusz grammokkal tisztában vagyok. az lepett meg igazából, hogy "Power with the supplied resin pads is impressive on trail and outstanding on the dyno – significantly outperforming Shimano's more expensive SLX and XT Servo Wave brakes".

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

hát ha ennyire láthatóan nem vagy tisztában a mikéntekkel, akkor talán nem kellene nekilátni otthon.
javaslom vidd el valahová, ahol értenek hozzá.
(ha mindenáron csinálni akarsz vele valamit, akkor kevés ásványi olajjal olajozd meg a fékkar forgáspontját meg a dugattyú-gumigyûrû találkozását.)

Helló Rob.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rob!

Ha már itt vagy, lenne egy olyan kérdésem hozzád, hogy lehet-e shimano fékekhez mindenféle tömítést kapni? Van egy idióta ismerõs, aki dot-os fékfolyadékot rakott a fékébe és tönkrement az összes tömítése. Egyáltalán érdemes lehet megcsinálni ha van hozzá?

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

golya said

rob, centerlock anya önmagában beszerezhetõ? 2011-es katalógusban nem igen találtam.

elvileg mindent lehet, aminek van cikkszáma
keresel egy robbantott ábrát itt: Shimano kisasolod a megfelelõ tárcsa robbantott ábráján a cikkszámot (ha van) azzal besétálsz egy boltba, és kéred. elképzelhetõ, hogy nincs készleten (sõt!) az adott boltban, de max. megrendeli tõlünk.
aztán néha nekünk sincs, ilyenkor várni kell :(

Flubber said

Helló!
BR-M775ös DeoreXT tárcsaféket kaptam,de a fékkar valamiért iszonyatosan nyikorog mikor behúzom. Sokat ált egy kerékpáron,ami kültérben volt,így érte az esõ és a hó. Valószínû csak be kellene zsirozni. A behúzható kart kilehet könnyen szedni valahogy a fékkarból,úgy hogy azért ne kelljen szétroncsolni? Vagy van valami utmutató a szétszedéshez? Nagy thx a segítségért.

hát ha ennyire láthatóan nem vagy tisztában a mikéntekkel, akkor talán nem kellene nekilátni otthon.
javaslom vidd el valahová, ahol értenek hozzá.
(ha mindenáron csinálni akarsz vele valamit, akkor kevés ásványi olajjal olajozd meg a fékkar forgáspontját meg a dugattyú-gumigyûrû találkozását.)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Helló!
BR-M775ös DeoreXT tárcsaféket kaptam,de a fékkar valamiért iszonyatosan nyikorog mikor behúzom. Sokat ált egy kerékpáron,ami kültérben volt,így érte az esõ és a hó. Valószínû csak be kellene zsirozni. A behúzható kart kilehet könnyen szedni valahogy a fékkarból,úgy hogy azért ne kelljen szétroncsolni? Vagy van valami utmutató a szétszedéshez? Nagy thx a segítségért.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
rob, centerlock anya önmagában beszerezhetõ? 2011-es katalógusban nem igen találtam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nagyon

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Az mennyire igaz, hogy a Servo Wave-s Shimano tárcsafékeknél nagyobb a távolság a fékpofa és a féktárcsa között a "hagyományos" Shimano fékekhez képest?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Kisherceg said

ez a fék tényleg ilyen baromi jó, vagy csak az árához képest, vagy csak hype vagy mi?

nekem ez van, annyi különbséggel, hogy nem superfancy kivülrõlkézzelállítomafékkartávolságot.
ugy hijják m445-2
szuper kényelmes, és mint minden shimano, jól adagolható, megfelelõen fog, egyszerüen szervizelhetõ, olcsó hozzá az alkatrész, van hozzá gyári fehér hidraulikacsõ...
emellett szotyiért megveheted.
egyetlen egy hátránya van, kb 50-100 grammal nehezebb, mint a konkurrens termékek
de tudod a blöff óta, a "súly a megbizhatóság jele"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nézd a kistesója (575) nálam karcolgatja a perfekt szintet akkor annyira szar ez sem lehet. nekem mongy az a "tekrgetõs cucc" nem kéne rá. de mindegy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.090 hozzászólás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Iceshark said

a 0,5-0,7mm-es fékbetét már nevezhetõ csereérettnek ugye? ;) mennyit megy még az el spórolásügyileg?

Használható amíg van rajta anyag, 1,8-2mm a gyári vastagság, kb 25-30%os.

A sebesség mindent megold.