Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. május 20. - 00:14
Kapni ilyen fékkart valahol? Vagy vegyek az apróba valami lomot?
Írta 2011. május 19. - 19:26
Ha meghúzom a kart néhányszor, akkor jön pár buborék, de a dugattyúk meg se mozdulnak. 3 órája szenvedek ezzel, minden tiszta olaj, kezd elszakadni a cérna
Hagyjam nyitva a tartályt estére, behúzott fékkarral, hátha a jótündér kiszedi a levegõt reggelre?
Írta 2011. május 19. - 16:08
Írta 2011. május 19. - 15:21
Ezt szeretném megtudni, hogy szerintetek összelehet-e szerelni egy avid bb7-es féket egy bbb 180mm tárcsával?
Van egy PM-es teleszkópom, az avid is PM-es rögzítésû és vennék hozzá egy 160PM-180PM adaptert. A bb7 szereti a bbb tárcsákat?
Müködhet a dolog?
Írta 2011. május 18. - 22:07
baromi idegesítõ, mert egyszerûen érzed az ujjaiddal.
ne legyen igazam...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. május 18. - 21:10
Írta 2011. május 18. - 21:05
Végülis ilyet vettem, Avid fémeset szerettem volna, de az nem volt az organikusra meg azt mondták nem 100% hogy beszerezhetõ..
BBB DISCSTOP HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKBETÉT - Bringa Butik Webáruház
Leírás szerint ez organikus, kíváncsi leszek mit bír, az biztos hogy jobb áron van mint az Avid.
Egyébként 185mm-es G3 CleanSweep tárcsát használok.
bbb..? háát.. bár a juicy5 alapból sem volt túlságosan harapós, a bbb-etéttel elég langyi lett a teljesítménye. mindezt akkor nem is igazán éreztem, csak miután bekoptak az xt-k, akkor döbbentem, hogy ejj.
Írta 2011. május 18. - 20:21
Szerintem annyi kimaradt, hogy a fémes betét jobban eszi a tárcsát így mindenféleképpen csak magasabb kategóriás tárcsával szabad fémes betétet használni ... ja és hogy a fémes betét - legalábbis nálam ('04-es XT féktest fémes XTR pofa + XTR tárcsa) - picit gyengébb fékhatást eredményez mint gyantás pofával, viszont felmelegedve sem gyengül a fékhatás!
Végülis ilyet vettem, Avid fémeset szerettem volna, de az nem volt az organikusra meg azt mondták nem 100% hogy beszerezhetõ..
BBB DISCSTOP HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKBETÉT - Bringa Butik Webáruház
Leírás szerint ez organikus, kíváncsi leszek mit bír, az biztos hogy jobb áron van mint az Avid.
Egyébként 185mm-es G3 CleanSweep tárcsát használok.
Írta 2011. május 18. - 07:30
Fémes: Tovább tart, esõben-sárban jobb, viszont hangosabb és jobban felmelegszik a féknyereg (jobban vezeti a hõt), lassabban kopik be.
Organikus: Nagyobb fékerõ szárazon, gyorsabb kopás, vizesen visszaesik a teljesítmény, kevésbé üvölt, kevésbé vezeti a hõt (a tárcsa jobban felmelegszik, ami a nagyobb felület miatt jobban vezeti el a hõt mint a féknyereg)
Szerintem annyi kimaradt, hogy a fémes betét jobban eszi a tárcsát így mindenféleképpen csak magasabb kategóriás tárcsával szabad fémes betétet használni ... ja és hogy a fémes betét - legalábbis nálam ('04-es XT féktest fémes XTR pofa + XTR tárcsa) - picit gyengébb fékhatást eredményez mint gyantás pofával, viszont felmelegedve sem gyengül a fékhatás!
Írta 2011. május 15. - 11:53
Fémes: Tovább tart, esõben-sárban jobb, viszont hangosabb és jobban felmelegszik a féknyereg (jobban vezeti a hõt), lassabban kopik be.
Organikus: Nagyobb fékerõ szárazon, gyorsabb kopás, vizesen visszaesik a teljesítmény, kevésbé üvölt, kevésbé vezeti a hõt (a tárcsa jobban felmelegszik, ami a nagyobb felület miatt jobban vezeti el a hõt mint a féknyereg)
Köszi, sokat segítettél:)
Írta 2011. május 15. - 11:51
Írta 2011. május 14. - 18:55
Nem tudom, hogy milyen betétet kéne vennem, 3 félét találtam: acél alap, fémes ; acél alap, organikus ; alu alap, organikus.
Nem tudom, melyik hol jobb, fémes jobb vagy organikus. (XC-re kell).
Köszönöm.
Írta 2011. május 14. - 14:09
Írta 2011. május 13. - 22:29
pofák vissza, meghuzkod, beáll a helyes kar úthossz
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. május 13. - 22:15
Egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek.
Shimano xtr 965-ös féknyergem van xt 775-ös karral, xt rt78-as tárcsával.
A problémám az, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy ne érjen a pofa a tárcsához ha csak egy leheletnyit is.
Nagyon közel van a pofa a tárcsához, ezt, hogy tudnám állítani. Mert hátul 775-ös karral van 775-ös féknyereg és ott simán átlátok a pofák és a tárcsa közt.
Elöl fel annyi hely sincs, így a tárcsa ici pici ütése máris hallható surlódó hangot ad.
Mivel IS felfogatásu így természetesen kihézagoltam, hogy pontosan középen legyen a nyereg.
Légyszí segítsetek mert már megõrjít.
Köszi elõre is.
Írta 2011. május 12. - 22:17
Írta 2011. május 12. - 19:26
Írta 2011. május 12. - 19:13
Elnézést elõre a hülye kérdésért, nem szándékozom senkit felbosszantani, egyszerûen nem tudom a választ.
Szóval vettem tárcsaféket (Tektro Auriga pro) tárcsa nélkül (egy féket elõre , egyet hátra) , és kaptam hozzá egy adaptert(egyet az elsõhöz, egyet a hátsóhoz. Mindkét adapterre a következõ van írva F180/R160 , az adapter tök egyformák. Illetve az egyik rögzítési pontnál van egy up felírat, gondolom annak kell felül lennie a telón elöl . A kérdés az lenne, hogy ez azt jelenti elõre 180 , hátra 160 tárcsát tudok rögzíteni ezekkel a szemekkel ? Vagy esetleg 160 -ast is és 180-ast is , ttól függõen ,hogy fordítom ? Kérem szépen segítsetek.
Üdv
Írta 2011. május 11. - 20:43
Írta 2011. május 11. - 18:34
Néhány hónapos bicajomon a hidraulikus tárcsafék fékezéskor nagyon hangos. Olyan mintha berezonálna a tárcsa.
Már eredetileg is ilyen volt. Eddig arra vártam, hátha bekopik, de eddig semmi. Igaz nem is használom sokat a bicajt, és városban nem is kell olyan durvákat fékezni.
Szerintetek ez normális, és be fog kopni egy idõ után, vagy esetleg csinálni kellene vele valamit?