Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
update: szétszedtem, a fékkarnál (BL-M525) van valami gáz, egyik irányban sem tudok átküldeni rajta levegõt. Gondolom ez nem javítható, úgyhogy kuka...
Kapni ilyen fékkart valahol? Vagy vegyek az apróba valami lomot?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
765 xt fék légtelenítés...hátsóval semmi gond nem volt, az elsõ kifogott rajtam. Az alsó leeresztõ szelepnél nem jön semmi, hiába pumpálom. A leírás szerint csináltam, meg ahogy a park tools videjóban van. Ezekután megpróbáltam alulról feltölteni, ez is reménytelen, olyan minjtha levegõ szorult volna bele valahol középen.

Ha meghúzom a kart néhányszor, akkor jön pár buborék, de a dugattyúk meg se mozdulnak. 3 órája szenvedek ezzel, minden tiszta olaj, kezd elszakadni a cérna :)

Hagyjam nyitva a tartályt estére, behúzott fékkarral, hátha a jótündér kiszedi a levegõt reggelre?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szerintem minden további nélkül...

Rucov

Rucov

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Ezt szeretném megtudni, hogy szerintetek összelehet-e szerelni egy avid bb7-es féket egy bbb 180mm tárcsával?
Van egy PM-es teleszkópom, az avid is PM-es rögzítésû és vennék hozzá egy 160PM-180PM adaptert. A bb7 szereti a bbb tárcsákat?

Müködhet a dolog?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a bbb annyira puha, hogy darálni fog a féktárcsán.
baromi idegesítõ, mert egyszerûen érzed az ujjaiddal.
ne legyen igazam...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Egy próbát megér, ha szar akkor majd rendelek gyári Avidot, csak az most nem volt, nekem meg kéne hétvégére a bicaj:D

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Végülis ilyet vettem, Avid fémeset szerettem volna, de az nem volt az organikusra meg azt mondták nem 100% hogy beszerezhetõ..
BBB DISCSTOP HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKBETÉT - Bringa Butik Webáruház
Leírás szerint ez organikus, kíváncsi leszek mit bír, az biztos hogy jobb áron van mint az Avid.
Egyébként 185mm-es G3 CleanSweep tárcsát használok.

bbb..? háát.. bár a juicy5 alapból sem volt túlságosan harapós, a bbb-etéttel elég langyi lett a teljesítménye. mindezt akkor nem is igazán éreztem, csak miután bekoptak az xt-k, akkor döbbentem, hogy ejj.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Szerintem annyi kimaradt, hogy a fémes betét jobban eszi a tárcsát így mindenféleképpen csak magasabb kategóriás tárcsával szabad fémes betétet használni ... ja és hogy a fémes betét - legalábbis nálam ('04-es XT féktest fémes XTR pofa + XTR tárcsa) - picit gyengébb fékhatást eredményez mint gyantás pofával, viszont felmelegedve sem gyengül a fékhatás!

Végülis ilyet vettem, Avid fémeset szerettem volna, de az nem volt az organikusra meg azt mondták nem 100% hogy beszerezhetõ..
BBB DISCSTOP HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKBETÉT - Bringa Butik Webáruház
Leírás szerint ez organikus, kíváncsi leszek mit bír, az biztos hogy jobb áron van mint az Avid.
Egyébként 185mm-es G3 CleanSweep tárcsát használok.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Fémes: Tovább tart, esõben-sárban jobb, viszont hangosabb és jobban felmelegszik a féknyereg (jobban vezeti a hõt), lassabban kopik be.

Organikus: Nagyobb fékerõ szárazon, gyorsabb kopás, vizesen visszaesik a teljesítmény, kevésbé üvölt, kevésbé vezeti a hõt (a tárcsa jobban felmelegszik, ami a nagyobb felület miatt jobban vezeti el a hõt mint a féknyereg)

Szerintem annyi kimaradt, hogy a fémes betét jobban eszi a tárcsát így mindenféleképpen csak magasabb kategóriás tárcsával szabad fémes betétet használni ... ja és hogy a fémes betét - legalábbis nálam ('04-es XT féktest fémes XTR pofa + XTR tárcsa) - picit gyengébb fékhatást eredményez mint gyantás pofával, viszont felmelegedve sem gyengül a fékhatás!
Mert tekerni jó!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Fémes: Tovább tart, esõben-sárban jobb, viszont hangosabb és jobban felmelegszik a féknyereg (jobban vezeti a hõt), lassabban kopik be.

Organikus: Nagyobb fékerõ szárazon, gyorsabb kopás, vizesen visszaesik a teljesítmény, kevésbé üvölt, kevésbé vezeti a hõt (a tárcsa jobban felmelegszik, ami a nagyobb felület miatt jobban vezeti el a hõt mint a féknyereg)

Köszi, sokat segítettél:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok, egy kis segítség kéne. Elkopott a betét a fékemben (Avid Elixir 5).
Nem tudom, hogy milyen betétet kéne vennem, 3 félét találtam: acél alap, fémes ; acél alap, organikus ; alu alap, organikus.
Nem tudom, melyik hol jobb, fémes jobb vagy organikus. (XC-re kell).
Köszönöm.

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
köszi szépen megpróbálom és megírom sikerrel jártam e.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pofákat ki, dugattyúkat helyükre visszanyomni (ha nem megy, akkor sok az olaj)
pofák vissza, meghuzkod, beáll a helyes kar úthossz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek.
Shimano xtr 965-ös féknyergem van xt 775-ös karral, xt rt78-as tárcsával.
A problémám az, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy ne érjen a pofa a tárcsához ha csak egy leheletnyit is.
Nagyon közel van a pofa a tárcsához, ezt, hogy tudnám állítani. Mert hátul 775-ös karral van 775-ös féknyereg és ott simán átlátok a pofák és a tárcsa közt.
Elöl fel annyi hely sincs, így a tárcsa ici pici ütése máris hallható surlódó hangot ad.
Mivel IS felfogatásu így természetesen kihézagoltam, hogy pontosan középen legyen a nyereg.
Légyszí segítsetek mert már megõrjít.
Köszi elõre is.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
vagy ha PM-es (post mount) a villa akkor elõre 160-as tárcsához nem kell adapter.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Elõre 180-as tárcsához jó az adapter, hátra 160-ashoz.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok

Elnézést elõre a hülye kérdésért, nem szándékozom senkit felbosszantani, egyszerûen nem tudom a választ.
Szóval vettem tárcsaféket (Tektro Auriga pro) tárcsa nélkül (egy féket elõre , egyet hátra) , és kaptam hozzá egy adaptert(egyet az elsõhöz, egyet a hátsóhoz. Mindkét adapterre a következõ van írva F180/R160 , az adapter tök egyformák. Illetve az egyik rögzítési pontnál van egy up felírat, gondolom annak kell felül lennie a telón elöl . A kérdés az lenne, hogy ez azt jelenti elõre 180 , hátra 160 tárcsát tudok rögzíteni ezekkel a szemekkel ? Vagy esetleg 160 -ast is és 180-ast is , ttól függõen ,hogy fordítom ? Kérem szépen segítsetek.

Üdv

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
szia par oldallal elõrébb van egy pár tanács, de nálam csak másik swisstop fékpofa segített... esetleg leihatnád, hogy milyen fékrõl van szó

lmao

lmao

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Néhány hónapos bicajomon a hidraulikus tárcsafék fékezéskor nagyon hangos. Olyan mintha berezonálna a tárcsa.
Már eredetileg is ilyen volt. Eddig arra vártam, hátha bekopik, de eddig semmi. Igaz nem is használom sokat a bicajt, és városban nem is kell olyan durvákat fékezni.

Szerintetek ez normális, és be fog kopni egy idõ után, vagy esetleg csinálni kellene vele valamit?