Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
RS Recon SL-em van és a leírása szerint bírja a 203-at is. De ha azt mondjátok elég a 180 is, akkor nem terhelem feleslegesen.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
203 csak fr dh vonalon kellhet a te súlyodhoz bõven elég lesz elõl a 180 + az sem mindegy milyen villád van az XC\ maraton alap villákra a gyártó ált 160-ig ajánlja aztán jön a 180-ig ami elbírja a203-at és nem csavarodik az már nagyon nem átlagos villa vagy a már két említett szakághoz tartozhat néz utána meddig ajánl a gyártó tárcsát a telódhoz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Kéne egy kis tapasztalat. Shimano M486 hidraulikus fékem van. Jelenleg elöl hátul 160-as tárcsáim vannak, de szigorú lejtõkön néha úgy érzem, hogy a 76 kilómhoz kevés a fékerõ. Olyan érzésem van, hogy ha ennél jobban húzom akkor tuti bekozmál az olaj a rendszerben, és inkább óvatosabban megyek emiatt.

Megoldás lehet erre a problémámra az, ha 203mm-es tárcsát teszek fel elõre? Úgy gondolom, hogy az kevésbé melegszik fel, illetve talán gyorsabban is hûl vissza. Hülyeség?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,673 posts
Lehet, hogy nem mindenki vágyik a hidrás fékérzésre, erõre. Pl. Én sem. Ezért van bovdenesem. És nagyon szeretem.
De tudod ! Kinek a pap, kinek a papné, kinek a paplan ........
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nálam a bovdenes tárcsafék még mindig fából vaskarika.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
szerintem is sérült lehett a bovden, vagy nem tudom

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ott valami masszív probléma volt, a bowdent jószerével képtelenség elszakítani.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Ma próbáltam ki normálisan tárcsaféket elõször, valami shimano-t, bátyám újonnan szerzett gian-t bringáján.

Nos.... az elsõ masszívabb fékpróbánál egy szép reccsenéssel elöl elszakadt a bovden.....

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
Évekig használtam egy ilyen adaptert gond nélkül. A középsõ lyukba a túloldalról egy kisebb csavart is be lehet tekerni. Amikor leszedtem a papucs festésén sem volt nyoma. Szerintem a hegesztgetésnél kultúráltabb megoldás, de valószínûleg csak Trek vázra jó.

http://www.spokejunk...3_239_62274.jpg

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
@Baalna
Máriusz mesterrel jobban jársz.
Haverom is akart ilyet, de lebeszélték róla a kerékpárszerelõk. Õk azzal magyarázták h egy olyan váz ami nem tárcsafékszemes, nem "bírna" el tárcsafék csavaró hatását.
Máriusz ha jól emlékszem 12-15 ezert mondott egy tárcsafékkonzol felrakására, plusz a megerõsítésre. És az biztos h jó lesz :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,673 posts

Sziasztok!
Akadt egy kis problémám... Hayes stroker ryde tipusú fékemmel nem nagyon vagyok kibékülve. Nemrég lett benne betét cserélve, azóta mentem kb 60-70 km-t (alföldön, tehát semmi durvulás egyenlõre kb. csak munka-haza) és elég langyin fog még mindig. Eddig nem volt szerencsém egyáltalán tárcsafékhez, de sztem nem így kellene mûküdnie. Lehetséges, hogy még nem kopott be rendesen(gyári hayes betétek vannak benne)? Még talán annyi fontos, hogy shimano 160-as tárcsával használom. Most lesz telócsere (RS recon sl), szerintetek megérné cserélni 180-as tárcsára, érezhetõbb lenne a különbség?

Én még nagyon kezdõ vagyok tárcsafék ügyben, csak December óta használom. Nekem a 0 km-es tárcsa a 0 km-es fékpofával néhány kilométer alatt sík úton már nagyon szépen bekopott. Amikor új pofát tettem be, annak is nagyon rövid idõ kellett a bekopáshoz. Szóval, szerintem 70km alatt már bõven be kellett volna kopjon a féked.
Nézesd meg egy szervizben azt a féket ! Valami ott nem stimmel. Lehet, hogy piszkos, zsíros a tárcsa vagy már a pofa is ?
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem erõltetném ezt a konzolt. Pontosabban semmilyen utólag felszerelt konzolt nem csak ezt.

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Üdv!
Lehet hogy már szétrágott téma, ezért elõre is elnézést, de mi a véleményetek errõl:
a2Z adapter nem tárcsafékes vázakhoz DM-UNI (Fék | Fékadapter) | Kerékpár Webshop

Nincs hátsó tárcsafék rögzítési lehetõség a vázamon, de szeretnék felszerelni egy Avid BB7et.

Ha van egyéb ötlet is, szívesen venném.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Szétszedtem a fékkart, a dugattyúnál volt valami retek, úgy néz ki most jó lesz :)
Azért az összerakás nem volt túl egyszerû...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
70 km alföldön szinte biztos hogy nem kopott be, mert nincs mi ért fékezned ott eltart egy darabig. Keres:) (jó tudom) 300-400m szintkülönbségû hegyet le jössz róla 1x 2x és már be is kopott.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
Szakik szerint 20-30x kell fékezni kb. 30km/h rol nullara elég hevesen, hogy bekopjon. Ha akkor sem jó akkor gondolkodhatsz nagyobb tárcsában vagy más fékpofában. Szerintem addig ne.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám... Hayes stroker ryde tipusú fékemmel nem nagyon vagyok kibékülve. Nemrég lett benne betét cserélve, azóta mentem kb 60-70 km-t (alföldön, tehát semmi durvulás egyenlõre kb. csak munka-haza) és elég langyin fog még mindig. Eddig nem volt szerencsém egyáltalán tárcsafékhez, de sztem nem így kellene mûküdnie. Lehetséges, hogy még nem kopott be rendesen(gyári hayes betétek vannak benne)? Még talán annyi fontos, hogy shimano 160-as tárcsával használom. Most lesz telócsere (RS recon sl), szerintetek megérné cserélni 180-as tárcsára, érezhetõbb lenne a különbség?

Bocs, ha túl sok a kérdés, illetve ha nagyon láma vagyok... :)

Üdv

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Formula Oro K18 Brakeset | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Ez ennyiért ajándék, lehet inkább benevezek rá és kivágom az xt-t lomtalanításkor :)
Az xt 180-as adaptere és a tárcsa jó lenne ehhez?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Vágom, de eddig sehol nem találtam raktáron, a "rendelhetõ" pedig itthon sokszor azt jelenti: "lehet reménykedni hogy idén bejön":)

Ez még a régi (2008 elõtti) XT, de ha új slx vagy xt kart találnék, azzal is kibékülnék.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy darab fekkart is lehet venni kulon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F