Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

P5yi

P5yi

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Épp ellenkezõleg, a tárcsa a megfelelõ az egy Hayes nem tudom mi.. hawerom bringáján volt. Inkább ez a bizbasz az eldobni való 500 Ft-omba került anno. Majd meggyártom valahogy, úgyis gipszbe van még a kezem :D
Aki bújt, aki nem, megtekerem, mer’ azé’ van pedál a biciklimen...:P

P5yi

P5yi

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Ez egy olyan kütyü, hogy a hátsó agyra a lánckeréksor helyére lehet feltekerni és elõre ezzel lehet tárcsát rakni, csak nekem nem jött össze a lyukak miatt :D

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
road-os változattal esetleg.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.680 hozzászólás

Cantilever fékkar ( 92-95 XTR ) kontra mechanikus tárcsafék ( Avid BB7 ) próbálkozott már valaki? Érdekelnének a tapasztalatok. Lehet-e?

Halott ötlet ! Nem fog mûködni. Túl keveset húz a canti fékkar.
Ha jót akarsz, ilyen kart veszel hozzá: Avid SD 7 fékkar teszt, kerékpár, bicikli, ár
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en csak arra tudok tippelni hogy ez valami kinai bringarol jott le, ahol a gyartot nem erdekelte a szabvany, csak gyartott 6lyukas agyat meg hozza valo tarcsat. szal amivel jott azzal kompatibilis, semmi massal nem.

az agy ami a kepen van gondolom megfelelo meret, ahhoz vennek egy standard meret szerint keszult tarcsat. ezt pedig ivesen vall folott elfelejtenem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ez milyen agyra passzol?

P5yi

P5yi

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Helló, kérdésem a következõ: az alábbi átalakítóhoz lehet féktárcsát kapni, vagy rám sóztak egyet amit nem tudok használni? A lyuktávolság 24 mm az én tárcsám pedig nem passzol rá. Boltba nem kaptam másik átalakítót, mert kifogyott, egy másik agyat pedig nem szeretnék venni jelenleg.
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

okiman

okiman

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Cantilever fékkar ( 92-95 XTR ) kontra mechanikus tárcsafék ( Avid BB7 ) próbálkozott már valaki? Érdekelnének a tapasztalatok. Lehet-e?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Most hogy lefotóztam, vettem csak észre, hogy 2009/12-es tesztem van...na mindegy, azért itt van:
bike_fekteszt_09_12.ZIP

Köszi szépen

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Most hogy lefotóztam, vettem csak észre, hogy 2009/12-es tesztem van...na mindegy, azért itt van:
bike_fekteszt_09_12.ZIP
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Köszi Vitti. Csak ennyi érdekelt.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Nekem megvan. Megnéztem, nem szerepelt túl fényesen, az adagolhatóság még elmegy, de 160-as és 180-as méretben a fékerõ elég gyenge (szinte csak a deore tudta alulmúlni), és a "Standfestigkeit" is borzalmas (ez gondolom a hosszú lefeléknél gond). A 100 EUR-al olcsóbb Formula RX is mindenben jobb nála, a The One pedig agyonveri, hasonló áron :)

Ha kell lefotózom és elküldöm valahogy a cikket.

Engem érdekelne, légyszíves küld már el a blade87@freemail.hu ra

Köszi szépen

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Nekem megvan. Megnéztem, nem szerepelt túl fényesen, az adagolhatóság még elmegy, de 160-as és 180-as méretben a fékerõ elég gyenge (szinte csak a deore tudta alulmúlni), és a "Standfestigkeit" is borzalmas (ez gondolom a hosszú lefeléknél gond). A 100 EUR-al olcsóbb Formula RX is mindenben jobb nála, a The One pedig agyonveri, hasonló áron :)

Ha kell lefotózom és elküldöm valahogy a cikket.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Megvan valakinek a 2010/12 Bike tárcsaféktesztje? Igazából az XTR eredményei érdekelnének. Jöhet privát is. Csak a lényeg kellene. Köszi.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A szervizes szerint lehet h hengert kell benne cserélni. Majd kedden megyek érte. Azért kíváncsi vagyok a te receptedre is.:)

Nálam azért jött ki, mert lett egy új kerék és nem ugyanott van a tárcsa. (Az elsõnél hanyagul lett beállítva és a henger oda pozicionált). A féktest teljesen szélsõ pozíciójában az egyik fékpofa közelebb állt a tárcsához, a másik oldalon a tárcsa szinte a féktestbe ért (tehát alátétezésnek, további állításnak nem lett volna értelme). Hayes Stroker Trail fékeim vannak, de gondolom a tiéd is hasonló, az elv a lényeg.

Többször visszanyomtam a kijjebb álló hengert, felszerelt fékkel betettem egy mûanyag kártya hézagolást a kijjebb álló henger és a féktárcsa közé (mivel visszanyomtam, nagy volt a hézag eleve), úgy húztam a fékkart, majd anélkül. Hiába, a henger mindig visszatalált az eredeti helyére. A kijjebb álló hengert két kábelkötegelõvel (visszanyomott állapotban, kiszerelt fékpofákkal) a féktesthez kötöttem, majd nagyon óvatosan mûködtettem a fékkart (maximum két rövid pumpálás), hogy az ellenkezõ oldali hengert nyomja ki (ezzel nagyon kell vigyázni, mert ki is jöhet teljesen és elfolyik az olaj). Ekkor úgy nézett ki, hogy a kábelkötegelõvel rögzített kijött 1-2mm-t, a másik teljesen. Újra visszanyomtam a "kijebb álló" (ekkor éppen beljebb) hengert, a másikat csak annyira, hogy elférjen a tárcsa. Felszereltem a féktestet a helyére (leszorított csavarokkal), beállítottam a tárcsa közepére és közé tettem a Hayes fékbeállítómat (ez két vékony fémlemez, de enélkül is mûködött volna), elõször így pumpáltam a fékkart majd enélkül. Úgy beálltak a dugattyúk, hogy semmit nem kellett állítani, véglegesre szorítottam a csavarokat, tökéletes. (A cél az volt, hogy a kijjebb álló dugattyú kerüljön beljebb.)

asad1

asad1

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Nekem va volt egy pont ilyen. Ha ott sem tudják beállítani, megírom a receptet. :)

A szervizes szerint lehet h hengert kell benne cserélni. Majd kedden megyek érte. Azért kíváncsi vagyok a te receptedre is.:)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Próbáltam állítani azon is kevés sikerrel. Hát azt hiszem inkább elviszem szervizbe. Köszi a válaszokért.

Nekem va volt egy pont ilyen. Ha ott sem tudják beállítani, megírom a receptet. :)

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Alligator hydraulikus fékbowden csõ vázhoz rögzítõ adapter

Ahh ez az!! Ez kell nekem!! Köszönöm!!! Ez lehet a hivatalos neve is? Vagy van más neve is ennek?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás
Alligator hydraulikus fékbowden csõ vázhoz rögzítõ adapter

felülrõl a nyolcadik, itt:
alkatrészek | ecobike kerékpár webshop

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy hogy hívják azt az "alkatrészt",amit a váz "bowdenrögzítõ szeméhez" kell egy apró csavarral hozzáfogatni,s amibe bele lehet pattintani a hidrulikus csövet,magyarán így ezzel tudom a vázhoz rögzíteni a csövet. (nem arra a mõanyag bepattintható u alakúra gondolok)
Tud valaki segíteni? Bocs a hülye megfogalmazásért,de remélem értitek mit szerettem volna,és mit keresek!