Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2011. July 14. - 18:55
...ezt a cincog-nem cincog dolgot én sem értem. Nem tudom hol bringáztok, de én ha elindulok tekerni, akkor a megfelelõ sebességre, ívre, az akadályokra figyelek. Ha esetleg annyira elunnám magam terepen, hogy a tárcsafék hangjaira hegyezném a fülem, akkor sem hallanék semmit, mert a gumi morgása, a szél süvítése, vagy a saját zihálásom tutira elnyomja azt. Igen, ha kormányra rakom a gépet és megforgatom a kereket, akkor van egy két pont, ahol hallani a tárcsa és a fékpofa érintkezését, de mivel középen van a tárcsa, tojok rá. Amúgy Avid Juicy 7-rõl van szó és lehet, hogy csak mázlista vagyok.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. July 14. - 17:53
na jo de te a forumozok kb masfel szazalekat kepviseled. a tobbsegunk csak turazgat meg ilyenek ahogy en is. de a hype meg a dolgok tulbonyolitasa az vilagbajnok szinten megy...
Mire érteted azt h bonyolít a HOPE?
Huhh ez jó magyaros lett:)
Posted 2011. July 14. - 17:49
Posted 2011. July 14. - 17:34
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. July 14. - 17:32
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2011. July 14. - 17:29
Posted 2011. July 14. - 16:21
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. July 14. - 15:33
Posted 2011. July 14. - 15:30
iden amilyen szaraz az ido, sokkal tobb gondot okoz a sok por, mint a sar tavaly. tobbet tisztitom a bringat, mint elotte.
Posted 2011. July 14. - 15:16
meg takaritsatok a kulloanyak szelerol az oxidaciot is fogpiszkaloval.
Milyen fék az, aminél nincs szükség soha a dugattyúk letakarítására és átkenésére? Oszd meg velünk. Szívesen váltok.
Posted 2011. July 14. - 14:22
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. July 14. - 13:40
Fültisztítót bemártani kis h.mû olajba és a dugattyú peremén körbekenni!
Eddig nálam csak használt!
Posted 2011. July 14. - 13:34
És szerinted a por, a kosz, nem idegen anyag? Csak mert mind szépen megülhet a tömítéseken.
De csak minél jobban van kenve, annál jobban rátapad. Arra gondoltam mint "idegen anyag", hogy a fékfolyadékkal nem jó ha más keveredik és bekerül a rendszerbe (igaz, nagyon kis mennyiség, de akkor már másnak is árthat), illetve a dugattyút is kikezdheti, ha olyan. Ha nekem lenne ilyen gondom biztos, hogy elõször vízzel tisztítanám, ha nem segít, fékfolyadékkal átitatott roggyal vagy fülpiszkálóval.
Szerk.: Ha a fékfolyadék ásványi olaj alapú és hasonló olaj kerül rá (mûszerolaj ?), gondolom nem lesz nagy kár belõle, de az eredeti a biztos, szerintem.
Posted 2011. July 14. - 13:15
idegen anyag szerintem nem szerencsés
És szerinted a por, a kosz, nem idegen anyag? Csak mert mind szépen megülhet a tömítéseken.
Posted 2011. July 14. - 12:13
Azért néha nem árt valami híg olajos ronggyal áttörölgetni, a beégett fékpor csúnyán megakaszthatja.
Nekem még nem volt rá szükség, de inkább valami semlegessel törölném, ami leviszi a szennyezõdést és utána elpárolog, tiszta vízzel, utána levegõvel kifújnám, kiszárítanám, akkor nem viszi be a rendszerbe. Vagy ugyanolyan fékfolyadékkal, ami benne van, idegen anyag szerintem nem szerencsés.
Autónál volt olyan gondom, dobféknél, hogy bármit csináltam egy idõ után ráfogott a fék, többször lettek dugattyúk, fõfékhenger, fékcsövek cserélve és nem javult. Szerintem eleve gagyi minõségû volt a fékhenger, hiába szedtem szét kitisztítani, egy idõ után ez lett. A dugattyúk nem álltak vissza a helyükre. Próbáltam kenni, de nem javult, többet ártottam vele, csak beszedte a fékport mégjobban.
Posted 2011. July 14. - 11:36
Hogy érted a dugattyúk kenését? Keni azt a fékfolyadék. Kenés esetén maximum ugyanazzal a fékfolyadékkal, ami benne van, de mi értelme? Idegen anyag többet árt neki (gépzsír pl. marja a gumit) plusz utána beleragad a por és az teszi tönkre.
Azért néha nem árt valami híg olajos ronggyal áttörölgetni, a beégett fékpor csúnyán megakaszthatja.
Posted 2011. July 14. - 10:24
Igaz hogy az Avidok pontatlanok és sûrûn beleérnek a tárcsába! Viszont egy (szakszerû) légtelenítés sokat segít rajta! És persze elengedhetetlen a folyamatos tisztítás és a dugattyúk kenése! És ez az összes olajos fékre igaz!
Hogy érted a dugattyúk kenését? Keni azt a fékfolyadék. Kenés esetén maximum ugyanazzal a fékfolyadékkal, ami benne van, de mi értelme? Idegen anyag többet árt neki (gépzsír pl. marja a gumit) plusz utána beleragad a por és az teszi tönkre.