Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2011. július 21. - 20:22

Írta 2011. július 21. - 20:15

sziasztok!
segítséget kérek fékcseréhez.
Shimano BR-M486 fékem van jelenleg, de valami izmosabbra lenne szükségem, nem érzem elégnek a fékerõt.
amiket kinéztem:
ez
ez
esetleg ez
elõre is köszönöm ha segítetek választani.
lenne még valakinek véleménye? nem igazán tudom eldönteni ezt a fék kérdést...
még ezt is nézegetem. de van egy shimano slx is ugyanennyiért, az új... nehéz döntés.
Írta 2011. július 21. - 18:18

utóbbira tippelek, az xt is mindig ezt csinálja légtelenítés után. annyi kis fedél-csücsök-illesztés és egyéb van rajta, hogy esélytelen szárazra törölni.
ugy legyen

Írta 2011. július 21. - 17:35

lehetseges, hogy rossz helyre ment a roppantogyuru es mellette ereszt (csak nem a cso fele, hanem a fekkar iranyaba)? a masik tipp, hogy a beleomlott olaj lassan "oszlik" szet, telonal meg rugos tagnal is volt mar hasonlo, hogy rendesen mukodott de megis jott vhonnan olaj, aztan abbahagyta.
Írta 2011. július 21. - 16:59

most látom tied a magura

Írta 2011. július 21. - 16:42

Nem írtam, hogy hülye vagy. Ha nem tudsz németül (én sem tudok), akkor ctrl+c -> .:: webforditas.hu ::. - Online fordítószolgáltatások - MorphoLogic -> ctrl+v és kb. megvan minden, amit keresel. Elnézést, ha esetleg megsértettelek! Legközelebb nem fórumozok, ha idegbajos vagyok
Az meg hogy mit, attól függ mire. Ha szeretnéd, hogy jól fogjon, szerintem az RX is elég. Ha nem zúzósabb szakágban vagy, akkor felesleges lehet a Code. Nehéz, mondjuk tény, hogy fog is. Elixir az passz. Nem próbáltam, sose fogtam még (debreceni DH-s ösmerõs örömmel használja). Én inkább az RX felé hajlanék a helyedben. Még egy Magura Marta-t ajánlanék a figyelmedbe, nem ok nélkülTárcsával, új enduro pofákkal (elég jót harap vele), ready-to-ride
leginkább sima xc, nem verseny, a súly nem számít. de rendesen meg szoktam küldeni a bringát lejtõkön, én is vagyok 85kg, 13kg a bicaj, szóval vagyunk ketten majdnem egy mázsa. ezért kell a jó fék, ami hatvan-hetvenes tempónál is komolyan megfog. legutóbb majdnem elszálltam egy kanyarban, ezért született a döntés, hogy jobb fék kell.
Írta 2011. július 21. - 16:17

ott van a kepen hogy mi van benne.
meg oda is van irva
- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad) [fek, feltoltve, legtelenitve]
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert) [mugyantas fekpofakkal]
- ohne Bremsscheibe [tarcsa nelkul]
- ohne Bremsadapter [adapter nelkul]
enyemben metal betet volt

Írta 2011. július 21. - 15:10

nem kell ez a hangnem, nem vagyok hülye, én láttam mi van benne, erre beírja valaki, hogy csak tárcsa adapter nélkül. a három közül te melyiket vennéd? avid elixir, code, vagy a formula?
Nem írtam, hogy hülye vagy. Ha nem tudsz németül (én sem tudok), akkor ctrl+c -> .:: webforditas.hu ::. - Online fordítószolgáltatások - MorphoLogic -> ctrl+v és kb. megvan minden, amit keresel. Elnézést, ha esetleg megsértettelek! Legközelebb nem fórumozok, ha idegbajos vagyok

Az meg hogy mit, attól függ mire. Ha szeretnéd, hogy jól fogjon, szerintem az RX is elég. Ha nem zúzósabb szakágban vagy, akkor felesleges lehet a Code. Nehéz, mondjuk tény, hogy fog is. Elixir az passz. Nem próbáltam, sose fogtam még (debreceni DH-s ösmerõs örömmel használja). Én inkább az RX felé hajlanék a helyedben. Még egy Magura Marta-t ajánlanék a figyelmedbe, nem ok nélkül

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2011. július 21. - 14:14

tarcsak, adapterek nelkul.
ha így írod:
"tárcsák ÉS adapterek nélkül" akkor érthetõ lett volna. most jöttem rá mit akartál írni

Írta 2011. július 21. - 14:13

Könyörgöm, a KÉPEKEN is rajta van, hogy mit tartalmaz, de alá is oda van írva. BENNE VAN a fékkar, a nyereg, készre szerelve. OHNE Tárcsa és adapter.
- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad)
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert)
- ohne Bremsscheibe
- ohne Bremsadapter
nem kell ez a hangnem, nem vagyok hülye, én láttam mi van benne, erre beírja valaki, hogy csak tárcsa adapter nélkül. a három közül te melyiket vennéd? avid elixir, code, vagy a formula?
Írta 2011. július 21. - 13:11

meg oda is van irva
- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad) [fek, feltoltve, legtelenitve]
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert) [mugyantas fekpofakkal]
- ohne Bremsscheibe [tarcsa nelkul]
- ohne Bremsadapter [adapter nelkul]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. július 21. - 13:11

fékkarok sincsenek benne?
Könyörgöm, a KÉPEKEN is rajta van, hogy mit tartalmaz, de alá is oda van írva. BENNE VAN a fékkar, a nyereg, készre szerelve. OHNE Tárcsa és adapter.
- 1 x Scheibenbremse Shimano SLX BR-M666, montagefertig befüllt und entlüftet (Vorderrad oder Hinterrad)
- 1 Paar Bremsbeläge Shimano F01S Resin (montiert)
- ohne Bremsscheibe
- ohne Bremsadapter
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2011. július 21. - 12:55

Írta 2011. július 21. - 12:17

Írta 2011. július 21. - 11:57

Írta 2011. július 21. - 11:34

Írta 2011. július 19. - 08:50

arn: múltkor nem ilyen bödönt kerestél? Shimano Bleed Kit M575 | Buy Online | ChainReactionCycles.com Mer' ez 4 fontért igen lúf*sz áron van. M575-höz írja, de egy ebay-es szövegben találtam ezt: Will work on 2012 Shimano XTR M988/M985, XT M785, SLX M666, Deore M596/M575/M445 és kinézetre ugyanaz a légtelenítõ bödön. Shimano XTR M988 M985 XT M785 SLX M666 Brakes BLEED KIT | eBay (persze itt olajjal adják)
de... ennyit siman meger persze

Írta 2011. július 19. - 08:05