Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nekem úgy tûnik a képekrõl, hogy az SLX nem monobody, hanem 2 darabból van.
Benéztem, a képeken az XT is 2 darabból van összerakva.:P

a bikecomponents kepei alapjan en nem latok erdemi elterest.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
meg a tesztértékek is ütnek. már csak az ár a kérdéses...
mondjuk sokat elmond a betétválasztás... SwissStop

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ha már itt vagy...:) Az új XT és SLX féknyergek között van valami különbség? Külsõre nagyon egyformának tûnnek...

Nekem úgy tûnik a képekrõl, hogy az SLX nem monobody, hanem 2 darabból van.
Benéztem, a képeken az XT is 2 darabból van összerakva.:P

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Súlyosan néz ki, fõleg a tesztgép, ahogy izzik benne a tárcsa. :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
csak ugy erdekességként: Brakeforceone
Brakeforceone | Home addig is SLX :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

roviden? szerintem egy uj szintet allit fel kategoriajaban biztosan, de lehet feljebb is. igazi "egyujjas" fek, finoman adagolhato, nagy tartalekokkal. a gyori "hegyekben" (amik tudvalevoleg nem leteznek) nem nagyon lehet oket megnyaggatni, majd ha a bakonyba eljutok, majd ott. mar most is brutalisan fog.

Kell :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Komfortosság, fékerõ, állíthatóság, minden jöhet :) Jut eszembe, mi volt a csomagban? Ahogy látom adapter és tárcsa az nincs, de adtak hozzá minden ilyet?

roviden? szerintem egy uj szintet allit fel kategoriajaban biztosan, de lehet feljebb is. igazi "egyujjas" fek, finoman adagolhato, nagy tartalekokkal. a gyori "hegyekben" (amik tudvalevoleg nem leteznek) nem nagyon lehet oket megnyaggatni, majd ha a bakonyba eljutok, majd ott. mar most is brutalisan fog.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
tünet: néhány hetes porosodás után xt fék nem akar fogni hátul. semmiféle látható cucc nincs sem a betéten, sem a tárcsán. féktisztítóval próbálkoztunk, semmi. ha nedves lett picit a tárcsa, úgy egy hangyaf.sznyit jobban fogott. betétet rezsóra segíthet?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ha már itt vagy...:) Az új XT és SLX féknyergek között van valami különbség? Külsõre nagyon egyformának tûnnek...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Arra mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy a régi SLX nyereggel kompatibilis-e az új SLX fékkar. Valaki?

a hivatalos válasz: nem
gyakorlatilag: igen.
az új fékkaros fékeken az a kis réz pöcs amit a fékvezetékbe dugsz más formájú és más átmérõjú (belül) emiatt változik a fék viselkedése. kipróbáltuk az új XTR-t régi pöcökkel, mûködik, de nem az igazi.
de mondom, össze lehet rakni fizikailag, a csavar ugyanaz, a fékcsõ hasonló.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Arra mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy a régi SLX nyereggel kompatibilis-e az új SLX fékkar. Valaki?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
teljesen mas az egesz...

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Rob

van különbség a régi és az uj SLX (XT) féknyereg kozt vagy csak a kar? Lehet külön kart kapni? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Komfortosság, fékerõ, állíthatóság, minden jöhet :) Jut eszembe, mi volt a csomagban? Ahogy látom adapter és tárcsa az nincs, de adtak hozzá minden ilyet?

pont ahogy a kepen, izleses kis dobozban :) kabelt roviditeni ennyi kell (meg ket fecskendo, olaj, es egy darab cso). a bikecomponentsen mindig sajat kepeket csinalnak, ahogy ok kapjak.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

majd ma tekerek vele egyet, aztan leirom a velemenyem - vagy milyen tesztre gondolsz?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
chainen fontban is dragabb, mint nemeteknel euroban :) mint ahogy a shimanonal lenni szokott.

xt - kb 30g elony meg nyomaspontallitas. elvileg ennyi, ranezesre is ugyanaz, illetve az slxben is van "vakcsavar" a nyomaspont helyen (poen lenne, ha kicserelve az is mukodne). az xtben engem inkabb a nyers szin vonzana... baromi dogos. a masik, hogy nemeteknel olyan xtt arulnak, ami nem bordas pofakkal jon (elvileg kisebb fekero es rovidebb elettartam). jelenleg metalos betetekkel adjak, ami szerintem nekem evekig jo lesz a korabbi femes pofakbol kiindulva :)

Shimano SLX Scheibenbremse BR-M666 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE
Shimano XT Scheibenbremse BR-M785 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

majd ma tekerek vele egyet, aztan leirom a velemenyem - vagy milyen tesztre gondolsz?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

bikecomponentsrol, de van az bikediscountnal es az actionsportsnal is.

Valamint a Chain-en is van immáron, de "vérlázítóan" olcsó a bike-component-en :)

Eléggé elgondolkodtató, mert baromi jó áron van és nekem nagyon bejön külsõre is. A chain-en ~6000 forint a különbség az XT és az SLX között, amibõl pont kijönne még a tárcsa is. Tudom, még túl sok tapasztalat nincs, de megéri vajon az a plusz 6e? Az SLX és az XT féknyergek között egyébként mi a különbség? Kívülrõl nem sokat látni és már az elõzõ szériáról is többen írták itt, hogy borzalmas fékerõt tud produkálni.

arn: esetleg egy tesztféleséget tudnál majd prezentálni? ;)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nekem a PM állandóan elmászott a fékezésektõl. Ha meg túltépem, a villában lévõ menetet kockáztatom. Én most elõl PM, hátul IS rendszerrel megyek, s a hátsó IS-el soha nincs ilyen jellegû problémám. Beállítani EGYSZER macerás volt - ja és meg kell tanulni a kereket ugyanoda visszarakni. Számomra szürreális, hogy a PM féket használók többsége erre képtelen, s mindig inkább a féknyerget állítja a ferdén berakott kerék után. Mostanában menetrögzítõvel teszem fel a PM rendszert is, s emiatt a lehetõ legminimálisabbra csökkentem a kicsavarás-beállítások számát.

Hát azt megnézném. Nekem ez még sohasem jött össze, mindig szemre és sokadik próbálkozás után lett csak jó. :) Ez csak elméletben mûködik, no meg a youtube videókon.

Nézd el nekem, de nem fogok egy szerelõ állványt ezért elcipelni valamelyik versenyre azért, hogy bebizonyítsam, de szerintem a Shimano szervizesek szívesen bemutatják neked! Azért mert én nem tudok megoldani egy több ismeretlenes egyenletet nem gondolom legendának ha valaki megoldja!:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
bikecomponentsrol, de van az bikediscountnal es az actionsportsnal is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.094 hozzászólás
köszi! honnan rendelted?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"