Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

Tárcsaféket még annyira sem kell macerálni...:)

Rendicsek :)

Olvastam, hogy a Roundegon tárcsák jók voltak, csak hajlamosak voltak a túlhevülésre. Ez mit jelent? Csökkent a fékerõ, megégette a fékpofát, vetemedett a tárcsa?

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Tárcsaféket még annyira sem kell macerálni...:)

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Sziasztok,

BB7-es tárcsa fékem van (e:185 h:160) G2 Cleansweep tárcsákkal. Kell-e a tárcsákat tisztítnai valamivel, és ha igen, akkor milyen idõközönként. Legtöbször ha tehetem terepen megyek. Sár nem igazán, de por az mehet rá. Vagy tisztítja az magát fékezéskor?

Korábban V fékem volt, azt különösebben nem maceráltam (mármint a felnit) tisztogatással.

Ha esetleg láma kérdés, még ne lincseljetek meg.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Amit a teleszkópoknál használnak (izopropilalkohol), az valószínûleg jó lenne, mert a glikolos rendszer tömítéseit nem bántja.
A DOT-os fékfolyadékokkal elegyedik, könnyen kimosható lesz vele. Persze ha az a trutymák valamilyen szilikonzsír, akkor sokkal jobb a szétszedés és takarítás, mert azt nem olyan egyszerû kimosni (sok oldószer kell hozzá)...szétszedés nélkül, meg amit bringavarázs is írt, gyakori csere, aztán csak elfogy.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem széria volt.
2 éve eladott bringák szép sorban jönnek ezzel a hibával...olajat eltettem, tisztán látszódnak benne kis túrószerû darabok.
Olyan szinten bele van állva, hogy ha megtolom alul fecsivel izombó, se moccan felül semmi.

es mit csinalsz vele? nem lenne erdemes atmosni vmi zsiroldoval? aztan utana bele az olajat...
amugy nem vmi kulon kenes? pl zsir vagy ilyesmi? ami eltero viszkozitasu, es ennyi ido alatt "elfaradt".

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás

ha esetleg sram valtokarod van, akkor rogzitheted a formula fekkar bilincsere direktbe oket

Majdnem. ;-) SLX.
;) breeze :mad:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Másik hibája hogy a váltókarok a fékkartól nehezen kezelhetõek.

ha esetleg sram valtokarod van, akkor rogzitheted a formula fekkar bilincsere direktbe oket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás

Nem széria volt.
2 éve eladott bringák szép sorban jönnek ezzel a hibával...olajat eltettem, tisztán látszódnak benne kis túrószerû darabok.
Olyan szinten bele van állva, hogy ha megtolom alul fecsivel izombó, se moccan felül semmi.

Megerõsítem. Magától elindul, ráfog, nyekereg. Nekem ma épp. Kösz a tippet, nem tudtam mi az oka. :-)) Most már igen. Másik hibája hogy a vàltókarok a fékkartól nehezen kezelhetõek.
;) breeze :mad:

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Persze.
Hétfõn felrakom.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Nem széria volt.

Az nem gyenge. Az olajról majd tudsz pár fotót lõni? Pusztán kíváncsiságból ;) Köszi!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nem széria volt.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Valami gebasz biztos van vele, mert már sorban a 4.-nek ez a hibája. Nem írtam le õket csak azt mondtam, hogy sûrû olajcserét igényel. Ne lehúzni akarom, tapasztalatokat mondok.
Sõt, úgy emlékszem itt a fórumon is említette már valaki...

Érdekes, azért majd kíváncsiságból kicserélem majd az olajat asszonykáéban és megnézem, hogy az is olyan e. De tény, nem ragad be az övé. Lehet hibás szériát kaptál ki?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Én ennek az ellenkezõjét tudom bebizonyítani neked. Asszonykámnak ORO K18-a van még eredeti olajjal, pofákkal, stb. és semmi, de semmi baj nincs vele. Itózs kollégának RX és ORO fékjei vannak, azokkal sincs semmi baj sõt, olyan helyen sem fõtt fel (40-41°-os lejtõ), ahol a többi fék simán elment, valamint a feleségének is egy karbon fékkaros formulája van (nem tudom fejbõl a pontos típust, de talán The One), plusz még egy itteni cimborának is RX-e van és neki sem volt semmi baja vele. Nem írnám le õket, szerintem piszok jó fékek. Ha nem lett volna ilyen jó áron az SLX, akkor igencsak ORO K18-ba ruháztam volna ;)

Valami gebasz biztos van vele, mert már sorban a 4.-nek ez a hibája. Nem írtam le õket csak azt mondtam, hogy sûrû olajcserét igényel. Ne lehúzni akarom, tapasztalatokat mondok.
Sõt, úgy emlékszem itt a fórumon is említette már valaki...

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Remélem minél hamarabb!

Ez már végre használható belsõ kialakításnak tûnik, kár volt az elõzõért.
Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
2012es Avid fékek mikortól kaphatók?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert is csodalkoztam, mert mindenutt szeretik oket. mindenesetre a 775os xt utan en biztos voltam benne, hogy a kov fekem is shimano lesz.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

korabban mennyit szemeztem a formula fekekkel, de amiket irogatsz gyakorlati tapasztalatokat vele kapcsolatban (ciripel, etc), mar nem banom, hogy sose kezdtem ki vele.

Én ennek az ellenkezõjét tudom bebizonyítani neked. Asszonykámnak ORO K18-a van még eredeti olajjal, pofákkal, stb. és semmi, de semmi baj nincs vele. Itózs kollégának RX és ORO fékjei vannak, azokkal sincs semmi baj sõt, olyan helyen sem fõtt fel (40-41°-os lejtõ), ahol a többi fék simán elment, valamint a feleségének is egy karbon fékkaros formulája van (nem tudom fejbõl a pontos típust, de talán The One), plusz még egy itteni cimborának is RX-e van és neki sem volt semmi baja vele. Nem írnám le õket, szerintem piszok jó fékek. Ha nem lett volna ilyen jó áron az SLX, akkor igencsak ORO K18-ba ruháztam volna ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Meg kevesbe kopik. majd telen kiderul, hogy szigetel. mindenesetre szep toluk, hogy ezen a szinten.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen, kerámia blabla jobb hõszigetelés
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az uj shimano slxnel a dugattyuk anyaga micsoda? keramia?

Röviden: kinek Formula ORO K18-a van, MINDENKÉPP sûrûn cseréljen benne olajat.
Marhára be lehet nyalintani vele az életet.
Nem tudom mi okból ( vizesedés, vagy az elején sok szilikon zsírt kennek bele) betúrosodik a dot benne.
Mindent eltömít.
Hibajelenség: fékkar csak kevéssé behúzható, pofák folyamatosan ráfognak a tárcsára.

korabban mennyit szemeztem a formula fekekkel, de amiket irogatsz gyakorlati tapasztalatokat vele kapcsolatban (ciripel, etc), mar nem banom, hogy sose kezdtem ki vele.