Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

nem csak Robnak van hanem nekem is :) csak az e kérdés hogy mekkoráról mekkorára. HA Robnak ment mint bolti raktárkészlet kérdés akkor írj neki inkább privibe ;)

privit nem fogad,max mailt.úgy kérdezem, Shimano létezik-e itthon

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
nem csak Robnak van hanem nekem is :) csak az e kérdés hogy mekkoráról mekkorára. HA Robnak ment mint bolti raktárkészlet kérdés akkor írj neki inkább privibe ;)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Rob,van olyan adapteretek amivel PM villára lehet tenni IS féket?

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Na végül megoldódott a probléme szemmarás nélkül, a "szak"szervízben nem ütötték bele rendesen az ipari csapágyat a kerékbe+a porvédõ gumicsot fordítva rakták vissza, ebbõl adódott az 1 milis difi. Már úgy fog mint állat :) Köszönöm mindenkinek a tanácsát.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Tárcsát, betétet, esetleg felnit , zsírtalanítani, áttörölni, ezzel szoktam:

ALKONEK VMENTES SPIRITUSZ 1 L | Hgt, oldszer, festkmar | Specilis hgt, Palma lemos | Khzy Tradci Kft. olcsó, jó.
Felületi mocsokra jó, de ha már beivódott tényleg "sütni" kell.
Teleszkóp tisztításnál is segített már ki izopropil helyett.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sziasztok! Akkor mi a teendõ (azon kívül, hogy többet oda nem megyek), ha az okos szervízes emberek a komplett bicikli átvizsgálásnál olyan ügyesen olajozták a láncot, hogy azóta nem fog szinte semmit a hátsó fémes tárcsafék? Próbáltam már tárcsatisztító folyadékkal,de semmi
. Van valami speckó vegyszer, ami lekapja az olajat a betétrõl, tárcsáról? Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv, Levi

égesd ki. én rezsóra raktam az xt betétjét, mert a néhány hetes pihenõ alatt, míg nem volt vázam, valamit összenyalt és hiába húztam, ohne fékhatás, csak melegedés és visítás. kiégetés után tökéletes lett.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Akkor mi a teendõ (azon kívül, hogy többet oda nem megyek), ha az okos szervízes emberek a komplett bicikli átvizsgálásnál olyan ügyesen olajozták a láncot, hogy azóta nem fog szinte semmit a hátsó fémes tárcsafék? Próbáltam már tárcsatisztító folyadékkal,de semmi
. Van valami speckó vegyszer, ami lekapja az olajat a betétrõl, tárcsáról? Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv, Levi

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
A Magurának meg a gyári tárcsái vastagabbak, mint a többi gyártóé :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

majdnem minden utángyártott vastagabb mint gyári

A formulánál én is szívtam ezzel, a kopott tárcsa volt rá a megoldás :) .

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

olyan van, hogy az utángyártott pofát úgy megpakolták, hogy éppenhogy befér közé a tárcsa?
stroker trail, zoggie fémes

a pofák felülnek a féktest peremén, tuti nincs túltöltve. gyakorlatilag állóra van fékezve a kerék.

majdnem minden utángyártott vastagabb mint gyári
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

...függõlegesen támaszkodom rá - rá van szigszalagozva a lábamra egy vízmérték -, nem nyeklik. Nem izomból, teljes súllyal. Szerintem a tengely keresztmetszete kör alakú, a papucs kialakítása szintén. Ha nyomom fentrõl - nem tudom jobban megfogalmazni - akkor szerintem a tengely érintõje egybe fog esni a papucséval.

Közel s távol nincs töredéke gyakorlatom és tapasztalatom annyi, mint nektek; így csináltam eddig, egyszerû a dolog, mûködött. Eddig... De mióta párom bicaján ezekkel az Elixir 5-ös fékekkel bíbelõdök, minden eddigi parasztlogikám dugába dõlni látszik. Fék beállítva, kerék kivesz egy szállítás erejéig, visszarak, és már súrol is a tárcsa. Nem baj, gyorszárakkal játszadozom kicsit, nagyjából OK. Aztán 20-30 km és berezonál a hátsó tárcsa. Oké, szerelõállványra bicaj fel, fék beállít, minden pöpec. Aztán ismét kezd rezonálni. Nézem, s mit látok!? Látványosan elmásznak a dugattyúk pont az ellenkezõ irányba, mint amerre kicsit állítgattam. Na erre varjatok gombot! Nyavalyás egy hiszti-fékek ezek az Avidok is! :-) (Bezzeg a jó öreg Magura Louise-om!...)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
köszi, reméltem, hogy nem én vagyok a helikopter hozzá. akkor csak erõ kell :D

és azt jól sejtem, hogy a tükörsimára és fényesre égetett fémes már sose lesz igazi és kuka?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Nekem ugyan ez volt a szopattyú az új BBB betéttel! A dugattyúkat kicsit megjárattam, 1 hétig használtam és jó lett!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
olyan van, hogy az utángyártott pofát úgy megpakolták, hogy éppenhogy befér közé a tárcsa?
stroker trail, zoggie fémes

a pofák felülnek a féktest peremén, tuti nincs túltöltve. gyakorlatilag állóra van fékezve a kerék.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Szia!
Ha már a légtelenítésrõl beszélünk! Csak légtelenítõ csavart Juicy-ba nem tudod honnan tudok beszerezni?Mivel a szett elég nevetségesen drága!

hát, én tudnék, de hogy te hol, az kérdés.
ha pesti vagy, javaslom haladj be a boltba ahova jársz, kérd meg õket, hogy szerezzenek. Lehet.
...látom már. Nem vagy.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
köszi. erre gondoltam.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
az 5-ös a szilikon bázisú a 3, 4, 5.1 glikol bázisú.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

A Formula DOT olajos, abból is only 4 -amit egyébként nemértek, ha 5.1-et rakok bele akkor..?! - Az Olaszsága nekem tetszik, legalább egyedi, bár ha az autóikból indulunk ki, akkor valóban érhet meglepi.

...ebben nem vagyok biztos, de van amelyik szilikon bázisú, van amelyik nem. Nem jó keverni õket. Bár szerintem ha full átmosod, akkor nem lehet gond.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Szia!
Ha már a légtelenítésrõl beszélünk! Csak légtelenítõ csavart Juicy-ba nem tudod honnan tudok beszerezni?Mivel a szett elég nevetségesen drága!

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
A Formula DOT olajos, abból is only 4 -amit egyébként nemértek, ha 5.1-et rakok bele akkor..?! - Az Olaszsága nekem tetszik, legalább egyedi, bár ha az autóikból indulunk ki, akkor valóban érhet meglepi.