Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

igen,kcnc van 160-160 is.de ha bemegyek a kedvenc boltomba és rendelek,fog tudni hozni a nagykerbõl?akár 180 akár 203?

a jó boltban illik ilyennek készleten lennie :D
203 tuti van bent készleten, a 180 meg fejbõl nem vágom, hogy megjött-e, de max pár nap ha nincs.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

shimano-ból ilyenbõl csak 180-as és 203-as tárcsához való adapter létezik.
de állítólag kcnc-bõl van olyan is, ami 160-as tárcsával is használható. a shimano-nak nem volt ilyen sose.

igen,kcnc van 160-160 is.de ha bemegyek a kedvenc boltomba és rendelek,fog tudni hozni a nagykerbõl?akár 180 akár 203?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob,van olyan adapteretek amivel PM villára lehet tenni IS féket?

shimano-ból ilyenbõl csak 180-as és 203-as tárcsához való adapter létezik.
de állítólag kcnc-bõl van olyan is, ami 160-as tárcsával is használható. a shimano-nak nem volt ilyen sose.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Na végül megoldódott a probléme szemmarás nélkül, a "szak"szervízben nem ütötték bele rendesen az ipari csapágyat a kerékbe+a porvédõ gumicsot fordítva rakták vissza, ebbõl adódott az 1 milis difi. Már úgy fog mint állat :) Köszönöm mindenkinek a tanácsát.

áááááááááááááá: mondtam :)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

SHIMANO ADAPTER FÉKHEZ ELSÕ IS/PM 180mm - Bringa Butik Webáruház
vagy itt a többi Bringa Butik Webáruház
ha jol emlékszem 160-rol 160-ra nehezebb lesz :) a többi variáció könnyen beszerezhetõ

köszi,ezek szerint van :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
SHIMANO ADAPTER FÉKHEZ ELSÕ IS/PM 180mm - Bringa Butik Webáruház
vagy itt a többi Bringa Butik Webáruház
ha jol emlékszem 160-rol 160-ra nehezebb lesz :) a többi variáció könnyen beszerezhetõ

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

nem csak Robnak van hanem nekem is :) csak az e kérdés hogy mekkoráról mekkorára. HA Robnak ment mint bolti raktárkészlet kérdés akkor írj neki inkább privibe ;)

privit nem fogad,max mailt.úgy kérdezem, Shimano létezik-e itthon

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
nem csak Robnak van hanem nekem is :) csak az e kérdés hogy mekkoráról mekkorára. HA Robnak ment mint bolti raktárkészlet kérdés akkor írj neki inkább privibe ;)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Rob,van olyan adapteretek amivel PM villára lehet tenni IS féket?

Balie

Balie

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Na végül megoldódott a probléme szemmarás nélkül, a "szak"szervízben nem ütötték bele rendesen az ipari csapágyat a kerékbe+a porvédõ gumicsot fordítva rakták vissza, ebbõl adódott az 1 milis difi. Már úgy fog mint állat :) Köszönöm mindenkinek a tanácsát.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Tárcsát, betétet, esetleg felnit , zsírtalanítani, áttörölni, ezzel szoktam:

ALKONEK VMENTES SPIRITUSZ 1 L | Hgt, oldszer, festkmar | Specilis hgt, Palma lemos | Khzy Tradci Kft. olcsó, jó.
Felületi mocsokra jó, de ha már beivódott tényleg "sütni" kell.
Teleszkóp tisztításnál is segített már ki izopropil helyett.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Sziasztok! Akkor mi a teendõ (azon kívül, hogy többet oda nem megyek), ha az okos szervízes emberek a komplett bicikli átvizsgálásnál olyan ügyesen olajozták a láncot, hogy azóta nem fog szinte semmit a hátsó fémes tárcsafék? Próbáltam már tárcsatisztító folyadékkal,de semmi
. Van valami speckó vegyszer, ami lekapja az olajat a betétrõl, tárcsáról? Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv, Levi

égesd ki. én rezsóra raktam az xt betétjét, mert a néhány hetes pihenõ alatt, míg nem volt vázam, valamit összenyalt és hiába húztam, ohne fékhatás, csak melegedés és visítás. kiégetés után tökéletes lett.

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok! Akkor mi a teendõ (azon kívül, hogy többet oda nem megyek), ha az okos szervízes emberek a komplett bicikli átvizsgálásnál olyan ügyesen olajozták a láncot, hogy azóta nem fog szinte semmit a hátsó fémes tárcsafék? Próbáltam már tárcsatisztító folyadékkal,de semmi
. Van valami speckó vegyszer, ami lekapja az olajat a betétrõl, tárcsáról? Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv, Levi

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
A Magurának meg a gyári tárcsái vastagabbak, mint a többi gyártóé :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

majdnem minden utángyártott vastagabb mint gyári

A formulánál én is szívtam ezzel, a kopott tárcsa volt rá a megoldás :) .

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

olyan van, hogy az utángyártott pofát úgy megpakolták, hogy éppenhogy befér közé a tárcsa?
stroker trail, zoggie fémes

a pofák felülnek a féktest peremén, tuti nincs túltöltve. gyakorlatilag állóra van fékezve a kerék.

majdnem minden utángyártott vastagabb mint gyári
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

...függõlegesen támaszkodom rá - rá van szigszalagozva a lábamra egy vízmérték -, nem nyeklik. Nem izomból, teljes súllyal. Szerintem a tengely keresztmetszete kör alakú, a papucs kialakítása szintén. Ha nyomom fentrõl - nem tudom jobban megfogalmazni - akkor szerintem a tengely érintõje egybe fog esni a papucséval.

Közel s távol nincs töredéke gyakorlatom és tapasztalatom annyi, mint nektek; így csináltam eddig, egyszerû a dolog, mûködött. Eddig... De mióta párom bicaján ezekkel az Elixir 5-ös fékekkel bíbelõdök, minden eddigi parasztlogikám dugába dõlni látszik. Fék beállítva, kerék kivesz egy szállítás erejéig, visszarak, és már súrol is a tárcsa. Nem baj, gyorszárakkal játszadozom kicsit, nagyjából OK. Aztán 20-30 km és berezonál a hátsó tárcsa. Oké, szerelõállványra bicaj fel, fék beállít, minden pöpec. Aztán ismét kezd rezonálni. Nézem, s mit látok!? Látványosan elmásznak a dugattyúk pont az ellenkezõ irányba, mint amerre kicsit állítgattam. Na erre varjatok gombot! Nyavalyás egy hiszti-fékek ezek az Avidok is! :-) (Bezzeg a jó öreg Magura Louise-om!...)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
köszi, reméltem, hogy nem én vagyok a helikopter hozzá. akkor csak erõ kell :D

és azt jól sejtem, hogy a tükörsimára és fényesre égetett fémes már sose lesz igazi és kuka?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Nekem ugyan ez volt a szopattyú az új BBB betéttel! A dugattyúkat kicsit megjárattam, 1 hétig használtam és jó lett!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
olyan van, hogy az utángyártott pofát úgy megpakolták, hogy éppenhogy befér közé a tárcsa?
stroker trail, zoggie fémes

a pofák felülnek a féktest peremén, tuti nincs túltöltve. gyakorlatilag állóra van fékezve a kerék.