Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Sziasztok! Rendeltem egy webshpoban, 2012-es 785-ös XT külön elsõ, külön hátsó fékszettet (tárcsa nélkülit), még nem kaptam meg. Érdeklõdnék, hogy valaki nem-e tudja, van-e a hátsó szettben IS-PM konzol 160-as tárcsához, és a hozzá való csavarok? Vagy rendelnem kell külön hozzá, mielõtt elküldik a futárral. Köszönöm a válaszaitokat.

Én is webshopból rendeltem dobozos (nem OEM) elsõ-hátsó XT féket (bike-componentsrõl vagy bike24.comról, nem tudom biztosan), és meglepetésemre benne volt a hátsó IS-PM adapter százhatvanas tárcsához.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

nekem is kell tartalék betét majd, 24 órás DH alatt elfogy egy szett...

Te is a pirosat használod?
Esetleg megtudod erõsíteni a tesztben olvasott eredményt, h az egyik "legjobb" fékbetét az EBC? Már mint fékerõ szempontjából.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szetthez sose adnak konzolt - honnan tudnak, hogy te mekkora tarcsaval akarod hasznalni?

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok! Rendeltem egy webshpoban, 2012-es 785-ös XT külön elsõ, külön hátsó fékszettet (tárcsa nélkülit), még nem kaptam meg. Érdeklõdnék, hogy valaki nem-e tudja, van-e a hátsó szettben IS-PM konzol 160-as tárcsához, és a hozzá való csavarok? Vagy rendelnem kell külön hozzá, mielõtt elküldik a futárral. Köszönöm a válaszaitokat.

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nekem is kell tartalék betét majd, 24 órás DH alatt elfogy egy szett...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

ok, köszi. biztosan jobban fog fogni a Clarks ezekkel. Elvileg ilyen M. Marta koppintás. Majd valamikor felhívom ezt a boltot.

Egy teszt szerint az én fékem ezzel az EBC piros fékbetéttel fog a legjobban, Igaz cserébe sajnos gyorsan is elfogy a betét :S
De majd ez kiderül. Mondjuk ilyen áron ez annyira nem para ha még évente kétszer cserélek betétet sem.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
ok, köszi. biztosan jobban fog fogni a Clarks ezekkel. Elvileg ilyen M. Marta koppintás. Majd valamikor felhívom ezt a boltot.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

na, ha odabaszosz akkor kipróbálom :)

Azt nézd meg h a te "stilusodnak" melyik felel meg jobban.
Piros;zöld;sárga.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

http://www.ebcbrakes...MTBfitments.pdf
Én most rendeltem tõlük fékbetétet a Hope M6-hoz , és 2900 ft lesz, annyi h 10 nap az átfutási idõ.
Csepelen vannak, de postával is ki tudják küldeni, vagy futárral.

És azért az EBC élégé odabaszos szokott lenni!

na, ha odabaszosz akkor kipróbálom :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Van egy Clarks fékem, amibe jó a Magura Marta fékpofája. Szeretnék majd fékpofát cserélni, szerintetek milyet vegyek? Gyári Magurát vagy valamelyik más gyártónak is vannak jóminõségû fékpofái? A Clarks féle nem jött be.

http://www.ebcbrakes...MTBfitments.pdf
Én most rendeltem tõlük fékbetétet a Hope M6-hoz , és 2900 ft lesz, annyi h 10 nap az átfutási idõ.
Csepelen vannak, de postával is ki tudják küldeni, vagy futárral.

És azért az EBC élégé odabaszos szokott lenni!

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

BBB nem rossz, Alligator sem. Van egy kosárral, válogasd, próbálgasd.

ok. köszi.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Csak, hogy ne legyen éles a széle, nem kell nagyon lecsiszolni.

Lereszeltem, olyan 0,5x45° :-) Remélem jó lesz.

Ridley Noah Fast 

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
BBB nem rossz, Alligator sem. Van egy kosárral, válogasd, próbálgasd.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
Van egy Clarks fékem, amibe jó a Magura Marta fékpofája. Szeretnék majd fékpofát cserélni, szerintetek milyet vegyek? Gyári Magurát vagy valamelyik más gyártónak is vannak jóminõségû fékpofái? A Clarks féle nem jött be.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Csak, hogy ne legyen éles a széle, nem kell nagyon lecsiszolni.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Bizonyos fékpofák élei a féktárcsával való érintkezés során rezonanciát okoznak. Ez elõzhetõ meg a fékpofák éleinek a lecsiszolásával.

Köszi, és most még abban segíts, h milyen mértékben kell ezt megtennem? Reszelni lehet, vagy csiszolni kell? A bicómon Saint fékek vannak XT tárcsával. Elöl 180-as, hátul 160-as. Az elsõ sûrûn rezonál és teszi ezt elég hangosan. :-)

Ridley Noah Fast 

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Mit értesz a fékpofák éleinek a csiszolásán, és miért van rá szükség??

Bizonyos fékpofák élei a féktárcsával való érintkezés során rezonanciát okoznak. Ez elõzhetõ meg a fékpofák éleinek a lecsiszolásával.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Ha a pontos beállításon, fékpofák éleinek megcsiszolgatásán, ...

Mit értesz a fékpofák éleinek a csiszolásán, és miért van rá szükség??

Ridley Noah Fast 

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
hello kicsit leirná vki hogy milyen fékbetétek léteznek(xt tárcsafékhez),és hogy viselkednek,ha vaddisznó modjára ereszkedik vki lefelé,melyik mit bir?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Hátul nekem is rezonált a BBB-s betéttel a Juicy 7 (és gyorsabban is kopott), azóta már lecseréltem, de nem is veszek többet (pedig amúgy jól fogott). Most ismét gyári betét van.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."