Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Sziasztok

Találtam ugyan infót, de azért csak rákérdezek mert nem vagyok biztos.
SLX (M665) fékemnek úgy tûnik megkopott a dugattyúja és egy nagyon kicsit ereszti az olajat. Ha tényleg dugattyú a hibás lehet kapni javítókészletet, dugattyút külön vagy csak kompletten nyereggel együtt? Sajnos azt olvastam, hogy csak egyben cserélhetõ.

Köszi
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Nem lehet össze kombinálni, csak akkor ha veszel hozzá sm bh 90 es fékvezetéket.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok!

Érdeklõdni szeretnék, hogy a 2011-es BL-M775-ös fékkar szettet (fékcsõvel eggyütt árulják) össze lehet-e házasítani az új 2012-es BR-M785-ös féknyereggel? Ahogy nézem az új BR-M785-ös nyereg fékcsõ csatlakozója 90 fokos kiképzésû, a régebbi 775-ös fékkar szetthez pedig egyenes becsatlakozású fékcsövet adnak, mert a régi 775-ös nyereg is ilyen kiképzésû volt. Köszönöm elõre is a válaszokat.

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

na elég pöpec lett : ) az elõzõ olaj viszont kb teljesen fekete volt már , pedig augusztusban
cserélték benne a szervízben elvileg.

Hát megesik az ilyen, sajnos!
De legalább teljes a siker :) Grat!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Nem lesz semmi gond sem!
Azt mondjuk nem mondom h elsõre sikerülni fog, de kitartás.
Illetve a fékbetétet nagyon messze rakd el!!!!

na elég pöpec lett : ) az elõzõ olaj viszont kb teljesen fekete volt már , pedig augusztusban
cserélték benne a szervízben elvileg.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Gege911 köszi a tippet. ezt már tegnap én is olvastam valahol úgyh le is szedtem a féket a bringáról. ma nekiállok, remélem jó lesz.

Nem lesz semmi gond sem!
Azt mondjuk nem mondom h elsõre sikerülni fog, de kitartás.
Illetve a fékbetétet nagyon messze rakd el!!!!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Gege911 köszi a tippet. ezt már tegnap én is olvastam valahol úgyh le is szedtem a féket a bringáról. ma nekiállok, remélem jó lesz.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
[quote name='cseresznye']Hello!

Shimano BRM 810 es fékeimhez ezt a videót találtam légtelenítésre, ami a leggyorsabbnak és legegyszerûbbnek tûnt. kérdés, hogy jó e ez az eljárás amit ebben a videóban alkalmaznak, hagyatkozhatok erre? illetve nem hagyott ki semmi "extra"dolgot a szerelõ a videóban, amit meg kéne csinálnom pluszban?

Én annyit tennék hozzá. h sokkal könnyebb lesz a dolgod ha nem a bicon csinálod. Ugyanis érdemes a lehetõ legnagyobb magasság különbségre törekedni a fékkar illetve a féknyereg között. Így ugyanis a bubik könnyebben kiürülnek a rendszerbõl!

Sok sikert.

Ui: a fékkar legyen felül, féknyereg alul

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

:Acor ABR 21001,BTS ARO 08 ezek ugyanazok csak más néven.Használ-e vki ilyet,tapasztalat,vélemény?

Nekem kb 3-4éve van BTS ARO 08.
Tökéletes.
Semmi semmi gondom nincs vele.
Igaz 65-70kg között vagyok.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Hello!

Shimano BRM 810 es fékeimhez ezt a videót találtam légtelenítésre, ami a leggyorsabbnak és legegyszerûbbnek tûnt. kérdés, hogy jó e ez az eljárás amit ebben a videóban alkalmaznak, hagyatkozhatok erre? illetve nem hagyott ki semmi "extra"dolgot a szerelõ a videóban, amit meg kéne csinálnom pluszban?

Tech Tuesday - Shimano Brake Bleed - Pinkbike.com

kb 4:10 tõl kezdõdik maga a légtelenítés.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Nekem is gyorszáras Revelation-ön van,Hayes HFX 9 180-as tárcsával és vastag gyorszáras aggyal.Meg se nyekken!Jó lesz az,bírni fogja!
Magellan-os

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nekem is ez a felállás, csak Elixir 5-el, nem érzek csavarodást, mondjuk nem tudom mennyit számít, de vastag tengelyes aggyal használom.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nem hiszem, hogy nagy baja lenne tõle 180-as tárcsával.

olahlali

olahlali

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy Avid Code 5-ös nagyon csavargatna egy Rock Shox Revelation telót? A villa a régebbi típus, sima gyorszáras, a tárcsa meg 180-as lenne?
Gyanítom nem túl jó párosítás.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Aki biztosra szeretne menni: Magura Storm és Storm SL tárcsák 2.2 mm-esek nem csak gyári adat szerint, de mérve is, halálpontosan. Most mértem meg tolómérõvel. Cserébe sajnos rettenetesen drágák...

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Csak 2mm az a féktárcsa,mármint újonnan!Nem mondom,h'nincsenek ettõl vékonyabbak,bár nekem ez furcsa és ijjesztõ.De 2mm-tõl van tán vastagabb is...
Mégsem azokat a tárcsákat veszem,tartok tõle,h'a lyuggatása miatt nagyon berezonálna és a kis súly miatt gyenge is.
Magellan-os

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Az igaz...:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
csak arra gondoltam, hatha kosz van a feluletek kozott. a proba olcsobb, mint az uj feknyereg :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Sajna ha kitakarítja attól nem valószínû, hogy jó lesz. Másik féknyereg kell.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Segítség!Alligator féktárcsa(standard) gyári vastagság 2mm,mennyi lehet a minimum?1.5mm?
És még:Acor ABR 21001,BTS ARO 08 ezek ugyanazok csak más néven.Használ-e vki ilyet,tapasztalat,vélemény?

biztos, hogy van 2? tobbnyire 1.8rol indulnak, de vmelyik gyarto 1.7es meg 1.6os tarcsakat csinal. igy konnyu a sullyal jatszani :) a shimanora 1.5 van rairva min vastagsagnak.

Üdv Urak!

Van egy Shimano M595 fékem, ereszt a féktestben az egyik munkahenger.
Javítható vagy csere?

eloszor probald meg kipumpalni a munkahengert, aztan isopropil alkohollal kitisztitani a fektestet meg a dugattyut, es visszatenni. ha nem jo, akkor csak az egesz fektestet lehet cserelni, shimano nem arul kulon hozza cuccokat.