Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
A legjobb az egészben pedig az, hogy a fékbetét csere (illetve nyilván a dugattyú visszanyomása) óta fejreállítás nyomán sem esik be a fékkar. Még jó, hogy nem kezdtem el légteleníteni próbálni :)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Nem vettem le a túlfolyó fedelet, csak fejreállítottam bringát, a régi betétekkel visszanyomtam a dugattyúkat, kivettem a betéteket, kitöröltem az egészet, beraktam az újakat, vissza a kereket - nem ér hozzá a betét a tárcsához, minden tökéletesnek látszik. Nem hittem volna, hogy ez ilyen egyszerû :)

Köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem kell azt levenni. Mikor én cseréltem, minden állítható csavart alapállásba tekertem, a régi betétekkel visszanyomtam a dugattyúkat alapállásba, betétet be, aztán ennyi.

a visszanyomas utan lehet olyan allapotba fog beallni, hogy mindig beleer a tarcsaba.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Most elõször jutottam oda, hogy az XT fékemen betétet kell cseréljek. Kerestem a leírást, találtam is (http://techdocs.shim...69830745900.pdf) de egyvalamit nem értek. Miért kell levenni a túlfolyó tetejét? Nincs szerelõállványom, ha nem kell levenni, akkor egyszerûen fejreállítom a gépet, és meg tudom csinálni. Ha valamiért (miért????) muszáj levenni, akkor azt nem tudom, állvány nélkül hogyan tudnám megoldani.

Nem kell azt levenni. Mikor én cseréltem, minden állítható csavart alapállásba tekertem, a régi betétekkel visszanyomtam a dugattyúkat alapállásba, betétet be, aztán ennyi.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Most elõször jutottam oda, hogy az XT fékemen betétet kell cseréljek. Kerestem a leírást, találtam is (http://techdocs.shim...69830745900.pdf) de egyvalamit nem értek. Miért kell levenni a túlfolyó tetejét? Nincs szerelõállványom, ha nem kell levenni, akkor egyszerûen fejreállítom a gépet, és meg tudom csinálni. Ha valamiért (miért????) muszáj levenni, akkor azt nem tudom, állvány nélkül hogyan tudnám megoldani.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Ha olcsó hidraulikus t.fékre van szükségem, van ennél jobb vétel (tárcsa/adapterek nélkül)?

Shimano Deore Scheibenbremse BR-M596 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Ha ez olcsónak minõsül, akkor nincs.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ha olcsó hidraulikus t.fékre van szükségem, van ennél jobb vétel (tárcsa/adapterek nélkül)?

Shimano Deore Scheibenbremse BR-M596 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Avid Elixir 5-ös fékbõl a fékkarnál folyik az olaj.
volt már valakinek ilyen problémája? mit kell cserélni benne? dugattyú, tömítés stb.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem ertem a logikadat - ha fejreforditva csinalja, akkor epp az van, amit irtunk. legtelenits ujra...

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Elbizonytalanodtam: fejjel lefelé lógatva is felkeményedik a fék a pumpálástól. Így mégsem értem, mi történik itt.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
próbáltam használni a keresõt, de valamiért nem ér semmit. Arra akartam keresni, hogy BB7-es G2-es tárcsához milyen fékpofát érdemes venni, ha nem a gyárihoz ragaszkodom???

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Aha, így már értem! Köszi a rajzot. Akkor valami olyasmi van, amit sejtettem, de mégsem hittem el: túlfolyó a rendszerben. Ezek szerint ha ott van a levegõ, akkor nincs azonnali életveszély, de azért ez nem egészséges, légteleníteni kell - jól gondolom?

A feltevés ellenõrzésére még azt kell kipróbálnom, hogy fejreállítva húzogatom meg a fékkart. Ha akkor nem keményedik fel, akkor biztos helytálló a diagnózis. Este kipróbálom és tudósítok.

Köszi még 1x!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ezért nem mindegy hol van a bubi:

Posted Image

amig pl a tulfolyóban van (képen értelem szerüen felül, membránnal elválasztva a levegõtõl) , semmigáz, de amint mondjuk fejre forditod, vagy ugy, ahol épp az átfolyó van a henger és a tartály közt, máris a hengerbe juthat, ahol már gondot okoz!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Nem értem. Amíg a rendszeren belül van, addig nem tök mindegy, hol van a buborék? Vagy van direkt egy hely, ahová ki tud úszni, és a fékkar meghúzásával "kizáródik" a rendszerbõl?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha lógatod lehet hogy a fékvezeték feljebb van mint a tartály ergo a legkisebb bubi is gondot okozhat amikor normál helyzetbe állítod a bubi eltûnik és máris jó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Most nekem is azt csinálja, hogy ha fellógatom (márpedig így tárolom), akkor utána szinte beesik a fékkar. 2-3-4x behúzom, és akkor utána tökéletesnek érzõdik. De nem értem, hogy ha levegõs lenne a rendszer, akkor hova megy a pumpálástól a levegõ, és utána miért nem puha-rugózós a fékkar? Ilyen állapotában ez veszélyes is lehet, lehet, hogy 1x menet közben el fog menni a fékhatás?

valahol buborek van a rendszerben, ami a megvaltozott helyzet miatt elmaszik, miutan "talpra" allitod, visszamegy a helyere, ahol nem okoz panaszt. milyen helyzetben tarolod? ertelemszeruen a buborek felfele emelkedik.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem ez van ha nem lógatom is

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Most nekem is azt csinálja, hogy ha fellógatom (márpedig így tárolom), akkor utána szinte beesik a fékkar. 2-3-4x behúzom, és akkor utána tökéletesnek érzõdik. De nem értem, hogy ha levegõs lenne a rendszer, akkor hova megy a pumpálástól a levegõ, és utána miért nem puha-rugózós a fékkar? Ilyen állapotában ez veszélyes is lehet, lehet, hogy 1x menet közben el fog menni a fékhatás?

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Khm.. Élcelõdünk a mûszaki analfabétán?! Igyekszem felzárkózni azokon a területeken, melyek nem tiszták. Kösz a válaszokat, tiszta!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1.A fémes nehezebben kopik hangosabb és egy leheletnyivel késõbb fog keményen harapni mint a mûgyantás.
2. Nem olyan a fékhatás ill sokkal gyorsabban kopik a tárcsa.
3.Sasszeg kapsz újat a betéttel és fogó tudod azaz izé amit a kezed be veszel olyan kombinált lapos vagy csõrös vagy vízpumpa és általában arra használják hogy megfogjanak vele dolgokat vagy fémdarabokat hajlítgassanak vele. Pl hajcsatot. Te is ilyet használsz?:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!