elöl nekem is BBB van
Ha szinteres, akkor egyértelmûen. BBB-bõl a kék (félszinteres) vált csak be, de azt meg hülyére veri (árban is) a Superstar kevlaros.
elöl nekem is BBB van
Az XT775-bõl volt egy hibás széria, amit a S visszahívott. Ennek a hibának két tünete volt, az egyik, amit mondasz, a másik, hogy extrém hidegben, elfosta magát a dugattyú. (és mindent kukázott értelemszerûen)
Másik ok lehet, hogy túlzott hõképzõdés miatt ún. szuperelasztikussá válik a fékbetét, s ez olyan, mintha "fellevegõsödne". A fékolaj is felforrhat, olyankor buborékok képzõdnek benne, amik összenyomhatóak. Nekem a BBB szinteres betét produkált ilyet XTR tárcsán (más fékkel), s a betétcsere megoldotta. Érdemes elgondolkodni ilyenkor a testsúly-tárcsaméret-stílus kapcsolaton, mert lehet ez a bibi.
Cserében kb. 50 gramm, míg a másik típus titáncsavarral 20 gramm. Két fék esetében az már azért jelentõs.
Nekem ilyen adapter van, ezt jobbnak tartom mert külön csavar rögzíti a villához, fék állítgatásnál az adapterben levõ menetet ,,gyilkolászom", ha tönkre megy csak az adaptert kell cserélni.
Shimano elsõ fék adapter 160 mm PM-rõl 180 mm PM-re | ESMMAF180PP2
De ugye érted, hogy azt az adapter és a féktest közé kell tenni, azzal tudod a féktestet szögbe állítani...
De ugye érted, hogy nélküle a csavarfejek nem fekszenek fel párhuzamosan a féktestre? A képen pedig egy gyári Shimano adapter látható, de igaz, hogy az enyémhez pl. hagyományos (fekete, kék pasztás) csavar jött.
"Ma is tanultunk valamit."
zscs; Szerintem a legtöbb szerelõ sincs tisztában ennek a fontosságával, ma már 2 bringaboltban voltam, s egyik hely szerint sincs értelme. (nem nevesíteném a helyeket) Hazafelé még próbálkozom.
Eredetileg csavarboltban szerettem volna megvenni, de már kezdem azt hinni, hogy olyan csavarbolt, ahol meg is kapnám (nem rendelésre sohanapján) amit szeretnék, nem létezik.
Shimanónál én még sohasem találkoztam ilyennel, Avidoknál van, utálatos egy cucc.
Nos, kiderült mi a gebasz okozója. Szóval a csavarhoz nekem nem adtak olyan alátétet, ami a pontos párhuzamos felfekvését biztosíthatná. Ilyet:
Szerintetek ilyen honnan szerezhetõ? Ha egy v-fékbõl átkókányolom, lehet vele problémám? (anyagminõség miatt elpattan stb.) Mindenesetre az elmászás oka egyértelmûen kiderült.
Shimanónál én még sohasem találkoztam ilyennel, Avidoknál van, utálatos egy cucc.
Juicy7-nél mûködtek a V-fékbõl áttett alátétek, nem mászkált el semmi, igaz, csak százhatvanas tárcsával használtam.
Nos, kiderült mi a gebasz okozója. Szóval a csavarhoz nekem nem adtak olyan alátétet, ami a pontos párhuzamos felfekvését biztosíthatná. Ilyet:
...
Szerintetek ilyen honnan szerezhetõ? Ha egy v-fékbõl átkókányolom, lehet vele problémám? (anyagminõség miatt elpattan stb.) Mindenesetre az elmászás oka egyértelmûen kiderült.
esetleg carbonpaszta?