Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

emborek.t25 es t10 es torx al szerelheto az az avid?vagy siman csak imbusz kell hozza?

Olajcseréhez elég a T10.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
egyebkent szerelo siman meg tudja csinalni.ha nem konstrukcios hibarol van szo.
a kovetkezo fekedet nyugodtan vidd oda.a mostanin meg elmokolhatsz gyakorlasbol.

emborek.t25 es t10 es torx al szerelheto az az avid?vagy siman csak imbusz kell hozza?

-Fremen-

-Fremen-

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Lehet hogy az lesz, mert ha szerelõ se tudta normálisan megcsinálni, akkor ez mindig elõ fog jönni.

imi72nek is köszönöm a segítséget

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
koszi.
akkor csak fecsit hozz minden masom van hozza.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
M4-es menetû a töltõnyílás, a fecsi belecsavarható.
Olaj: Dot

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
avid om meg nem volt igy nem biztos hogy jo a bleed kit em hozza.
esetleg fecsi csovet be lehet tekerni az avid bleed hole-jaba?
es milyen olaj kell hozza?

szerszamot ne hozz.
csak olajat es sort.

cimet kuldom pm ben

es hatrebb az agyarakkal

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

ridelife:
Ebben benne lennék. Avid juicy 3, 6szögû imbuszom van, de az egyik 6szögû csillag-imbusz a 2-2,5 méret között, olyat vennem kéne.

zeezoltano:
1.Többször nem mondom el.
4.Ha nem tudsz többet mint én, ne akarj kioktatni, ha meg annyira okos vagy, igazán megoszthatnád. Ha nem akarod akkor meg meg fölösleges írnod, nem viszem többet szervízbe azért hogy kidobjak ezreket, várjak napokat, egy hónap múlva meg ugyanúgy dörzsölje a tárcsát.

Én azt javaslom viccen kívül h vegyél egy féket! Csak szopni fogsz vele ezek után.

-Fremen-

-Fremen-

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
ridelife:
Ebben benne lennék. Avid juicy 3, 6szögû imbuszom van, de az egyik 6szögû csillag-imbusz a 2-2,5 méret között, olyat vennem kéne.

zeezoltano:
1.Többször nem mondom el.
4.Ha nem tudsz többet mint én, ne akarj kioktatni, ha meg annyira okos vagy, igazán megoszthatnád. Ha nem akarod akkor meg meg fölösleges írnod, nem viszem többet szervízbe azért hogy kidobjak ezreket, várjak napokat, egy hónap múlva meg ugyanúgy dörzsölje a tárcsát.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
tesa hozd el hozzam.egy sorert megcsinalom ha sokallod a szervizt.es el is magyarazom mit hogyan.
de elotte deritsuk ki a tipust.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1.Mi a francon múlik akkor az életed ha nem a féken ?
2.Alapvetõ, nem általánosságban dobálódzunk a "tudással" hanem akkor és úgy ha pontos típust ismerjük.
3. Akkor az fog hozzászólni aki ismeri az adott féket.
4. Vidd szerelõhöz ha már a fékpofa visszaállítással sem boldogulsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
O.K. Te tudod.
Marci

-Fremen-

-Fremen-

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Azért kicsit igen. Annyira nem nagy ördöngõsség, csak még nem szedtem szét ilyet, mert nem ismerem a felépítését.
Nem az életem múlik rajta, mert egy biciklin általában 2 fék van, azzal az 1gyel meg nem fogok rohangálni.
Hogy õszinte legyek, igen sajnálom a pénzt, mert korábban már kidobtam szervizesre, amennyit ráköltök abból már szerszámot vehetek. Mellesleg nem csak pénzbe hanem idõbe is kerül, amit szintén nem fogok kivárni. És ha tönkremegy a fékem egy túrán, az erdõ/mezõ közepén, akkor nem akarok maratont futni szerelõ után, vagy 10ezreket fizetni kiszállásért...

Én értem, hogy a szerelõknek nem éri meg a távoktatás, de sajnálom, ez kevés, hogy elvegye a kedvem a szereléstõl.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Értesz hozzá kicsit is ? NEM !
Internetrõl, videóról akarsz féket javítani ? Amin az életed múlik ? IGEN.
Sajnálod a pénzt, hogy elvidd egy szervizbe, ahol minden nap 4-5 ilyet csinálnak ? IGEN !
Kérdezgetheted itt karácsonyig a fórumot, ötletelhetnek itt a távgyógyítók, attól nem fog megjavulni a fék.
Marci

-Fremen-

-Fremen-

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
A videót láttam, de újból átnézem, hátha átsiklottam valami felett, meg majd elolvasom a rovatokat is. Egy rakás ilyen fórumot átolvastam, de sehol nem találtam használható infót.

Igen, amit általában észreveszek, hogy az enyém nem így néz ki, és tudom már miért haszontalan ez a videó. Eleve abból indul ki, hogy a fékpofák nem érnek össze, tehát kiszedhetõ. Nekem hátul 3 csavar van, mindet kiszedtem, mégse változott semmi.
És ugyanez érvényes a resetting disc brake és hasonló leírásokra - eleve nem tudom kivenni, mert nem férnek ki.

Ezért lenne szükségem valami értelmes emberi válaszra, nem google meg elõgyártott videók, mert ebbõl már semmi hasznosat nem tudok meríteni. Volt 1-2 ami az én esetemet írta le, de az ott leírt módszerek sem váltak be. Ezért kellene valaki aki ért is hozzá.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
mondjuk ez talán segít:

https://www.google.h...lient=firefox-a

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

-Fremen-

-Fremen-

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Igazán azt nem értem, hogy egy zárt rendszerben hogyan lehet egyre nagyobb a nyomás? Mitõl van, hogy a fék meghúzásakor a pofák elõrébb mennek mindig, és nem ugyanoda? Nincs fejre állítva sem, hiába feszítem, csak a pofák kopnak, meg a fékház feszül, és egyre jobban kijön az egyik oldalon a henger.

-Fremen-

-Fremen-

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy hidraulikus tárcsafékem, és valamiért az egyik fékpofa folyton hozzáér a tárcsához. Már érezhetõen nehéz tekerni, ezért levettem a kereket, hátha tudok csinálni valamit. Viszont nincs távtartóm, ügyesen megnyomtam a féket. Ez eddig nem is lenne baj, állítólag simán vissza lehet nyomkodni egy csavarhúzóval, vagy egyéb éles tárggyal. A helyzet viszont az, hogy sehogy nem mozdul, már szinte összeérnek, akárhogy feszegetem, semmi. Valahogy le lehet nullázni ezt a távot a fékolaj leeresztése nélkül?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

akkor azt mondod, hogy a fékkar mizéria inkább csak parasztvakítás??? Végeredményében egy fékkar az csak egy erõkar nem? Az a lényeg, hogy minél nagyobb szögben álljon és a nagyobb úttal nagyobb erõ jön létre igaz? És akkor egyszóval fékkart a fékkartól csak az állíthatóság különböztet meg jól mondom?
Ez a gondolat menet így helyes?

NEM ! Nem parasztvakítás és nem csak egy erõkar és nem helyes így a gondolatmenet.
SD-7 fékkarral használok mechanikus tárcsaféket és nagyon jó dolog az állíthatósága. Nagyon finomra lehet állítani a fékérzést, a nyúlóstól a nagyon erõsig. A nagyobb út-nagyobb erõ is helytelen gondolat, ugyanis a fékkaron a húzást a kisebb útra tekerve fog egyre erõsebben. (kisebb út-nagyobb erõkar. Mint a hajtókaron a nagytányér-kistányér)
Szerintem jó befektetés ez a fékkar.
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A rugalmassági modulus (E) az nem az a szám (N/cm2), ami esetén az adott anyag húzásra a kétszeresére nyúlik? Pl. acélnál 20600 N/cm2, azaz 1 cm2 acél, 2060 kg hatására nyúlik meg a hosszának a duplájára. Persze lehet, hogy a szakadási feszültsége alacsonyabb, s elszakad. Az üvegnek is van E-értéke, mégis nagyon alacsony a szakítószilárdsága.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Tényleg? Csak, mert ez hülyeség. Szerinted a gyémánt is legalább 10000szer rugalmasabb, mint a gumi. Legalább nézd meg, hogy mit linkeltél és értelmezd is.

tenyleg, igazad van... de jelen esetben az alubak miatt merevebb a tarcsa. az aluvaz is merevebb. azt hittem az anyaga miatt (is), de ugy latszik csak a kialakitas miatt (nagyobb csovek, vastagabb, etc). a bringavazas tapasztalatok alapjan neztem oket :) a gyemantnal nem csodalkozok mar semmin, azt sem gondoltam volna, hogy sokkal jobb hovezeto, mint a rez vagy az ezust.