Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

en funn termeket nem vennek.(sajat tapasztalat=velemeny)

egyetértek = tapasztalat
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

köszi, hogy megosztottad velem!!!

de még is miért nem?
és akkor ebben a kategóriában mit javasolsz?

Magura MT2 vagy a kicsivel drágább MT4???

Shimano, akár az új Deore is már nagyon jó. SLX meg szuper.

Magura MT4-gyel rengeteget szívtam. Arra számíts, hogy ha ilyet veszel, a szervizben sem biztos, hogy rendesen le tudják majd légteleníteni. Igaz, ha egyszer rájön valaki a technikájára, hasonlóan jó, erõs és megbízható, akár a Shimano. Nekem bejön, bejött. Sokan szidják, én elégedetten használtam a Louise-t is és most az MT4-et is.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
volt tolluk egy hajtasom.ami elszarodhat benne az el is szarodott.
igy en funn fekkel a helyedben nem is probalkoznek leven hogy sokkal bonyolultabb szerkezet.

avid es shimano.ezeket merem ajanlani.alkatresz hatteruk is ok.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

geryders

geryders

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
köszi, hogy megosztottad velem!!!

de még is miért nem?
és akkor ebben a kategóriában mit javasolsz?

Magura MT2 vagy a kicsivel drágább MT4???

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
en funn termeket nem vennek.(sajat tapasztalat=velemeny)

regi/hibas agyvaltokat veszek.

geryders

geryders

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Új tag vagyok a fórumon és segítséget kérnék.
Funn Drop in féket vennék, ehhez milyen, melyik tárcsa jó?
/a fék hátra megy. hátsó agyam: Funn Huru Guru és egy 2005-2006-os Stuff vázba megy. én a Hayes V7-re gondoltam. / jah, nem városi aszfalt koptatásra használnám, meg használom a bicót, de még "fejlõdésben" :-) vagyok.

kérném a véleményeket.
amiért elõre is köszönet.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

ez egy 2010 pyxis team.de ha igy folytatja egy adag alu hulladék lesz a méh telepen

Inkább vágd hozzám :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

ez egy 2010 pyxis team.de ha igy folytatja egy adag alu hulladék lesz a méh telepen

Állítólag, ha teliholdkor feláldozod egy láncolajjal rajzolt pentagrammában, a következõ vázad 50 grammal könnyebb lesz a listasúlynál. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

neked melyik trükk vált be? én már fúrtam faragtam reszeltem centiroztam....

Én lecseréltem a kopott XTR tárcsámat egy kopott (pótkerékrõl lekukázott) XTR tárcsára. És lõn.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

De ez csakis akkor igaz, ha a kettõbõl az egyik már kopott, két zsírúj alkatrésznél elméletileg nem lehet ilyen problémád.

Nekem nem is, barátnõnek volt gondja, új volt mind a kettõ. :)

Superior: milyen bicaj, valaki már kínlódott össztelós Meridánál rezonanciával és ha jól rémlik a hátsó háromszög volt a ludas...

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
neked melyik trükk vált be? én már fúrtam faragtam reszeltem centiroztam....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

shimano b01 s betét van benne asszem nézek valami bbb t vagy a2z- t háta ha meg nem lett 2 új fékbetétem.. :)

Hajrá, de ez csak egy ok lehet a sok közül. Nekem pl. nem segített. ;)

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
a tárcsa új a betétekben meg van már vagy 2500 km meg egy pár maraton nem egyszer el is melegedett a tektro tárcsákkal azért is cseréltem le õket avid g3 ra tektroval nem volt semmi gond, igaz fék hatás sem

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
shimano b01 s betét van benne asszem nézek valami bbb t vagy a2z- t háta ha meg nem lett 2 új fékbetétem.. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Vagy próbálj ki más márkájú fékbetétet, van amikor nem ,,szeretik" egymást

De ez csakis akkor igaz, ha a kettõbõl az egyik már kopott, két zsírúj alkatrésznél elméletileg nem lehet ilyen problémád.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ha nem megfelelõen van bekoptatva, attól is rezonálhat/visíthat. A "lemegyek egy jóóó hosszú lejtõn aztán végig húzom a féket" pl. nem jó.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

az az érdekes új tárcsát vettem mert a régi mindig elmelegedett.tehát a rezonanciát az okozza hogya betétek rezednek a nyeregben??a fémalkatrészek közé azt a nyeregben értendõ vagy az adaprtet is kenyjem meg??

Vagy próbálj ki más márkájú fékbetétet, van amikor nem ,,szeretik" egymást, ha most mondjuk Shimano van akkor egy BBB.t. Barátnõm bicaján Avid Juicy5 gyári betétje nem volt haver XTR tárcsával, BBB-vel okés.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Rezonanciát sok minden okozhat. Általában MINDIG van is rezonancia, de annyira magas frekvencián teszi (a kis egyenetlenségek miatt), hogy nem hallod. Ultrahang. De lehet a hosszúszárnyú bálnák begolyóznának tõle, ezért vigyázz, ha bálnák közelében bringázol. Akkor van baj, amikor az egyenetlenség túl nagy, s a frekvencia (az ember számára is) hallható tartományba kerül.

Okozhatja:
-laza fejcsapágy
-laza kerékagy
-kotyogó teló
-görbe tárcsa
-használt, vagy karcos tárcsa
-nem a tárcsához bekopott betét, pl. amikor a bal és jobb fékpofát véletlenül felcseréled
-odaégett akármi, szennyezõdés
-rezonál a féktest, adapter, csavar, nincs meghúzva, vagy rossz (már) a menet
-rezonál a fékpofa a dugattyún, különösen kopott fékpofánál van ez így, amikor már nagyon kint van a dugattyú
-féktárcsa nincs megfelelõen rögzítve a kerékagyra (lockringet, csarvarokat ellenõrizni)

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
az az érdekes új tárcsát vettem mert a régi mindig elmelegedett.tehát a rezonanciát az okozza hogya betétek rezednek a nyeregben??a fémalkatrészek közé azt a nyeregben értendõ vagy az adaprtet is kenyjem meg??