Mint ahogy, egy gyűrű, mind felett... Úgy egy anya, hat csavar felett!
szvsz a jellegebol adodoan sem olyan stabil rogzites. en a hatcsavarossal vagyok.
szvsz a jellegebol adodoan sem olyan stabil rogzites. en a hatcsavarossal vagyok.
Sokkal stabilabban fogja a tárcsát a 6 csavar mint a CL.
Kérd meg a haverodat hogy üljön fel a bringádra és mozogjon előre-hátra behúzott féknél. Tedd a kezed a CL gyűrűhöz, érezhető egy kis kotyogás. Főleg a hátsónál lesz érezhető. Shimano XT agyon nagyon csinálta.
Nem a stabilitás volt a kérdés.
Még szerencse, hogy ritkán tolatok az Anthemmel...ja az pont hatcsavaros,
de a BMC-m centerlockos. Azzal sem szoktam tolatni.
Ha a Forma-1-ben még a kereket is centerlockkal rögzítik akkor talán...
Semmi baj nincs a centerlockkal, ízlés dolga.
Kérd meg a haverodat hogy üljön fel a bringádra és mozogjon előre-hátra behúzott féknél. Tedd a kezed a CL gyűrűhöz, érezhető egy kis kotyogás. Főleg a hátsónál lesz érezhető. Shimano XT agyon nagyon csinálta.
miert?
nekem ez a centerlock sose volt szimpi megoldas... neha nem is ertem, hogy a bevalt, faek egyszerusegu dolgokat minek bonyolitjak.
mar a shimano hajtomuveknel is igy kell a tanyert rogziteni (de legalabb szerszamot adtak hozza). xtrnel asszem az ahead szeru rogzitest is szamuztek a balos hajtokarnal, es nem tul bevalos megoldast csinaltak helyette.
Pont a centerlock a faék egyszerű, a hat csavarhoz képest.
nekem ez a centerlock sose volt szimpi megoldas... neha nem is ertem, hogy a bevalt, faek egyszerusegu dolgokat minek bonyolitjak.
mar a shimano hajtomuveknel is igy kell a tanyert rogziteni (de legalabb szerszamot adtak hozza). xtrnel asszem az ahead szeru rogzitest is szamuztek a balos hajtokarnal, es nem tul bevalos megoldast csinaltak helyette.
Edited by arn, 2020. May 16. - 13:56.
hm-hm, úgy látom, ez kb pont ugyanolyan, mint a meglévő, már ami a szerszám számára elérhető/használható helyet illeti. azt hiszem, nem lennék vele beljebb, de köszönöm a felajánlást. mondjuk érdekes, hogy a DT gyári megoldása ilyen, csak kellene működjön. jól gondolom, hogy a képen a záróanya is az adapterhez tartozó DT, ugye?
ő az adapter, amit a képen mutatsz?
Sajnos a záróanya shimano. De, ezek szerint létezik gyárilag is ilyen szett, nálad sem lehet probléma. Nem fogod hetente megbontani, egyszer meghúzod,és elfelejted.
Edited by Rabbit, 2020. May 14. - 02:19.
Izgalmas téma, legóztam.
Ezen szerintem a körbeölelős szerszám sem segít,az árából tényleg vehetsz cl tárcsát. Ócska szerszámra meg minek költenél, a mostanira shimano van írva.
Ez azt hiszem Dt adapter, ha jobbnak látod (mérhetek is tizedeket) szívesen felajánlom, ha már alacsony a költségvetés. (Elnézést a méretezésért)
hm-hm, úgy látom, ez kb pont ugyanolyan, mint a meglévő, már ami a szerszám számára elérhető/használható helyet illeti. azt hiszem, nem lennék vele beljebb, de köszönöm a felajánlást. mondjuk érdekes, hogy a DT gyári megoldása ilyen, csak kellene működjön. jól gondolom, hogy a képen a záróanya is az adapterhez tartozó DT, ugye?
ő az adapter, amit a képen mutatsz?
https://fairwheelbik...erlock-adapter/
Edited by Kisherceg, 2020. May 14. - 00:34.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
világosan látszik, hogy nem akarok új tárcsát venni, így is van itthon 5-6 plusz db.
szerk: meg amúgy is ez a legolcsóbb normális, amit lehet kapni, de ez most egy low-budget projekt. (<--- nyilván, persze, hihető... )
világosan látszik, hogy nem akarok új tárcsát venni, így is van itthon 5-6 plusz db.
szerk: meg amúgy is ez a legolcsóbb normális, amit lehet kapni, de ez most egy low-budget projekt. (<--- nyilván, persze, hihető... )
Izgalmas téma, legóztam.
Ezen szerintem a körbeölelős szerszám sem segít,az árából tényleg vehetsz cl tárcsát. Ócska szerszámra meg minek költenél, a mostanira shimano van írva.
Ez azt hiszem Dt adapter, ha jobbnak látod (mérhetek is tizedeket) szívesen felajánlom, ha már alacsony a költségvetés. (Elnézést a méretezésért)
Edited by Rabbit, 2020. May 14. - 00:05.
Világosan látszik, hogy egy új, centerlockos tárcsára van szükséged.
Edited by Kisherceg, 2020. May 13. - 19:07.
Világosan látszik, hogy egy új, centerlockos tárcsára van szükséged.
Edited by Rabbit, 2020. May 13. - 18:00.
féktárcsa adapter kérdés: egy régebbi típusom van, SM-RTAD10, ez még gyorszárhoz való záróanyával rendelkezik. az anya ugyanaz a hossz, mint ami az agyhoz (HB-M678) volt, szóval ez könnyű csere, egész jól is néz ki:
viszont a kulcs (TL-FC32-m van) helye sajnos eléggé korlátozott a szegecsek miatt:
kézben tartva az agyat, meg tudom húzni kulccsal a záróanyát, le is tudom venni, de kicsit cinkesnek érzem, hogy a befűzött kerékre, ha felteszem, ha meg is tudom húzni, leszedni nem biztos, hogy sikerül. szerintetek?
...vagy ha másik (zárt) szerszámot használnék, jobb lenne vajon?
...vagy ha másik adaptert (SM-RTAD05) használnék jobb lenne? mondjuk ezen sem néz ki valami magasnak a perem, cseébe a zárt kulcsot írja a manual...
Bizonyára tréfálkozik emberünk... Vagy csak elírta az árat egy + nullával?
https://apro.bikemag...755-szett-38957
Nem mondom, jól működött ez de ha most vennék féket, csak egy ÚJ Shimanot vásárolnék nem egy 18-20 éves féket.
Bizonyára tréfálkozik emberünk... Vagy csak elírta az árat egy + nullával?
https://apro.bikemag...755-szett-38957
Nem mondom, jól működött ez de ha most vennék féket, csak egy ÚJ Shimanot vásárolnék nem egy 18-20 éves féket.
500-600m magas hegyek vannak a wienerwaldban... meg az is eszembe jutott, hogy most eszmeletlen por van, lehet az egett ra. legalabbis szinre nagyon passzol ahhoz a sargas porhoz de ha azt irjatok, hogy ennyi normal, akkor nem piszkalom.
nem ugy hangosabb, berezonal. 80kg vagyok, itt nem nagyon vannak 200-300mnel nagyobb szintek egyben.
Mivel keményebb az alapanyaga, még ez is benne van a pakliban. Ha csak tényleg "huplik" vannak feléd, akkor a hgyományos betét is elég.
nem ugy hangosabb, berezonal. 80kg vagyok, itt nem nagyon vannak 200-300mnel nagyobb szintek egyben.
minden shimano m8100 fek, rt66 tarcsak. elol femes, hatul gyantas.
Teljesen normális, hogy egy J04C hangosabb. A fémeseknek ez egy hátránya(meg a tárcsák erősebb kopása), viszont nagy szintkülönbségeknél jobb hőterhelése. Ha nem túl nagy szintkülönbségeket mész lefele, vagy pehelysúlyú vagy, akkor szerintem fesleges. 160-as első tárcsa mellett valamelyik a kettő közül biztos:)