gondoltam hogy beszerzek egy régi m4 hopeot, vagy gusztávot...bár amennyibe a reményt mérik évente vehetek komplett szettet...
miért akarsz fölszállni a szopórollerre?

gondoltam hogy beszerzek egy régi m4 hopeot, vagy gusztávot...bár amennyibe a reményt mérik évente vehetek komplett szettet...
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
lehetséges, van, ahol így jönnek gyárilag a cangán. ha ügyes vagy, megcserélhetõ, de kell némi szerencse is hozzá. vidd inkább szervízbe.
Nem illik egy napon említeni az ásványi olajakat használó fékeket szintetikust használókkal. Magura ásványi, Shimano szintén. Ezek rendelkeznek egy szuper jó tulajdonsággal: nem kötik meg a vizet. Egészen más tömítettségû egy autó vagy motor fékrendszere, mint egy bringáé. Bringa esetében simán vizet szív a rendszer magába, az egymáson mozgó felületeken keletkezõ olajfilmen keresztül. Ez olaj elforrásakor kicsapódik, levegõsödik tõle a rendszer. Itt ezt elkerülendõ javallt a gyakori olajcsere. Illetve nem egy fékben láttam már ezüstös -fekete fékolajat. Ez azért gáz, mert ez úszó fémreszelék. Fékkarban - ami általában alu - egy acél rugó dolgozik ami sok használat során apró kis fém baszokat választ le a dugattyúház belsõ faláról. Ez az úszó szmötyi elõbb-utóbb képes megenni a tömítéseket. Szóval sokáig bírja...de mi van, ha épp egy lejtõn engedi el magát?
4 évig masszívan használt Magura ásványi olaj. Versenyeztem is ezzel, Ausztriában is, ahol azért egy "picit" hosszabbak és gyorsabban a lejtõk, mint idehaza. És igen, szoktam fékezni és többet, mint az átlag.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Nem tudom, a többire mi van írva, a csomagolásról úgy tûnik mindhárom fékbetéthez ugyanaz jár. Van rajta magyarázat, milyen színû jel milyen betétet takar.
Erõsebb autóban volt mindenféle betéttel kuplungom (szinter, kevlár, bóti), a kevlárost használni semmivel nem volt más, mint a boltit, egyben volt jobb, nehezebb elégetni.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Nem az olaj a gáz, hanem a koksz ami keletkezik közben. Lerakódhat a szûk részeken és eltömítheti azokat.
Tedd azt is hozzá hogy ez csak a kevlárosra van írva.
Egyébként a SSC kevláros csak ettõl az állapottól fog jól, tehát akkor lehet hogy nem hülyeségbõl írják rá.:cool2:
Nem az olaj a gáz, hanem a koksz ami keletkezik közben. Lerakódhat a szûk részeken és eltömítheti azokat.A megsütött olaj, a színén kívül, mitõl rosszabb? Csak mert én simán használtam a szezon végéig már párszor.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager