Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

az idei crush már 650b, az ugye megvan? :)

én nem fizetnék 150-et egy merevvázért. (mondjuk egyszer megtettem, azóta is örülök neki)  a 456-ot szeretik a népek. de te tudod, mit szeretnél.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zelin

zelin

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hat ahogy szamolom, ez ilyen 150 kornyeke szallitassal egyutt, ha csak ennyier van olyan ami kell, akkor addig, de jobb lenne minnel kevesebbol meguszni, commencalbol is nezegettem, ott van 70 80 90 er is ilyen adottsagokkal biro, bar ez a crush eleg vonzo darab ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

meddig nyújtózkodsz?

zelin

zelin

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

hat, akkor tisztazzuk, mert nem irtam kovetelmenyek koze ;) alu vazat szeretnek, kona nem johet szoba

pl egy Orange Crush vaz, csak kicsit huzos az ara.

zelin módosította - 2014. szeptember 29. - 04:47

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

acél vázaknál ritka a cserélhető váltópapucs. cserébe - elvileg - könnyebben javítható. én nem félnék tőle

ha mégis szóbajöhet használt is:

http://apro.bikemag....do-l252089.html

Dénes nem az a kimondott freeride-alkat, bizonyára nem zúzta le.

zelin

zelin

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

jolenne, de a valtopapucs egybe van a vazzal, ez sztem nem tul nyero, szoval ezer kizart ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

http://www.on-one.co...-456-evo2-frame

ejtőpapucs         --> pipa

26-os kerék        --> pipa

túlépített "xc" - trail  --> pipa

130mm villa       --> pipa

ára elfogadható --> pipa

elérhető - in stock --> pipa

:)

zelin

zelin

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Sziasztok,

tanacsot kernek szeretnek kerni. Vazat vasarolnek, ujjat, hasznaltakrol rossz tapasztalat van.

A felhasznalasi kor lehet kicsit tullepi az xct, merev vazban gondolkozok, ami kifejezetten nem a verseny xc vazakhoz hasonlo vekony csovekbol epul, felollem lehet 2 kilo is, de az 1400grammos 1 ugratas egy vaz kategoriat melloznem.

A konnyen beszerezheto dirt vazak ( polarx, hardy es tarsai ) nem igazan jonnek be, probaltam oket, nem komoly tekergelesre valok.

Valto nelkul nem vagyok meg tehat ejtopapucs. Kerekszettem van, meghozza jo, nem fogom bontani tehat 135x10es vaz kell 26colos kerekhez.

A merida tfs trail 700at vagy ghost SE 1800tol felfele neztem, ezekkel a gond csak az, hogy nem beszerezheto mar,fokent a 29" megjelenese, divatbajovetele miatt, tehat konkretan alternativat keresek, vagy egy-egy jo tippet mi lehet a jo valasztas lehet nekem, esetleg egy olyan 

oldal / kerobolt telefonszama ami ilyet vagy ehhez hasonlot tud hozni ( tenyleg sokfele vegigneztem, ezert kerek itt segitseget ).

Egy 130at mozgo rs sektor villam van, amit hajlando vagyok a vaz erdekeben osszehuzni 110-120 milire.

nagyon szepen koszonom elore is a tanacsokat, tippeket.

zelin módosította - 2014. szeptember 28. - 19:29

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Szó nincs róla, nagyon szeretem, csak kicsit jobban örülnék egy össztelósnak.

Tesco-s össztelósnak nem fogsz jobban örülni mint egy minőségi vázas HT-nek.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

maradj a cannondale-nél, és pattints bele tavasszal egy használt rebát, recont, vagy egy korrektebb suntourt! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ezért a fosért nehogy odaadj egy kancsót...

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

colew

colew

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Ha a vázad jó állapotú akkor én lebeszélnélek a cseréről mert még mindig többet ér a caad5. Meg ha valóban könnyű xc-re akarod használni akkor inkább egy jó merev (szerintem)

Ne herdáld el ezt a jó vázat, vagy ha nagyon ragaszkod az össztelóshoz, inkább add el külön és egy jobbat veszel belőle jobb taggal

Igen, egész jó állapotú, éppen eladni próbálom, csak senkinek nem kell.

Szó nincs róla, nagyon szeretem, csak kicsit jobban örülnék egy össztelósnak.

Lehet, hogy tényleg maradok ennél, nagyon jó váz, csak ideje lenne feljebb váltani.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Mivel egyedileg építettem a bringát, egy Suntour XCR lockout villa van benne. Tudom, hogy ez a villa nem sokat ér, de azért több a semminél.

Ha cserélek, ha nem, később mindenképpen szeretnék egy komolyabb villát, vagy egy jobb rugósat (rock shox, vagy felsőbb kategóriás Suntour) vagy egy levegőset.

Ha pedig cserélek, akkor a hátsó rugóstagot később lecserélem egy levegősre.

Ha a vázad jó állapotú akkor én lebeszélnélek a cseréről mert még mindig többet ér a caad5. Meg ha valóban könnyű xc-re akarod használni akkor inkább egy jó merev (szerintem)

Ne herdáld el ezt a jó vázat, vagy ha nagyon ragaszkod az össztelóshoz, inkább add el külön és egy jobbat veszel belőle jobb taggal

colew

colew

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Szabad tudni az F2000 felszereltségét? Főleg a villa érdekelne!

Mivel egyedileg építettem a bringát, egy Suntour XCR lockout villa van benne. Tudom, hogy ez a villa nem sokat ér, de azért több a semminél.

Ha cserélek, ha nem, később mindenképpen szeretnék egy komolyabb villát, vagy egy jobb rugósat (rock shox, vagy felsőbb kategóriás Suntour) vagy egy levegőset.

Ha pedig cserélek, akkor a hátsó rugóstagot később lecserélem egy levegősre.

colew módosította - 2014. szeptember 15. - 21:53

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Az eladó szerint XC váz, ebben hiszek is, de a gond az, hogy cserébe egy Cannondale CAAD5 F2000-et adnék.

Szabad tudni az F2000 felszereltségét? Főleg a villa érdekelne!

colew

colew

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Sziasztok!

Egy XC váz beszerzése előtt állok, és kicsit bizonytalan vagyok.

A váz egy össztelós Leader Outlow 1.0.
tn_12_4475.jpg
Az eladó szerint XC váz, ebben hiszek is, de a gond az, hogy cserébe egy Cannondale CAAD5 F2000-et adnék. (nagyon jó, könnyű alumínium váz, erős cucc) Ez a váz is alumínium.

Bár sokat kerekezem a városban, ezt azért teszem, mert a terepig valahogy el kell jutni, de van pár alkalom, amikor el kell menni akárhova. (pl. bótba)

Nos engem csak a terep része érdekel, mivel a városba kb. minden váz megfelelt, amit eddig használtam.

Terep alatt viszont: János-hegy (nem durvulás, tényleg csak XC, lényegében emiatt kéne a hátsó rugó) Csömöri pálya, Farkas-erdő, és apróbb helyek.

A jó dolog viszont az, hogy pehelysúlyú vagyok, (55kg) ezért a váz nem valószínű, hogy törne alattam.

Megéri-e ezt a komfortot, vagy nem?

kisvargacz

kisvargacz

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Üdv!
Van egy Commencal maxmax vázam.Gyárilag csúszópacskeres.Mivel váltóval,és tárcsafékkel használom hátúl(használnám) néztem hozzá cserélhető normál papucsot.A Commencal oldalán a vázalkatrészek között nincs a maxmax-hoz semmi,viszont az Absolut-hoz van.Ránézésre ugyan az a két papucs,de azt írják nem kommpatibilis egymással.Szerintetek?
Ezt néztem ki,alatta a saját papucsom képe:
http://www.commencal...ME-6---RAM.html
http://www.commencal...-2010-2012.html
IMG_9315_www.kepfeltoltes.hu_.jpgIMG_9316_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

sziasztok,

single speed 26" vázat keresek, de kevés sikerrel. Egy on-one inbred-et néztem ki, viszont az én méretemben (16", 174 cm) jelenleg nincs raktáron.

Tudnátok ajánlani hasonló paraméterekkel, szintén relatíve olcsó csúszópapucsos vázat?

köszi,

Gábor

BöszTom

BöszTom

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Sziasztok! 
Sajnos a mostani Scott vázam elég csúnyán megrepedt több helyen is, így egy új váz után vagyok kénytelen nézni. 
Több használt karbon vázba is belefutottam már, és nem tudom hogy érdemes lenne-e használtan karbont venni. Tudom, hogy ez a korábbi felhasználás módjától is függ, de mégis. Például ez a Fuji: http://apro.bikemag....ot-l243469.html
Valakinek van valamilyen tapasztalata, vagy esetleg tanácsa?

rasotamas

rasotamas

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretném megszüntetni egy összteleszkópos váz hátsó rugózását. Milyen módszerrel lehet fixálni? Y geometriás aluváz.

Elsőre 2 megoldás ugrik be: A rugóstag "vasdarabra" cserélése és egy hosszabb nyeregcső, ami nem hagyja rugózni.

Van tippetek? Nem teszkós váz.