Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Köszi.
A fura az egészben, hogy a bringa négy éves, mentem vele egy teljes szezont, majd kb. két hónapot, hellyel-közzel azért takarítgattam, amennyire képes vagyok rá, de nem tűnt fel, hogy kilazult volna.
Most meghúztam, húsz km után megint lötyögött. Újra meghúztam, mire hazaértem, megint. Most megint, de erősebben... ugyanakkor félek, hogy mivel alu váz, esetleg megárt neki a túl erős feszítés... Szóval lehet, hogy a végén szerzek valahonnan ragasztót (csak nehogy pillanatragasztót sózzanak rám csavar- helyett! :D)

Haibike e szerint szarul van tervezve? :(
Mondjuk elég ritka darab. Itt a fórumon, mióta regisztráltam, talán két vagy három cápással találkoztam és az övék is másfajta.
(egyébként első ránézésre egy Specialized koppintásnak tűnik :) )

Loctite 243 (kék) menetrögzítő

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

szarul tervezett fulli vázaknál gyakori probléma. be szokták ragasztani a csavart, szükségmegoldásként.

Köszi.
A fura az egészben, hogy a bringa négy éves, mentem vele egy teljes szezont, majd kb. két hónapot, hellyel-közzel azért takarítgattam, amennyire képes vagyok rá, de nem tűnt fel, hogy kilazult volna.
Most meghúztam, húsz km után megint lötyögött. Újra meghúztam, mire hazaértem, megint. Most megint, de erősebben... ugyanakkor félek, hogy mivel alu váz, esetleg megárt neki a túl erős feszítés... Szóval lehet, hogy a végén szerzek valahonnan ragasztót (csak nehogy pillanatragasztót sózzanak rám csavar- helyett! :D)

Haibike e szerint szarul van tervezve? :(
Mondjuk elég ritka darab. Itt a fórumon, mióta regisztráltam, talán két vagy három cápással találkoztam és az övék is másfajta.
(egyébként első ránézésre egy Specialized koppintásnak tűnik :) )

Edited by SokadikX, 2014. July 16. - 16:52.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sajnos a túloldali csavarhoz nem fértem hozzá, de ellenőrizve a többi csavarokat, el nem tudom képzelni, ez mitől lazult ki ennyire. :(

szarul tervezett fulli vázaknál gyakori probléma. be szokták ragasztani a csavart, szükségmegoldásként.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Ugye azzal nem követtem el hibát, hogy ezt a csavart viszonylag szorosan meghúztam?

Sajnos a túloldali csavarhoz nem fértem hozzá, de ellenőrizve a többi csavarokat, el nem tudom képzelni, ez mitől lazult ki ennyire. :(

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Szervizből hazaérve fedeztem fel valami furcsát.

Össztelós váz. Ahol a hátsó villa a vázhoz csatlakozik a középső agynál, van egy tengely, amin a villa alsó szára el tud fordulni.

http://cykl.cz/media...hibike_odpr.jpg

Itt a hajtókar és a váltó közt látható csavar és az általa tartott tengely amiről szó van.

Na ez a csavar annyira ki volt lazulva, hogy alatta az alátétet kicsit megpöckölve az alátét forogni kezdett.

Ugye azzal nem követtem el hibát, hogy ezt a csavart viszonylag szorosan meghúztam?

(nem a szerviz sara, korábban is ilyen lehetett, mert néha hallottam, hogy zörög, csak nem tudtam, mi okozza a hangot)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

http://apro.bikemag....p-l239433.html#

ez a villa egybe minden szett, mennyire jó konstrució? érdemes ezekkel foglalkozni? vagy felejtős inkább

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

zoll

zoll

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Hali!

Köszönöm a válaszod.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

igen, 2004-es Scrap-nek tűnik.

https://kona0197.fil...012/05/0011.jpg

• zoll likes this

zoll

zoll

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek ez kona?
A képek alapján nem tudom eldönteni. 4392600381_www.kepfeltoltes.hu_.png888207202_www.kepfeltoltes.hu_.png7_www.kepfeltoltes.hu_.png4_www.kepfeltoltes.hu_.png

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

És el is árulod mi ment az agyadra?

Fox rp2 felső perselye. Kapott egy kis zsírt és minden ok

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Törölhető.

Edited by gaboca1, 2014. June 09. - 22:10.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Meg van a hiba :huh:

És el is árulod mi ment az agyadra?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Nokkon bowden van rajta ha jól látom, ott a szemek nem produkálhatják?

Meg van a hiba :huh:

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

A villában rózsa van, vagy ilyen dörzsilófasz?

Nekem az utóbbi volt, már az agyamra ment, mikorra rájöttem, hogy az okozza. 

Valaki adjon tippet a problémámra mert én már kifogytam!

...

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Nem. XTR, de azokat is meg zsíroztam

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Giant Anthem 2 vázam nyekergő pattogó hangot ad ki (mosás után)

Tegnap a forgáspontra gyanakodtam amit darabokra szedtem és újra kentem, nem halkult. Nyeregcső utána  hajtómű nélkül is gurultam vele, kipucoltam a váltótartó fület, raktam bele másik hátsó kereket és így is produkálja. Nagyítóval kerestem már a repedést de hála istennek még nem találtam.

Az alábbi videón talán hallatszik egy kicsit

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek

Giant Anthem 2 vázam nyekergő pattogó hangot ad ki (mosás után)

Tegnap a forgáspontra gyanakodtam amit darabokra szedtem és újra kentem, nem halkult. Nyeregcső utána  hajtómű nélkül is gurultam vele, kipucoltam a váltótartó fület, raktam bele másik hátsó kereket és így is produkálja. Nagyítóval kerestem már a repedést de hála istennek még nem találtam.

Az alábbi videón talán hallatszik egy kicsit

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lehetőségem lenne most újonnan kedvezményesebb, de azonos áron megvenni két hasonló tudású mtb-ot. Van amiben az egyik jobb kicsit, van amiben a másik. Az illetékes ismerőseimet már kifaggattam, de azért itt is meghallgatnék pár véleményt, hogy szerintetek melyiket lenne érdemesebb beszerezni és miért. 

Tehát a két jelölt: 

Merida Big Nine Team Issue

http://2014.merida-b... Issue-182.html

vs

Trek Superfly 6

http://www.trekbikes...fly/superfly_6/

+felelő topikot gecire nem sikerült megtalálnod, szal előbb valami térképet javasolnék.

amúgy trek telója jobb, minden másban kb a merida, az meg mind a 2 cégnél kb aljasság hogy ezen a szinten nem átütős a teló.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lehetőségem lenne most újonnan kedvezményesebb, de azonos áron megvenni két hasonló tudású mtb-ot. Van amiben az egyik jobb kicsit, van amiben a másik. Az illetékes ismerőseimet már kifaggattam, de azért itt is meghallgatnék pár véleményt, hogy szerintetek melyiket lenne érdemesebb beszerezni és miért. 

Tehát a két jelölt: 

Merida Big Nine Team Issue

http://2014.merida-b... Issue-182.html

vs

Trek Superfly 6

http://www.trekbikes...fly/superfly_6/

Davep

Davep

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Sziasztok!
Szeretnék belevágni a dirt/enyhe freeride bicajozásba, és a segítségeteket kérném. Találtam nagyon jó árban egy ilyen http://www.testbike....f-hardy-1-steel kerékpárt. Szerintetek dirtre és laza, óvtos freeride-ra ez megfelelő és bírja a váz? Vagy jobban járok ha ilyet http://meridawebaruhaz.hu/mtb/dirt/hardy-szeria/umf-hardy-4-2013 vásárolok erre a célra? Esetleg márs tipp? 150 000 körül legyen max az ár, kezdő vagyok. Előre is köszönöm, nagyon sokat segítenétek!