Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11012 hozzászólás a témában

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

pontos adatot netok de sztme 2.2 kg körül lehet attól nemtöbb, sõt tuti könnyebb...amúgy nemfog eltörni ne aggódj..mivel te nem a 8"os tárcsa hátulra meg boxxi az elejében tipus vagy aki sík betonra ugrálja a letöréseket..

hát tényleg nem! :)
szerintem az már nem élvezhetõ ha a bringa nagyot kap...
lehet nagyokat ugrani úgy is hogy még a tesco bike is kibírja...
persze én olyat nem tudok...
de olvastam a teszt bájkon hogy sok embernek eltört, mert idén sok az anyaghibás váz!
amikor visszavitték, elismerték hogy sokat vittek már vissza és tényleg anyaghiba volt...
én 2 kg-ot tippelek neki, mivel eddig egyik évben sem volt olyan modell ami nagyon eltért volna 2 kg-tól.
a 2003-as volt azthiszem a legnehezebb, de az is alig 2 kg felett volt.
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
pontos adatot netok de sztme 2.2 kg körül lehet attól nemtöbb, sõt tuti könnyebb...amúgy nemfog eltörni ne aggódj..mivel te nem a 8"os tárcsa hátulra meg boxxi az elejében tipus vagy aki sík betonra ugrálja a letöréseket..

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Szerintem lassan elmondhatom hogy igen, egy Magellán Polar-X Supermen-t fogok venni...

gyuri: rájöttem a 3 váz közti különbségekre!
a tabble-top-nak más a geoja mint a másik kettõnek, és gyengébb is
a superman fix papucsokat kapott, míg a manual csúszópapucsot.

viszont sok köztük az anyaghibás, [törnek mint a ropi] amit szerencsére gariba kicserélnek...
szóval az elején nagyon meg kell majd küldenem hogy még idõ elõtt kiderüljön hogy az enyém is egy ilyen volt... nem lenne kellemes ha mondjuk 2 év múlva törném el, mert épp akkor használtam inkább lefelé...
én ennek tudom be ezt az óriási leárazásokat körülötte, hisz 46-ról 30 rongy az ára!

Már csak a váz súlyára lennék kíváncsi, hogy tudjak lépni a teleszkóp kiválasztása felé.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

azért ragaszkodtam a 2004-es szériához mert én tényleg úgyláttam hogy a '06-os az geometriában igencsak eltér a többitõl...
például az X-factor honlapján is nézegettem a bringákat és egymás mellé helyeztem a '04-eset és a '06-osat. sokkal nagyobbak voltak benne a háromszögek, míg a korábbiban a fejcsõ is tök ejtett volt.
de ezek szerint csak a 2 váz "-beli különbségei torzították el a képet...
[vagy mégsem???]

kép alapján sose itélj, a katalogfóton látható bringaa lehet fából van vagy viaszból. :)még a geo táblázat sem valós idönként /pl a jövõ az elsõ év ahol az azonos szériás gépek eltérõ telóval szerelt változatait külön megadják -pl 120-140 mm es telóval szerelt dawgok/

de a hoss meg az ugrálósok ha jól emléxem ugyanolyanok évek óta, csak a színûk más...a cc gépekrõl meg nem is beszélve....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
utánannéztem..van különbség ..a legolcsóbb tabletop hát az nemigen van toppon a másik kettõ az korrekt..

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
sztem a vázban isvan különbség..

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

biztos valami ezerfree fogasdéhás szerint azok a legjobbak :mybad:

azért ragaszkodtam a 2004-es szériához mert én tényleg úgyláttam hogy a '06-os az geometriában igencsak eltér a többitõl...
például az X-factor honlapján is nézegettem a bringákat és egymás mellé helyeztem a '04-eset és a '06-osat. sokkal nagyobbak voltak benne a háromszögek, míg a korábbiban a fejcsõ is tök ejtett volt.
de ezek szerint csak a 2 váz "-beli különbségei torzították el a képet...
[vagy mégsem???]

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

egy polarx 16;5 os méretben sztem tökéletes lenne neked...felnibõl viszont a tartósság és a súly kordában tartása miatt nem a fent említettet venném a helyedben inkább sun rhyno lite/mtx/s.track- attól függ mennyire kell komoly célokra...

az ambrosio felni tulajdonosa megyegyezik a jövõbeli tárcsás XT agyaim tulajdonosával. egy tavaly fûzött hátsókerékre és egy 5 éves elsõkerékre fogom cserélni
elsõ: formula agy [v-fék], mavic X138-as szürke felni
hátsó: sun mach 4 StxRc aggyal [v-fék]
és nehéz lesz rávenni hogy a felniket otthaggyam nála.
de még ha a pénz helyett felnit kapok, akkor is jól járok az agyak miatt...
még tõlem, házból lett eladva neki így egyben mint fûzött kerék, és tudom hogy alig 500 Km-ert futhatott egész életében...
a tulaj kezdõ CC-s volt, és mindig velem tekert amikor tudott, mert csak engem ismert. most abbahagyta a bringázást én meg észbekaptam és felvetettem neki az ötletet.
egyébként nekem sem tetszenek ezek a felnik, én is valamilyen Sun-t akartam helyette befûzetni. ígyis már 4 pár felnim van... próbálom majd elpasszolni...
Polar-X: igen, ez tényleg jól hangzik! És van 16,5"-ös méretben! Szerintem ez jó lenne nagyon!
Véletlenül nem tudod hogy a 2006-os Polar-x vázak között mi a különbség?
Csak a festése és a komplett bringa felszereltsége az eltérõ?

Köszi az ötleteket és a tanácsokat! :)
Üdv, rihi

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
dehogy bánná...sztem lesz neki jó új gazdija:) ..éppenséggel én is vállakoznék erre a szerepre..

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

azt nem de a dawg az asszem fent lesz az apróban hamarost...

de egy jövõ évi king, egy king kahuna /ha valóban lesz/ az még lesz a garázsban....és egyre inkább érzem lesz egy virsligumisom is....

on

Ne tedd hallod csak megbánnád....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Drusza! Isten bizony nem értelek:chin:

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

2004 es scrapet sztem ne akarjál szép szine van de szar széria volt /vietnami/ törtek mint a ropi...
hoss nem volt még 2003 ban, és nem csak a csõszett más hanem a geo is....a hoss, nem ugrálos cucc hanem cc gép 140 kilós emberek alá... ja és a hossból nincs 17es csak 16, 18, 20, 22

Akkor a 2004-es Scrap ezennel kilõve... mintha lenne esélyem hogy szerzek belõle...
hoss: még egy 2003-as Bike Mag-ban olvastam róla, de arra nem gondoltam hogy a jövõévit tesztelik... igen, utána láttam már hogy nincs 17"-os belõle.
a 18"-os az már nagy lenne, de félek hogy a 16"-os kicsi lenne...
lehet hogy végleg kiejtem a hoss szériát...

Köszi a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

És annyi Konád lesz már, hogy a Supremet le kell passzolnod hozzám "megõrzésre" mert nem férnek el...:cheers:

de egy jövõ évi king, egy king kahuna /ha valóban lesz/ az még lesz a garázsban....és egyre inkább érzem lesz egy virsligumisom is....

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

mondjuk egy 2004-es dawg-ot, vagy king kikaput lehet felhajtok még magamnak én is....de nekem mondjuk nem esztétikai okaim vannak rá:)

És annyi Konád lesz már, hogy a Supremet le kell passzolnod hozzám "megõrzésre" mert nem férnek el...:cheers:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

mondjuk egy 2004-es dawg-ot, vagy king kikaput lehet felhajtok még magamnak én is....de nekem mondjuk nem esztétikai okaim vannak rá:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

mért ragaszkodsz a 2003-2004 évjárathoz ? 1ébként 2004 es scrapet sztem ne akarjál szép szine van de szar széria volt /vietnami/ törtek mint a ropi...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

186 cm és 60-65 kg vagyok. a mostani vázam 18" és jónak tûnik CC-re.
Ezért szeretném ezt úgy 1"-al kisebbre méretezni hogy jobb legyen vele lejtõzés közben ugrálni/manõverezni.

Specialized Hardrock [17"-ra gondoltam]
2003-2004 Scrap [L, esetleg M-es méretre gondoltam]
2003-2004 Hoss, Hoss Dee-Lux [17"-ra gondoltam]

Üdv, rihi

mért ragaszkodsz a 2003-2004 évjárathoz ? 1ébként 2004 es scrapet sztem ne akarjál szép szine van de szar széria volt /vietnami/ törtek mint a ropi...

hoss nem volt még 2003 ban, és nem csak a csõszett más hanem a geo is....a hoss, nem ugrálos cucc hanem cc gép 140 kilós emberek alá...viszont azt mióta létezík, nem változtatták, csak a szine más évente ...egyébként asszem az uccsó 04-es hoss de luxot /a kakibarnát/ a probike adta el tavasszal qrva jó áron....ja és a hossból nincs 17es csak 16, 18, 20, 22

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Még finomítsd az ötleted, számold át a pénzed, olvasd el az erre vonatkozó topicokat.

Aztán kérj segítséget.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
hogy "nektek" is teljes legyen a kép, hozzáteszem hogy egy kétoldalas SPD-t akarok majd rá, amit egy medvetalpnyi keret ölel át, mivel szükség lesz az SPD nélküli használatzra is, ha egy kisebb ugri-bugrira támadna kedvem...

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
mint látom eléggé kona felé hajlasz..viszont..írtad h könnyen lehessen vele bunnyzni manualozni...a konák naon "hossúak" abból sok lenne a 17" h ezeket könnyen kivitelezhesd..amúgy ha nemvagy sznob akkor a helyedben körülnéznék magellánék háza táján..egy polarx 16;5 os méretben sztem tökéletes lenne neked...a többi alkatrsézhez nemtok hozzászólni sztem korrekt..a vastag küllõ nemtom mit tesz 2mm es sztem jólesz neked..felnibõl viszont a tartósság és a súly kordában tartása miatt nem a fent említettet venném a helyedben inkább sun rhyno lite/mtx/s.track- attól függ mennyire kell komoly célokra...