Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

A ribanc asszem csak baromi kicsiben (14" talán) van, szal azzal hegyre menni...

hegyre vagy hegyen?
mert elöbbi a kellemes rossz, vagyis túléli, valahogy el kell jutni oda, max nem ezerrel megy.
utóbbi meg teljesen jó, semmi jelentõsége mekkora, a geo a lényeg!

jól látom hogy kezdenek elk*rvulni az emberek, hogy pár kilcsi nem ideális gépen való tekeréstõl ennyire be van mindenki ijedve?!
de ez csak mostanában jött elõ. mi történt itt? lemaradtunk valamirõl?

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

A ribanc asszem csak baromi kicsiben (14" talán) van, szal azzal hegyre menni...

Armstrong is kiállva pörgetett néha, kis edzés és menni fog az;)
Amúgy szerintem várd meg a jövõ évi modelleket (már amelyik cég nem mutatta be a 2010-es modellt is) és hátha ott találsz olyat ami kedvedre való, és talán méretben is okés.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
nekem is 14" es polarxem van, es siman jo hegyre

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
ha hegyre mesz, akkor latod, hogy sokan mennek dirt geos bikeal dhzni, ergo nem lesz rosz, mx kicsit nehezebb lesz a vaz, de szerintem batran hasznalhatod hegyre is

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
hello. van egy '04-es RM Quake-em, ami már kicsinek bizonyul. szeretnék új vázat 70 ezres felsõ határral. igazából alut szeretnék, de az ns bitch váz nagyon bejön, amit egyenlõre még hátsó váltóval szeretnék használni, aztán talán ss. lényeg h szeretek azért hegyre is menni, és nem tudom, h egy acél váz mennyire alkalmas erre, emrt az alu merevebb lenne, csak nem találok olyan alut ami bejön és jó árban van .(px, kona, scamp kilõve).
kössz.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem mindenkinek ilyen gep kell ,csak valaki nem latja be hogy ilyen nincs (meg)
:D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
pontosan. bölcsen szóltál.
de neki olyan gép kell ami fõz-mos-takarít, és még a szemetet is leviszi. szerintem hadd csinálja.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
a jucy 9es fékre kiváncsi leszek..

nekem is hasonló nyavajá volt,hogy lehessen haladni is vele,meg azért lefele se maradjak le.akkoriban még nem tudtam hogy van olyan hogy enduro 01-02körül
aztán rájöttem h a junior t tök fölöslegeges,aztán az egsz gépet eladtam.
lett belõle egy scott octane dropoffal majd ivel nem volt valmi jó alám egy z150fral,könyû kerekekkel,viszonylag könyû hmû kormány stucni setuppal volt ~16-17kilõ körül,amiböl a villa volt 3...
aztán ment a scott(imádtam)és keresgéltem egy jól tekerhetõ gépet lett végül ez a giant az ediggi fölszereltséggel most is kb 16-17 kiló,de mivel van elöl 24-36 tányér lehet vele nyomni föl is,igaz nem könyû,más mint egy cc gép,de geot még az etával lehet vidámítani fölfelé.lefelé meg a 150/170 mindenre elég...

a szar szögek miatt meg vagy a hátad vagy a térded fog megfájdulni,de akkor majd gondolj azokra akik írtak eddig hogy mit rakj öszse..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is a régi dh vázammal tekertem a cc-s haverommal, olyan 50-60 kilcsiket, de amig én felfelé lassabban tekertem, vagy toltam, addig lefelé ráértem megenni egy szendvicset. szal ha durvulni akarsz, akkor épits dh gépet.
ha gondolod tudok alkatrészeket olcsón. (tudom h nem apró).
ja, apro.bikemag.hu

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
szerintem is vegyél polar x-et az trükközõs bicó és ha kell én megyek vele 60 km-t is.. szal tekerhetõ mégha nem is atomkönnyû.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
hát egy össztelós már nem fér bele a keretbe és azt is ugyanúgy félteném mint a mostanit mert nagyon drága lenne és érzékeny is ugye...
karboncuccok...
egyszerûen féltem a bringámat... nem akarom elhasználni a pehelykönnyû alkatrészeket és ezért lefelé is óvatosan kellett eddig mennem, nehogy elXarj*ak valamit.
ezzel viszont ha nyalok egy jó nagyot, vagy belesodródok egy vízmosásba vagy gödörbe, nem kell félnem hogy elhajlik majd a kerék, nagyot b*asz*d*k a teló, a "mûszerfal" megsérül amikor 2X megpördül a járgány, esetleg letört róla valami... bármi lehet...
a vázat 1 hónapon belül megveszem, viszont tárcsafékestõl meg telóstól olyan április körül lesz meg az egész..
de amint meglesz a vázam, fogom tudni használni, mert vannak rá cuccaim..
de a teló és a fékrendszer kiépítése még egy olyan 200 ropi lesz...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze, kivéve ugrálást és trükközést. adott a sz*rnak egy pofont, és lett kettõ cc gépe.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha mindenre jó gépet akarsz, akkor ott van a bikemagban összerakott giant trance. 13 kiló alatt van, és össztelós. de te gondolom merevet keresel.
de ha mégis össztelós, akkor valami platformcsilis tag, hozzá való teló, könnyû kerekek stb. karbonkormány + nyeregcsõ stb stb, ahol érdemes ott könnyiteni, és kapsz egy 15 kilós össztelós mindenre majdnem jó am/enduro bringát. igaz nem olcsó, de minden benne van olyan szinten ami neked kell.
szerintem

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sosem lesz kész.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

thez: maradjunk annyiban hogyha kész lesz, akkor megbombázlak
benneteket 1-2 képpel... max jót röhögtök azon hogy mi lett belõle!
én meg szívok egy nagyot! :(

így lesz:D
gyári px is tekerhetõ, de nem tartható az a tempó melyet más cécósok nyomnak.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
thez: maradjunk annyiban hogyha kész lesz, akkor megbombázlak
benneteket 1-2 képpel... max jót röhögtök azon hogy mi lett belõle!
én meg szívok egy nagyot! :(

és az "egyvégtagos" trükkök kilõve! kivéve a tökönülés! az nekem úgyis megy:)
X-up, manual, bunny-hopp
....bezártam....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
one hander one footer és x-up trükkökhöz dirt gép kell, nem pedig tekerõs extrém...
atom dirt, atom ertájm, és megfelelõ ugrási rutin

kisebb buckákhoz sima ügy az alap px, meg a hosszabb stucni, de utóbbi meg eléggé megnehezíti az ugrást, és mindenféle trükközést.

próbálj ki pár merev ugrós gépet, és ezek után dönts!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

mellesleg akkor most ugrálós extrémkedõs gép kell vagy am-enduro ?
egy masszívabb cc gépet nem nagyon kell félteni he lefelé ereszteni akarod...de ha durvábban akkor tényleg ott a hoss....viszont az még mindig cc-s geo, az ugrálni meg trükközni nem lesz jó....

mondjuk én a trükkök alatt annyit értek hogy: one hander, esetleg one footer, X-up, ilyesmik... nameg bunny hopp és manual
nagyjából ezzel be is fejezõdött az egész trükközgetés
telót a váz súlyához akarom választani.
tehát a polar-x-hez olyan 2000 grammosat. ennyibõl már egy egész tartós darabot lehet mostanában kihozni ha minden igaz.
azt hogy felfelé ne emelkedjen ki könnyen, remélem egy közepes stucnival meg lehet majd oldani. kb 70-75% terepen/erdõben
egy atombiztos kerekeket szeretnék, valami könnyû tárcsával
nem tudom, tárcsákban nem vagyok nayon otthon, majd ha itt lesz az ideje, bekéreckedek a tárcsa topicba, és ha beengednek, megkérezem azt is.
én valami avid bowdenes juicy 9-re gondoltam, 160 vagy 180-as tárcsával..
de tényleg nem tudom hogy milyen lehet, majd a teló és a kerék után...
szóval a technikát akarom vele lefelé fejleszteni, akár 1-2 ugratót is bevállalva közbe hogy izgi legyen...
és nem akarom félteni, csupán élvezni a bringázást és mindent kihozni belõle és belõlem! felfelé szeretném tartani a tempót a többiekkel és amikor visszaülök a "mostanira", azt akarom hogy érezzem hogy jobban gurul, és felfelé is jobban nyomom mint "azelõtt"...

azért ha van valakinek valami ötlete a váz kiválasztásával kapcsolatban az jelezze!

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
én már nem szólok többet..ráhagyom/rátok hagyom..