Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

ez elég nevetséges.. csak nemgondolják a boltbann komolyan h pl egy polar x-be valaki hosszútávon rst gilát tervez

ezt hol hallottad? nem típusról van szó hanem kategóriáról.
számtalan gyártó van mely duplavállas villával szerelt vázaira(nem gyárilag) garanciát nem vállal. ennyi.
más villa lehet benne.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ez elég nevetséges.. csak nemgondolják a boltbann komolyan h pl egy polar x-be valaki hosszútávon rst gilát tervez

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hehe, ismerõs ;)
agang 24:00 -ám volt. fél évig. aki látott már tudja h nem vok vmi nagydarab, meg mozo r200 volt benne, mégis elrepedt. szó nélkül cserélték. én meg azon nyomban adtam is el. azóta boldog tulajdonosa vagyok egy polarX ss-nek :)

amugy mi az h nem cserélik mer más villa volt benn? és ha csak vázat vesz az ember? akkor csak olyan telot vehetsz bele amivel gyárilag szerelik? ..

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
meg már meg van hegesztve egyszer a fejcsõnél, nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es ha csak a vazat magaban viszed vissza? ki mondja meg, hogy mivel hasznaltad? meg kulonben is tokmindegy, ha az original villaval is eltort, akkor a dorado nem sokat valtoztatott a szitun

mondjuk mikor megkaptad a csere vazat, akkor kellett volna eladni, meg ujonnan.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
és ha kölcsönkérsz egy gyári villát?

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

na ez elég nagy hiba volt:( Egy próbát mindenképpen megért volna.

áhh, esélytelen lett volna :(

-=**XX BiKe XX**=-
Live to ride, ride to live

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

ezért meg sem próbáltam azt, hogy visszaviszem nekik a vázat

na ez elég nagy hiba volt:( Egy próbát mindenképpen megért volna.

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
annyit kell tudni, hogy ez már a 2. ugyanilyen a-zone pro vázam, az elõzõt garanciába cserélték, az is repedt. (nem csak egy helyen)

Azt azért cserélték ki, mert mindegy gyári volt benne.
De bennevan a szerzõdésben, ha másik telót (pl. duplavállasat teszel bele) akkor elvész a garancia. Na mármost én ezért meg sem próbáltam azt, hogy visszaviszem nekik a vázat, miután beleraktam egy doradot.

-=**XX BiKe XX**=-

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen.
de az ember akkor megy neki hegesztõvel, ha már nem cserélték gariban!:)

Kona szó nélkül cserélni szokta a repedt, nem törött vázat. ez sem sérült látszólag a fejcsõ tetején, csak az alján repedt végig.
sztem az ilyet illik benyelni, hibaszázalék megvan sajnos. szakszerü felhasználás, nem extrém, hisz csak repedt, nem szakadt le rögtön.
és nem is egyedi emellett!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob: korábbi képek alapján ott már volt hegesztve, mely arra utalhatott hogy nem történt garanciális csere, pedig repedésnél ez elvárható lenne.

igen, nekem is úgy tûnt.
biztos hogy gariban ilyesmit csinálnak?
már akkor nme lett volna szabad elfogadni a javítást, mert ez szerintem azért tört el, mert sz*rul javították meg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Tud valaki megoldást a kitágult fejcsõre a vázcserén kívül?
A váz egy 2001-es 21"-es Magellan Serpens, a távilla és a nyeregvázcsõ találkozásánál már mind2 oldalon megrepedt, de meg lett hegesztetve. A gond már csak annyi vele, hogy a kormánycsapágy alsó csészéje elforog a vázban, ha kiveszem a villát, simán kihull a csésze... Néha reccsenve kottyan is egyet fékezésnél, de ezt csak ritkán teszi. Az biztos, hogy nem a csésze van elkenõdve. Nem szeretnék vázat cserélni, mert edzeni és városba még elég, csak zavaró a recsegés-kotyogás elõl.

magas hõmérsékletü acélgyûrû a fejcsõre, ha van hely rajta még alul(elfér az alulhegesztéstõl)
ez összehúzza a fejcsövet kicsit, és segít.nem egy polarx lett így megoldva.

kólásdoboz mókás, Gány és Tsa rulz:D

nesze neked author:

link a harmadik képhez, mert tul nagy volt

Nesze Neked Author Visszataszító Üzletpolitika, és Közép Európa Legjobb és Legdinamikusabban Fejlõdõ Max 2 Napig Új Cikk Fentlevõs kerékpármárkája.

Ezt sokan úgy oldották meg hogy vettek helyette egy rendes vázat (szinte összes ismerõs, akinek ilyen váza volt)

Rob: korábbi képek alapján ott már volt hegesztve, mely arra utalhatott hogy nem történt garanciális csere, pedig repedésnél ez elvárható lenne.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ott már volt repedve és javítva lett ezen eset elõtt?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
nesze neked author:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

link a harmadik képhez, mert tul nagy volt

-=**XX BiKe XX**=-

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Köszi szépen! :) Úgy raktam össze iskola mellett.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

`LanceloT

`LanceloT

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
PTamás nagyon szép géped van! Ezt összerakattad vagy pedig így vetted? a Media világban nem vagyok valami tájékozott!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A 18-as nagy lesz SZVSZ. Én 178 cm vagyok 18-as vázzal, de egy 17,5-es jobb lenne (ha a vázamból lenne ilyen)... De a váz márkájától is függ a tényleges méret.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

`LanceloT

`LanceloT

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Tehát akkor én most vagyok 164CM, de valószínû hogy jövõre 170-leszek! akkor ehez Kb egy 18-as váz elég lenne?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
ja meg stucni nyeregcsõ hosszával lehet még jáccani így ha pl egy 19"os váz az "ideális" számodra akkor pl hosszabb stucnival egy 18as is elmegy...

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Hello!

Jöttem untatni mindenkit!
Szóval az a gondom hogy akarok venni egy CC-gépezetet!
De nemtudok egy lényeges dolgot!
Szerintetek melyik a leg ideálisabb váz méret?A légellenállást és a többit figyelembevéve!

:confused: atya ...úr ...istn... az ameik a magasságodhoz leginkább passzol..ccben ne naon foglalkozz légellenállás stb vel..az az országútisokra vonatkozik...jó xc ben is van jelentõsége de kevésbé..meg annyi h lejjebb rakod a stucnit esetleg minuszba fordítod meg 80mm es telót használsz akkor jó lesz a légellenállásod..a vázmérethez meg annyit fûznék hozzá ..h semmit:) ..elõbb mond meg mien magas vagy...de abból sincs ideális minden váz más és más...